Probiotika při ABKM

Anonymní
16.8.14 21:27

Probiotika pri abkm

Poradíte prosím jaké probiotika by byly nejvhodnější pro tříměsíční miminko, které má abkm? Nějakou dobu jsem synovi dávala biogaia (ještě před zjištěním, že má abkm), ale neviděla jsem žádné zlepšení (že by např. méně trpěl na prdíky), pak jsem nějakou dobu vysadila a teď jsem mu je dva dny dávala a mám dokonce pocit, že je mu po tom hůř, více se svíjí a více ho bolí bříško. Jinak je už cca měsíc na Neocatu, takže ve stravě žádná změna poslední dny neproběhla. Někde jsem četla, že v laktobacilkách od swissu je nějaké množství bílkoviny, tak to není pro děti co mají abkm vhodné, nevíte prosím jak to je? Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
264
16.8.14 21:40
@Anonymní píše:
Poradíte prosím jaké probiotika by byly nejvhodnější pro tříměsíční miminko, které má abkm? Nějakou dobu jsem synovi dávala biogaia (ještě před zjištěním, že má abkm), ale neviděla jsem žádné zlepšení (že by např. méně trpěl na prdíky), pak jsem nějakou dobu vysadila a teď jsem mu je dva dny dávala a mám dokonce pocit, že je mu po tom hůř, více se svíjí a více ho bolí bříško. Jinak je už cca měsíc na Neocatu, takže ve stravě žádná změna poslední dny neproběhla. Někde jsem četla, že v laktobacilkách od swissu je nějaké množství bílkoviny, tak to není pro děti co mají abkm vhodné, nevíte prosím jak to je? Díky za rady.

já bych se poradila přímo v lékárně… ti budou vědět co je pro prcky bez stop mléka… :kytka:

ale co jsem se tak narychlo dívala, tak ty od Swissu jsou doplňky stravy, ne léčiva, takže to tam není 100% nikdy… ale třeba s tím má nějaká mamina zkušenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43043
16.8.14 21:40

Ja davala Infant dophillus kvuli slozeni - obsahuje lactobacillus rammosus nebo nejak tak -vysel v nejakych studii jako dobra prevence alergii, taky kvlui tomu, ze se dobre rozpousti, neni baleny po porcich, takze muzes davkovat podle sebe a vychazi to vyhodne na cene.
Ale zadna probiotika na traveni deti nic nezmenila. Starsi po prevedeni na NC rval uplne stejne jako predtim, proste byl urvanej. Prostredni se po tydnu na NC zmenil na andela. Treti netrpi na koliky skoro vubec a tak ho stale kojim s dietou jako jedineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.14 21:45

Já jsem chtěla něco co pomůže těm střevům dozrát, prý jsou na to ty probiotika dobré. Prý i z důvodu té nevyzrálosti může vzniknout abkm. Moc nechápu, kde k tomu prcek přišel. Já absolutně bez alergií a manžel sem tam trošku rýmečka na jaře, když kvetou stromy. Ale má to pouze mírné, za dobu co jsem s ním jsem si toho nikdy nevšimla, že by měl takový problém, takže opravdu nepatrně..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.14 21:45
@Pudloslava píše:
Ja davala Infant dophillus kvuli slozeni - obsahuje lactobacillus rammosus nebo nejak tak -vysel v nejakych studii jako dobra prevence alergii, taky kvlui tomu, ze se dobre rozpousti, neni baleny po porcich, takze muzes davkovat podle sebe a vychazi to vyhodne na cene.
Ale zadna probiotika na traveni deti nic nezmenila. Starsi po prevedeni na NC rval uplne stejne jako predtim, proste byl urvanej. Prostredni se po tydnu na NC zmenil na andela. Treti netrpi na koliky skoro vubec a tak ho stale kojim s dietou jako jedineho.

a myslíš, že je možné, že by mu ta biogaia vyloženě ubližovala, nesedla?

• Citovat
  • Upravit
43043
16.8.14 21:47
@Anonymní píše:
Já jsem chtěla něco co pomůže těm střevům dozrát, prý jsou na to ty probiotika dobré. Prý i z důvodu té nevyzrálosti může vzniknout abkm. Moc nechápu, kde k tomu prcek přišel. Já absolutně bez alergií a manžel sem tam trošku rýmečka na jaře, když kvetou stromy. Ale má to pouze mírné, za dobu co jsem s ním jsem si toho nikdy nevšimla, že by měl takový problém, takže opravdu nepatrně..

to skoro urcite prejde, kluci to meli jeden do dvou, jeden do 1,5 roku a jedi vsechno. akorat to prejde a prijde jina alergie, prej budem radi, kdyz to bude jen pylova - my ale mame dost velkou rodinnou zatez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43043
16.8.14 21:51
@Anonymní píše:
a myslíš, že je možné, že by mu ta biogaia vyloženě ubližovala, nesedla?

hele to ti presne neodpovim, ale vim, ze existuje laktobaciloza -premnozene ty hodne bakterie - a del to taky neplechu, prujem a tak.
bio gaia je hlavne predrazena a nevim snad o nikom, komu by jednoznacne pomohla, maximalne tak lidi rikali „mozna, nevim jiste“ - coz je presne ta mira jistoty, kterou jsem mela pri svych dietnich pokusech ja - nikdy nevis, protoze kazdej den je malicko jinej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.14 22:02
@Pudloslava píše:
hele to ti presne neodpovim, ale vim, ze existuje laktobaciloza -premnozene ty hodne bakterie - a del to taky neplechu, prujem a tak.
bio gaia je hlavne predrazena a nevim snad o nikom, komu by jednoznacne pomohla, maximalne tak lidi rikali „mozna, nevim jiste“ - coz je presne ta mira jistoty, kterou jsem mela pri svych dietnich pokusech ja - nikdy nevis, protoze kazdej den je malicko jinej

Tak díky moc za info. Zkusím tedy ty Infant dophillus.

• Citovat
  • Upravit
1947
16.8.14 22:08
@Anonymní píše:
Poradíte prosím jaké probiotika by byly nejvhodnější pro tříměsíční miminko, které má abkm? Nějakou dobu jsem synovi dávala biogaia (ještě před zjištěním, že má abkm), ale neviděla jsem žádné zlepšení (že by např. méně trpěl na prdíky), pak jsem nějakou dobu vysadila a teď jsem mu je dva dny dávala a mám dokonce pocit, že je mu po tom hůř, více se svíjí a více ho bolí bříško. Jinak je už cca měsíc na Neocatu, takže ve stravě žádná změna poslední dny neproběhla. Někde jsem četla, že v laktobacilkách od swissu je nějaké množství bílkoviny, tak to není pro děti co mají abkm vhodné, nevíte prosím jak to je? Díky za rady.

my vyzkoušeli jak u dcery, tak i u syna všechny možný probiotika a neřekla bych, že to někdy mělo nějakej úspěch, dokonce i proti nadýmání jsme toho taky vyzkoušeli a nic
dcera kojená a jinak krom trpění na bolesti bříška asi do 2 let a teď jen někdy, - jí nic nenašly
syn kojenej - bolesti bříška a pořád nějaká vyrážka - jenže nikoho jaksi nenapadlo, že má ABKM - prostě má citlivou kůži a na vše asi reaguje - ve chvíli příkrmů a zavádění jogurtů a tvarohu asi na osmi měsících už se to pomalu odhalilo a já měla na 10 měsících jasno, doktorka to potvrdila na roce
Nutrilon AC nestačil (měli jsme ho jen na večerní kaši) - místo něj je na Neocatu (zase jen na kaši) - jinak kojenej a já trpím striktním dodržováním bezmléčné diety, pro mě horor - jsem mlíková a jogurtová - jenže jakkékoli porušení se hned projeví zhoršením potíží s nadýmáním a vyrážkou
takže budem prostě muset oba vydržet a čekat, kdy to přejde a doufat, že to opravu přejde
za mě si myslím, že probiotika v tomhle případě asi moc neřeší
spíš jsem vysledovala, že to chce kombinovat přes den jen určité druhy stravy, některé věci malýmu hodně zhorší trávení - a to musíš zkoušet
jenže chápu, že u 3 měsíčního mimča se to těžko poznává
držte se
my probděli nocí - možná, kdybych to věděla dřív, bylo by to lepší a ted už bysme třeba ani dietu nedrželi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
11.12.21 10:02

GutPro Infant (Smidge Infant)

Ahoj, zkousel nekdo prosim GutPro Infant (Smidge Infant)? Je vazne tak dobry?
Poradili mi ho, ale stoji majlant, navic neni v klasickych lekarnach, coz me trochu zarazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.12.21 10:24

Jako mají hodně pestré složení a požadují aby byly skladovány v chladu a snad je tak i sami skladují, ale ta cena je teda drsná.
To že to není v lékárních není zas až tak zarážející, probiotika prodávaná v lékárnách povětšinou nejsou léčiva, ale jen potravinářské doplňky. Ne vše co ti v lékárně prodají je léčivo. Ostatně mají tam homeopatika, že…

zkusila bych asi nejdřív toto, složení je dost podobné - kapsli otevři a prášek rozmíchej v troše vody a napatelj na bradavku před kojením a nebo teda přidej do umělého mléka.
pokud po použití bude mít jen průjem, tak bych ještě pár dní vydržela jestli se to neupraví, pokud se koliky zhorší, tak bych se na to vykašlala.

https://www.drmax.cz/…ultur-cps-60

obecně není možné spolehlivě tvrdit, že tahle či tahle bakterie určitě pomůže, nejsou data a navíc teda každý trávicí trakt, natož kojenecký může reagovat dost odlišně. Ale není moc cest jak tím ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2444
11.12.21 10:41

Biopron má novinku, probiotika pro miminka od narození https://www.biopron.cz/pece
zelená a žlutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
11.12.21 12:46
@jejjej píše:
Biopron má novinku, probiotika pro miminka od narození https://www.biopron.cz/pece
zelená a žlutá.

Zelené jsou s vit. D a žluté jsou bez. Ty žluté bez D sháním, ale mají výpadek. Žádná z pekáren je tady nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2444
11.12.21 12:53
@Wenn.Nox píše:
Zelené jsou s vit. D a žluté jsou bez. Ty žluté bez D sháním, ale mají výpadek. Žádná z pekáren je tady nemá..

Nedají se koupit online na biopron.cz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
11.12.21 13:07

@jejjej
Koukala jsem schválně na stránky a mají tam jen lékárny, kterým dodávají. U zelených je např. Benu, Max apod., ale u žlutých nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek