Jaký máme příbuzenský stav?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.19 11:01

Jaký pribuzensky stav

Zdravim. Mame nejaky pribuzensky vztah s muzem…kdyz nasi dedecci byli bratri. Nevim jak jinak to popsat. Muj dedecek a jeho byli bratri. Tak me zajima jestli jsem s tim muzem v nejakem pribuzenskem vztahu. Nemuzu to nejak najit nikde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
674
22.2.19 11:03

Je to v podstatě tvůj bratranec z druhého kolena. Příbuzní určitě jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
22.2.19 11:04

Není něco jako bratranec z druhého kolene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
22.2.19 11:06

Tak jeho dědeček je strýc tvého otce nebo matky, což je myslím dost blízký příbuzenský vztah na to abyste spolu něco měli, pokud to myslíš takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
22.2.19 11:06

Tzv. druzí bratranci (krajově i jiné názvy), ale z hlediska dědické posloupnosti už příbuzní nejste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
22.2.19 11:10
@Luboš P píše:
Tzv. druzí bratranci (krajově i jiné názvy), ale z hlediska dědické posloupnosti už příbuzní nejste.

Z dědické ne, ale geneticky pořád jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
22.2.19 11:12

@lexiik blízký příbuzenský vztah to rozhodně není… Vždyť je u nás legální i sňatek mezi bratrancem a sestřenicí (což si teda já osobně neumím představit :mrgreen:) , takže bratranci z druhého kolena jsou mnohem víc v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
22.2.19 11:16

@milktea to není pravda, u tzv. „druhých bratranců“ mizí riziko vrozených vad u jejich dětí na minimum. Pravděpodobnost, že budou mít postižené dítě je stejná jako u nepříbuzeneckého páru. Dělala se na to studie ;)

Příspěvek upraven 22.02.19 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
22.2.19 11:16

příbuzní jste, (u nás se říkávalo sestřenice, bratranec z prvního kolene a sestřenka, bratránek z druhého kolene). Vy jste to druhé koleno.
Nicméně dle zákona je všechno v pořádku a geneticky, no asi tak na hraně. Tam je průšvih - respektive zvýšená pravděpodobnost genetických vad hlavně v bližších příbuzenských svazcích (proto je to i zákonem ošetřeno).
Takže jestli se toho bojíš z tohohle hlediska, tak bych byla v klidu. Ale nejsme tu genetici, že jo… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.2.19 11:19

U nás se tomu říká stříně. Vaši rodiče jsou bratranci nebo sestřenice. Jako je to příbuzenský vztah no.

• Citovat
  • Upravit
847
22.2.19 11:24
@lorelai947 píše:
@milktea to není pravda, u tzv. „druhých bratranců“ mizí riziko vrozených vad u jejich dětí na minimum. Pravděpodobnost, že budou mít postižené dítě je stejná jako u nepříbuzeneckého páru. Dělala se na to studie ;)Příspěvek upraven 22.02.19 v 11:17

nemusí mít postižené dítě, ale neříkej mi, že nemají podobnou část genů… jinak mě osobně by takové partnerství divné nepřišlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
22.2.19 11:24
Ono by to chtělo upřesnit o co jde, vlastní otázka:
@Anonymní píše:
Tak me zajima jestli jsem s tim muzem v nejakem pribuzenskem vztahu.
je trochu podivná, přece to, že jsou v nějakém příbuzenském vztahu je jasné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
22.2.19 11:29

U nás říkáme vlastníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
22.2.19 12:16
@milktea píše:
nemusí mít postižené dítě, ale neříkej mi, že nemají podobnou část genů… jinak mě osobně by takové partnerství divné nepřišlo ;)

však to neříkám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
22.2.19 12:32
@Tableta píše:
U nás říkáme vlastníci.

U nás taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit