Jak uspořádat jídelníček 7měsíčního miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček 7měsíčního miminka
Ahoj děvčata, chtěla bych poradit s uspořádáním jídelníčku u 7.měsíčního mimča. Hlavně mi jde o zavedení ovocného příkrmu. Dcerka už v poledne papá asi 3 týdny maso+zeleninku (bez problému), tak bychom už mohli zavést i ovocný příkrm. Jenže nevím, kdy. Prosím poraďte. Vážíme 7,6kg a toto je náš jídelníček:
08.00 - 200ml UM
12.00 - 190ml masozeleninového příkrmu
16.00 - 180ml UM
19.30 - 250ml kaše
v noci, podle toho, kdy se vzbudí 233ml UM
Přes den se snažím dávat čajík, ale to bojkotuje. Někdy, když se zadaří, vypije za den tak 20-40ml. Vodu odmítá úplně, ovocné šťávy ještě nedávám. V diskuzích čtu, že je lepší zavést ovocný příkrm dopoledne, ale malá mi v 8.30 usne a vzbudí se v 11 hod, takže nevím, jak to udělat. Moc děkuji za vaše rady a poznatky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dala bych ho v těch 16hod, máme to podobně, akorát máme dopoledne 2× mlíčko a v noci nepapáme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,nám je 7,5M a máme to takhle:
5:00H - 120ml mlíčka
7:00H - 70ml mlíčka,někdy více
10:00H - ovocnou přesnídávku 125ml někdy méně
12:00H - masozeleninu 125ml někdy méně
15:00H - 120ml mlíčka
17:30H - kaše
20:00H - 120ml mlíčka a hned jde spát,v noci nic
Jo a tekutinu do ní žádnou nedostanu-jako čaj,džus ap.
My máme v 7,5M - 7,2kg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi už jsem teda o měsíc starší, ale před měsícem jsem ráno kojila, odpol maso - zelenina plus dokojení , odpol ovoce a pak jsem ještě třikrát kojila.. teď už to máme trošku jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Silvajs, a v kolik Ti mala vstava?
Jinak bych nejak nehrotila to, ze se ma podle nejakych poucek zavadet ovoce na dopoledni svacu a dala ho klidne odpoledne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My ho mame odpoledne, dopo dvakrat mlicko.. pak obed, pak ovoce nebo jogurt s ovocem a nekdy dokojim.. vecere kase pred koupackou a po koupani mlicko a spat..v noci se nebudi, ale holcicka je na UM a zvykla si, nez jdu spat v 11 ji davam jeste UM, snazim se ted snizit davku, aby si na to odvykla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé Silvajs já se trochu vetřu
jaký jídelníček u stejně starého,kojeného díťátka?My ráno v 7 kojíme,o půl 9 znova,kolem 10 přesnídávka+dokojit,po poledni zeleninka+dokojit,ve tři kojíme v pět přesnídávka,jogurt+občas dokojit,o půl 8 kojo,v 9 kojo,někdy ještě ve tři v noci kojení.Myslím si že toho kojení je až moc,občas už bych ho chtěla vynechat po příkrmech,ale malá pije hrozně málo čaj a kozu si nakonec vyřve,takže bude prča jí to odnaučit
Navíc mám pocit,že už v těch prsou ani nic nemám,jsou to prázdný pytlíky ![]()
- Citovat
- Upravit
rozmary píše:
Jé Silvajs já se trochu vetřujaký jídelníček u stejně starého,kojeného díťátka?My ráno v 7 kojíme,o půl 9 znova,kolem 10 přesnídávka+dokojit,po poledni zeleninka+dokojit,ve tři kojíme v pět přesnídávka,jogurt+občas dokojit,o půl 8 kojo,v 9 kojo,někdy ještě ve tři v noci kojení.Myslím si že toho kojení je až moc,občas už bych ho chtěla vynechat po příkrmech,ale malá pije hrozně málo čaj a kozu si nakonec vyřve,takže bude prča jí to odnaučit
Navíc mám pocit,že už v těch prsou ani nic nemám,jsou to prázdný pytlíky
teda to je kojení, ale malé to evidentně vyhovuje, já už kojím jen ráno a v 18 a 21… ted ješt někam zařadím kaši a budu kojit asi jen dvakrát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rozmary píše:
Jé Silvajs já se trochu vetřujaký jídelníček u stejně starého,kojeného díťátka?My ráno v 7 kojíme,o půl 9 znova,kolem 10 přesnídávka+dokojit,po poledni zeleninka+dokojit,ve tři kojíme v pět přesnídávka,jogurt+občas dokojit,o půl 8 kojo,v 9 kojo,někdy ještě ve tři v noci kojení.Myslím si že toho kojení je až moc,občas už bych ho chtěla vynechat po příkrmech,ale malá pije hrozně málo čaj a kozu si nakonec vyřve,takže bude prča jí to odnaučit
Navíc mám pocit,že už v těch prsou ani nic nemám,jsou to prázdný pytlíky
A kolik Ti zbasti presnidavky nebo masozeleniny, ze pak jeste dokojujes? Marecek teda snedl ovoce hned plnou davku, tak jsem nedokojovala. Masozeleniny sni max.125g, k a po ni davam caj a kojim az tak za hodinu. On stejne driv nechtel.
Cajik taky moc nemusi, ale kdyz ma zizen, tak se napije poradne - za den mi vypije kolem 100ml, nekdy vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
say píše:
teda to je kojení, ale malé to evidentně vyhovuje, já už kojím jen ráno a v 18 a 21… ted ješt někam zařadím kaši a budu kojit asi jen dvakrát…
Nad kasi taky spekuluju a porad nejak nevim, kam s ni
Asi to zatim necham a mozna ji ani davat nebudu. Marecek mi chrupe pres noc docela dobre - budi se jen jednou na kojeni.
Po zavedeni jogurtu na odpoledni svacu v 17hod. uz ani na noc nepije tolik mlicka. Jogurt ho evidentne dost zasyti.
Jinak ted kojim pres den taky 3× (kolem 9-driv nechce, 15 a 19hod.) a jednou v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesnídávku zblajzne někdy půl,někdy celou,ale stejně za půl hodky musim dokojit a zeleninu zhruba stejné množství jako je velká přesnídávka,čaje vypije tak 50ml za celej den ![]()
- Citovat
- Upravit
rozmary píše:
Přesnídávku zblajzne někdy půl,někdy celou,ale stejně za půl hodky musim dokojit a zeleninu zhruba stejné množství jako je velká přesnídávka,čaje vypije tak 50ml za celej den
Velkou presnidavkou myslis tech 200g?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dusicka.. píše:say píše:Nad kasi taky spekuluju a porad nejak nevim, kam s ni
teda to je kojení, ale malé to evidentně vyhovuje, já už kojím jen ráno a v 18 a 21… ted ješt někam zařadím kaši a budu kojit asi jen dvakrát…Asi to zatim necham a mozna ji ani davat nebudu. Marecek mi chrupe pres noc docela dobre - budi se jen jednou na kojeni.
Po zavedeni jogurtu na odpoledni svacu v 17hod. uz ani na noc nepije tolik mlicka. Jogurt ho evidentne dost zasyti.
Jinak ted kojim pres den taky 3× (kolem 9-driv nechce, 15 a 19hod.) a jednou v noci.
no já kaši taky dávat nechtěla, ale lékař mi ji doporučil že mají hodně vitamínů..budu ji dávat před posledním kojením a uvidíme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
say píše:
no já kaši taky dávat nechtěla, ale lékař mi ji doporučil že mají hodně vitamínů..budu ji dávat před posledním kojením a uvidíme
Fakt?
Koukam, co dr., to jiny nazor. Mne dr. rikala, ze sis mam nechat kasi jako posledni zachranu, kdyby Mary zacal hur spat ![]()
A kdyz jsem ji rikala, ze u nas zelenina moc nefrci, tak jen odvetila, ze to neva, ze ma vitaminy z ovoce
Takze ma na dopol svacu ovoce a odpoledne do jogurtu taky cerstve ovoce primichavam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dusicka.. píše:say píše:Fakt?
no já kaši taky dávat nechtěla, ale lékař mi ji doporučil že mají hodně vitamínů..budu ji dávat před posledním kojením a uvidímeKoukam, co dr., to jiny nazor. Mne dr. rikala, ze sis mam nechat kasi jako posledni zachranu, kdyby Mary zacal hur spat
A kdyz jsem ji rikala, ze u nas zelenina moc nefrci, tak jen odvetila, ze to neva, ze ma vitaminy z ovoceTakze ma na dopol svacu ovoce a odpoledne do jogurtu taky cerstve ovoce primichavam.
Mi jsme se taky s doktorem domlouvali že pokud spí tak nedávat, ale ted řekl at ji dávám nějak během dne …uvidím, třeba mu to nesedne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit