Jaký sýr?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaký sýr?
Mám otázečku
:
jaký tvrdý sýr dáváte prckům jen tak na kousání nebo na zapečení třeba se zeleninkou. popřípadě písněte i jak tučný zda 30% nebo 40%… děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,sýr dávám 30%,občas na chleba-plátek,a nebo trochu v jídle zapečený,ale celkově ho sní malinko.On si to vynahrazuje jogurtem a UM.On je taky dost slaný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to s tou solí vim, nebudu dávat každý den. Jen jsem si říkala abych mu to jídlo trošku zpestřila
. Má furt to stejný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vetsinou kupuju 30%,ale prcek celkove tvrdy sýr nema moc casto,ani ho sam nevyzaduje,takze pokud doma syr mam,nabidnu mu jakykoliv a na zapeceni dam taky ten co mam.Zas tak casto a ve velkym mnozstvi ho nema,takze si myslim,ze to nevadi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi kolik ho sni, mel by se davat 30 procentni eidam, ale kdyz Zuzka sni ani ne ctvrtinku jednoho platku, tak dam jakykoli - klidne 48 procent goudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pro deti se doporucuji tucnejsi mlecne vyrobky,ja davam 40%..navic ty 30% uz nemaj se syrem nic moc spolecnyho,mi pripada,kdyz to dam na spagety,ani se neroztece
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já dávám eidam 30% někdy goudu, ale naše děti mají nejraději jen tak do ruky ty tyčinky od apetita kidiboo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahój ![]()
Tak o tohle jsem já dost zajímala kvůli vápníku
Takže vůbec nejlepší je eidam 30% nebo pravý ementál. Sůl je ve všech, to ani neřeším, jde spíš o ten vápník. Vstřebávání vápníku brání obsah fosforu, který se v sýrech hodně vyskytuje, pokud je tam víc fosforu než vápníku, tělo bere na vyrovnání poměru naopak vápník od sebe. Z toho důvodu tavené sýry, které obsahují fosofrečné tavící soli jsou pěknej hnus a z tohoto hlediska hodnota žádná ba naopak škodí.
Tolik teorie ![]()
No a poměr vápník/fosofr vychází nejlíp u ementálu a u třicítky. Někde jsem měla tabulku, pohledám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, tady to je http://qizatoruvqblog.blog.cz/…-tavene-syru - obsah vápníku a fosofru (P). Je tam i sodík, anóbrž sůl a ementál je i nejmíň slaný.
Jo a já mu teda dávám jedině eidam třicítku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:
Jo, tady to je http://qizatoruvqblog.blog.cz/…-tavene-syru - obsah vápníku a fosofru (P). Je tam i sodík, anóbrž sůl a ementál je i nejmíň slaný.Jo a já mu teda dávám jedině eidam třicítku.
[/cit
ahóój![]()
, téééda to bylo úplně odborný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit