Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem 5. měsíců po porodu a v noci se strašně potím, nejvíce u krku a na hlavě, resp. ve vlasech, s tím souvisí i můj druhý problém - strašně mě svědí pokožka hlavy, tvoří se mi tam lupy a když se drbu tak i stroupky. Když si myji hlavu ob den, je svědění mírnější. S pocením asi nic neudělám, ale prosím neznáte nějaký šampon, který by mi pomohl. Děkuji.
Zakládala jsem obdobnou diskusi, je tam spoustu tipů:
https://www.emimino.cz/…oner-198168/
Já jsem nakonec pořídila přírodní šampon Lavera a je to lepší.
Kupovala jsem ho přes net, ale mají ho i v DM.
Občas to proložím Nizoralem z lékárny.
Mně naprosto prekvapive pomohl fructis na lupy. Jinak jsem jela jen na H&S. Taky jsem jednu dobu mela panthenolovy z lekarnx, cena prijatelna.
Ja bych treba krom nejakeho samponu co ti tu nekdo doporuci zkusila venku na trhat koprivy sparit a pak si tou vodou nekolikrat vlasy oplachnout…taky to umi zazraky ![]()
@Hanka79 Fakt to pomáhá? Zatím jsem o tom jen četla, ale nikdy to nevyzkoušela.
Já jsem teď i studovala mytí hlavy bez šamponu - jen s jedlou vodou a jablečným octem, nemáš s tím zkušenost?
Mě na svědění hlavy kvůli alergické reakci na barvu pomáhala dubová kůra tak třeba by byla vhodná i na tohle.
@Saneska Kde se to kupuje? Nebo samovýroba? Něco přírodního bych chtěla vyzkoušet.
@Meha píše:
@Hanka79 Fakt to pomáhá? Zatím jsem o tom jen četla, ale nikdy to nevyzkoušela.Já jsem teď i studovala mytí hlavy bez šamponu - jen s jedlou vodou a jablečným octem, nemáš s tím zkušenost?
Nene tohle jsem nikdy nezkousela, ale taky jsem o to m octe cetla
ty koprivy pouziva spis moje mamka, ze mela driv dost vysuseny vlasy a mela je lepsi, ja jsem to zkousela asi 3×
je jasny, ze nekomu to pomoct muze a nekomu ne, ale kdyz to nepomuze, tak to neublizi
a je to zdarma ![]()
@Meha Zkus, za to nic nedas
samozrejme to chce ale vickrat opakovat…:)
@Meha v lékárně, používá se to i na hemeroidy, je to krabička o něco větší než krabička od čaje za 35 korun ![]()