Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosim jakou barvu stolu by jste vybrali k lince ktera je nahore leskla bila, dole svetle seda taky trochu leskla. Cerne spotrebice a tmave seda pracovni plocha na lince. Podlaha take tmavsi. Neni tam tedy nic v barve klasickeho dreva. Zvazovala jsem bile zidle a stul. Jen nevim vrchni deska moreni drevo a nebo treba taky spis sedou?
A co skleněný a kovové nohy? K těm lesklým povrchům to vypadá pěkně. A k tomu polstrované židle. Spíše moderní.
Neno klidně i něco barevného - zelenou, žlutou, růžovou, modrou, červenou…
ale chtělo by to samozřejmě vidět, takhle podle vyprávění se to fakt moc odhadnout neda. Nicméně šedou bych už tam nedavala, podle mě už je tam té sede moc
@Semtex píše: Černou, ať to není unylé a je nějaký kontrastní prvek tam
grafitova myslite ze by treba sla?
Máme linku vysoký bílý lesk. Pracovní desku a za linkou dekor beton. Obě stejné. Podlaha šedá vysoký lesk. Dekor mramoru. Spotřebiče máme vestavěné, černé.
Stůl se k tomu pasoval bílý vysoký lesk nebo ten dekor beton (taková světle šedá). Máme bílý vysoký lesk. Ale je náchylný. Takže klidně bych brala, kdyby šla na tu jídelní plochu nalepit ta deska dekor beton. Jak máme za linkou. Takže si klidně vyber bílý. Ale tu horní plochu kombinovanou, že to je náchylná část. Ubrus nechci. Máme jen dekorační prostírání. A to nestačí.
@Semtex píše:
Neno klidně i něco barevného - zelenou, žlutou, růžovou, modrou, červenou…ale chtělo by to samozřejmě vidět, takhle podle vyprávění se to fakt moc odhadnout neda. Nicméně šedou bych už tam nedavala, podle mě už je tam té sede moc
Já bych šla do bílé, ale zidle možná nějaké barevné, ať trochu rozbijes tu bílo šedou, případně aspoň nějaké barevné prostirani a doplňky, taky mame víceméně celou kuchyň bílo šedou a je to takové hrozne chladné a sterilní, tak mám aspoň nějaké doplňky a malé spotřebiče barevné. Jidelni stůl teda mám v obýváku, bílý i s bílými židlemi, obývák je taky sedo bílý, ale v tom mi to rozbije zas barevný gauc.
Jo, tak to bych dala klidně nějaký úplně jednoduchý černý stul a třeba barevné zidlicky k němu, nebo když ne, tak klidně i černé zidlicky, ale pak bych do té kuchyně volila nějaké výrazně barevné doplňky. Třeba tu výraznou žlutou, to souhlasím @Dlouhá punčoška
@Semtex píše:
Jo, tak to bych dala klidně nějaký úplně jednoduchý černý stul a třeba barevné zidlicky k němu, nebo když ne, tak klidně i černé zidlicky, ale pak bych do té kuchyně volila nějaké výrazně barevné doplňky. Třeba tu výraznou žlutou, to souhlasím @Dlouhá punčoška
Myslite, ze by sla i kombinace bile zidle, bily stul, a seda deska stolu? Plus nejake barevne doplnky.
@rena03 píše:
Myslite, ze by sla i kombinace bile zidle, bily stul, a seda deska stolu? Plus nejake barevne doplnky.
To bude celé strašně studené a neosobní. Mě se teda nelíbí ani ta barevná kombinace na kuchyňské lince. Působí to strašně studeným dojmem.
@nozu píše:
To bude celé strašně studené a neosobní. Mě se teda nelíbí ani ta barevná kombinace na kuchyňské lince. Působí to strašně studeným dojmem.
Linku sem bohuzel sama nevybirala takze s tim nic nenadelam
@rena03 píše:
Ne nesla
za mě je ta linka úplně strasny kýč, pardon ![]()
Jsou tam tři odstíny sede, které se k sobě vůbec nehodí. Do toho ta mintova deska za sporakem, to jsem nepochopila vůbec už
Bílý stul a další odstin sede na desce by to už fakt jenom dorazil
proto jsem psala, ze další šedou už fakt ne. Ale jako když to tak mermomocí chceš, tak si to kup, je to tvoje kuchyn
![]()
Ale abych teda jenom nekritizovala, tak já bych vyměnila plynovou varnou desku za indukci, cimzpadem bych mohla odstranit to hnusny divny sklo, a premalovala bych tu sedou zeď třeba nějakou jinou vhodnou barvou (nevím, jaká je podlaha, takže úplně si netroufám říct, jakou) a linku dotahla přesně do hrany, nedělala bych tam ten bílý odstup od stropu. A vyměnila bych uchytky za černé, čímž bych se zbavila další sede ![]()