10měsíční - povaha, rozum?

666
13.1.12 19:55

Povaha,rozum ... ?

Zdravím, chtěla bych se zeptat. Mám skoro 10-ti měsíčního syna a byla jsem u kamarádky která má na chlup stejně starou holčičku. Když jsme je dali na zem, syn hned lezl k TV a na kytky, tak jsem na něj houkla, že nesmí. Zarazil se a když jsem to zopakovala tak odlelzl pryč. Kamarádka na mě zírala, že kdyby tohle řekla dceři tak by vůbec nevěděla o co jde a že se po ní něco chce. To samé když lezl z gauče a zastavil se na okraji, říkala že by prostě lezla až by spadla. To je vážně mezi těmi dětmi(miminky) takový rozdíl? Myslela jsem že v určitém věku to děti mají v kebulce tak ňák nastejno? :nevim: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
13.1.12 19:58

Samozřejmě je rozdíl mezi dětmi, přeci nemůžeš brát, že jsou všechny stejně staré a tím pádem umí to samé. Pak taky záleží na přístupu matky, zda kolem nich skáče jako kolem skleníkové květinky nebo dítě nechá obouchat vlastními silami, u toho druhého případu mi přijdou děti trochu víc rozvážné, ale nemusí to být prvidlo, někdo je zkrátka sebevrah od přírody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
13.1.12 20:05

je to kus od kusu, vychova od vychovy a dle me zkusenosti , take zalezi na otrlosti rodicu a na tom kolik kousku deti maji doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
13.1.12 20:10

lúlinku, děti to nikdy nemají v hlavičce nastejno. Jsou stejně různé a originální jako dospělí. Myslím, že je dobré si to zapamatovat do budoucna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
13.1.12 20:14

Ano, mezi dětmi (miminky) vážně bývají takové rozdíly. ;) Mám 2 holky, první by se v situaci, kterou popisuješ, zachovala jako tvůj syn a druhá jako dcera tvojí kamarádky. :mrgreen: První holčička (nyní 4letá) poslechla, byla hodňoučká, všemu hned rozuměla, přemýšlivá, nejraději si prohlížela a prohlíží knížky, brzo krásně mluvila, v noci dobře spávala … atd. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A druhá ta mě neposlechne, je to malý ďáblík, nejraději všechno roztrhá, rozhází, a o spaní ani nemluvím, hrůza děs, bude mít 18 měsíců. 8) A to mají obě ty samé rodiče a stejný přístup výchovy. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
13.1.12 20:23
Gladys píše:
Samozřejmě je rozdíl mezi dětmi, přeci nemůžeš brát, že jsou všechny stejně staré a tím pádem umí to samé. Pak taky záleží na přístupu matky, zda kolem nich skáče jako kolem skleníkové květinky nebo dítě nechá obouchat vlastními silami, u toho druhého případu mi přijdou děti trochu víc rozvážné, ale nemusí to být prvidlo, někdo je zkrátka sebevrah od přírody :mrgreen:

moje druhorozená je ten sebevrah od přírody :lol: :lol: :lol: pobavil mě ten pojem :mrgreen:
u nás je to taková léčba šokem,po první relativně klidné dceři,přišla tahle neřízená střela :twisted: :lol: je to jasný příkla,že každé dítě je naprosto jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
13.1.12 20:25
jizvíková píše:
je to kus od kusu, vychova od vychovy a dle me zkusenosti , take zalezi na otrlosti rodicu a na tom kolik kousku deti maji doma :)

Kamarádka má dvě děti, já zatím jediného syna. No ona mazlí, houpe, chová.. rozhodně by nenechala brečet. To já jo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
13.1.12 20:29
Gladys píše:
Samozřejmě je rozdíl mezi dětmi, přeci nemůžeš brát, že jsou všechny stejně staré a tím pádem umí to samé. Pak taky záleží na přístupu matky, zda kolem nich skáče jako kolem skleníkové květinky nebo dítě nechá obouchat vlastními silami, u toho druhého případu mi přijdou děti trochu víc rozvážné, ale nemusí to být prvidlo, někdo je zkrátka sebevrah od přírody :mrgreen:

Jasně že stejně staré neumí to samé, spíš že kdyby jí něco zakázala, tak by si ani neuvědomavala co se po ní chce. Jako kdyby si kočce řekla sedni, taky bude jen čučet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.12 21:17

Ahojky :kytka:
Nám bylo 10 měsíců před týdnem. Stejně jako popisuješ, jakmile se dostane na zem, tak okamžitě leze, staví se, chodí kolem nábytku. Když jde například k zásuvce a já začnu křičet NE, tak se otočí, zarazí se, ale usměje se a jakoby nic vypojí TV. :cert:
Ale rozhodně chápe co po něm chci, rozumí pár frázím, které často používáme. Jako je ,,pápá" mává, ,,dáš mi dudu" vyndá si dudlíka a cpe mi ho do pusy, ,,jdeme hami" šup dudlík je venku a už se olizuje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
13.1.12 21:39
Katka Lípa píše:
Nám bylo 10 měsíců před týdnem. Stejně jako popisuješ, jakmile se dostane na zem, tak okamžitě leze, staví se, chodí kolem nábytku. Když jde například k zásuvce a já začnu křičet NE, tak se otočí, zarazí se, ale usměje se a jakoby nic vypojí TV. :cert:
Ale rozhodně chápe co po něm chci, rozumí pár frázím, které často používáme. Jako je ,,pápá" mává, ,,dáš mi dudu" vyndá si dudlíka a cpe mi ho do pusy, ,,jdeme hami" šup dudlík je venku a už se olizuje. ;)

Děkuji :mavam: takhle přesně jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
13.1.12 22:40
Katka Lípa píše:
Ale rozhodně chápe co po něm chci, rozumí pár frázím, které často používáme. Jako je ,,pápá" mává, ,,dáš mi dudu" vyndá si dudlíka a cpe mi ho do pusy, ,,jdeme hami" šup dudlík je venku a už se olizuje. ;)

Jéé, asi máme stejné dítě. Taky se vždy zarazí a pak se začne smát a udělá to, co nemá. A když se před ním rozbrečím, tak to ho pobaví nejvíce, řehtá se úplně nahlas :mrgreen: tak se musím nakonec smát taky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí