Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobré odpoledne, dcera má 7,5 měsíců a už jsem ji dávala do sporťáku, který máme od dvojkombinace, ale samotný kočár má kolem 15 kg + věci + skoro 10 kg dcera, takže je to pro mě šílené tahat takovou váhu třeba z busu či vlaku, jsem drobná. Sháním lehký skladný kočár - možná i golfáč, váha by byla ideal 6-8 kg, cena do 7 tis, aby byl polohovatelný - jak záda, tak nohy, nastavitelné popruhy, jednoduché ovládání a aby kola něco vydržela - některé sporťáky prý mívají problém v terénu - z chodníku na cestu či trávník atd. Bylo mi doporučeno Valco Snap 4, Maclaren Techno XT a Britax Motion, máte některá zkušenost?
A meli jsme i ten maclaren techno xt, a zlatej valco. Maclaren predrazeny nepohodlny golfky.
@Verun83 právě já se bojím u jiných sporťáků těch gumových koleček, že se to musí asi brzo odrbat. Jsme z vesnice a ne všechny cesty jsou vyasfaltované a bojím se jak se s těmi malými gumovkami jezdí, ten Valco Snap 4 Sport má nafukovačky jak se dívám, to by mohlo být v pohodě.
@ivuliiii píše:
@Verun83 právě já se bojím u jiných sporťáků těch gumových koleček, že se to musí asi brzo odrbat. Jsme z vesnice a ne všechny cesty jsou vyasfaltované a bojím se jak se s těmi malými gumovkami jezdí, ten Valco Snap 4 Sport má nafukovačky jak se dívám, to by mohlo být v pohodě.
Jj ten zvladne vsechno, taky s nim trajdam pres polnacky. Kde v nem kolikrat sedi dvouletacka. Lituju, ze u prvniho jsem mela tezkej z trojkombinace a hruza, jak jsem se nadrela.
@ivuliiii snap! Je lehkej a super se skládá. Ještě mám sporťák a už se těším do Valca. Mám ale moc malý dítě na to, aby sedělo jen zády ke mně.
Jinak já mám snap 4 s obyč kolama a taky všude projel. Na výletech, na horách, ve sněhu, všecko. Když je terén echt protikocarovej, tak ten kočár zvedněte a jděte ![]()
Ty jo, ja jsem asi nějak pozadu, ale mám 8,5mesicni dítě a ještě má korbu, protože ani nesedime. To vám děti už takhle pěkně sedí na sporťák jo ![]()
Malá ještě nesedí, ale prý už sporťák používat můžu. V hluboké mi nevydrží, furt se zvedá do polosedu a vzteká se, že nevidí. A tahat ji v nosítku, když má skoro 10 kg, to by mi praskly záda ![]()
My tedy mame také valco, ale oproti klasickému kočárku je to takové kostitrasove hrkatko s malým kosikem. Plus je skladnost a lehkost.
Na ten Valco snap jsem se dívala a pokud dobře chápu, tak je verze s pěnovými koly a pak klasickými nafukovacími. Myslíte, že ty pěnovky zvládnou aj polňačky? Mně se to moc nezdá teda.
@Anonymní píše:
Ty jo, ja jsem asi nějak pozadu, ale mám 8,5mesicni dítě a ještě má korbu, protože ani nesedime. To vám děti už takhle pěkně sedí na sporťák jo
U nas se v kocarku bud spi a nebo v nem mrne jezdi na brisku a kouka ven. Sportak mame otocny a jde do uplne roviny, dokud nebude dite zcela samo sedet, tak ho zvedat nebudu.
Mám britax b-motion čtyřkolku a na krabici je váha 8,6kg. Já bych do sporťáku bez nafukovacích kol už bych nešla když bych ho chtěla využívat na polňačky, lesní cesty, štěrk a podobné cesty. Řešila jsem to loni na konci léta, kdy měl syn 10m a 12kg, měla jsem Mutsy, který byl do terénu max úžasný, ale tlačit ho do kopce s 12 kilovým synem, byl pro mě masakr. Mám 164cm a 52kg kočár se synem + nákup 30kg.
Britax je prostorný, odpružený s nafuk.koly, lehce skladný a ovladatelný jednou rukou. Projela jsem zatím vše.
Zkusím někde dohledat fotku, fotila jsem to kamarádce, proto si to pamatuji
jinak krabice neschovávám takže už ji nemám, každopádně pro mě je lehoučký a snadno ovladatelný. Já jsem ho vybírala kvůli nafukovacím kolům a velkému prostoru uvnitř kočárku. Syn je od miminka obřík, kočárek už máme jen na spaní po obědě a s mírami 90cm, 13kg 19,5m ho ještě na spaní budeme chvíli potřebovat. Zatím se vejde krásně a stále má ještě rezervu a hl. v něm nevypadá přerostle ![]()