Jaký tablet pro prvňáčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22864
21.10.24 09:15

Máme Lenovo.
U nás ve škole jsou technologie potřeba, mají učebnu online a spoustu věcí na procvičování čj, mat, aj již od 1.tridy
Starší tam má i projekty k vytvoření, čtenářské deníky..
Za mě technologie ano, s rozumem a časovým omezením, samozřejmě nemyslím na učení, ale na „relax“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.24 10:22

Já tedy nevím, za mě je cpát dětem tablety a mobily už takto brzo ( ne-li dříve) prostě blbost. Existují knížky, sešity, procvičovací sešity je toho myslím hromada na čem se dítě může učit než nějaká elektronika.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
21.10.24 10:41
@Menton píše: Více

Ano, pokud se to nadužívá, dochází ke změnám na mozku. Stejně jako když se dítě fyzicky trestá, když má přemíru sladkostí…Jak říkám, chce to nějakou rovnováhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.10.24 10:53

No a co školy, které mají tablety zařazené do výuky od 1. třídy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.10.24 10:57

Děkuji všem za konkrétní tipy. K rozhodnutí pořídit dceři tablet jsme s manželem došli po zralé úvaze a diskuzi. Po zvážení všech pro i proti. Poté jsem napsala příspěvek, ve kterém jsme položila konkrétní dotaz. Moc nechápu, proč mají někteří uživatelé potřebu komentovat zcela mimo to na co se ptám, že používání tabletu je nevhodné a nežádoucí. Že je lepší procvičovat věci offline, číst z knížek, vyplňovat sešity, hrát deskové hry atd. To všechno překvapivě s dcerou děláme, každý den s ní procvičuji vše možné, hrajeme deskové hry atd. A i tak jsme se rozhodli jí tablet k Vánocům pořídit. Jako další možnost, jak se rozvíjet, jako další alternativu ke klasickému učení a rozvoji. V neposlední řadě i proto, že dcera do teď nikdy nehrála jedinou hru na telefonu, nikdy jsme ji na telefonu nepustili žádné video. Je světem těchto technologií zcela nepolíbená a rozhodli jsme se, že je načase, aby si určité věci zkusila. Ve všem musí být nějaký balanc a při správném užívání, vedení a nastavení pravidel může být tablet velmi dobrým pomocníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
21.10.24 11:11

Máme doma Lenovo, slouží nám 2 roky bez problémů, je odolný na pády…děti na něm hry nehrají, ale na cesty na pohádky je pro starší dceru fajn :-) taky souhlasím, že pokud má dítě kroužky, tráví čas venku, sportuje, má kamarády, tak se klidně na pohádku může podívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4269
21.10.24 11:21
@alena.pre píše: Více

Doporučuji se jít podívat před školu, kdy děti odcházejí ze školy samy domů, jak to mají ti rodiče pod kontrolou…
Ale je to vaše dítě, vaše rozhodnutí, zdraví a vývoj vašeho dítěte… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.10.24 11:30

@Menton Nechápu co tím myslíte. Ke škole chodím dvakrát denně, ráno dceru odvádím, odpoledne nebo po obědě si ji vyzvedávám. A do školy tablet snad nepatří, nebude ho tam nosit nebo jak to myslíte? A co mají mít rodiče pod kontrolou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4269
21.10.24 11:40
@alena.pre píše: Více

Ty moderní technologie, ať už jde o tablet, počítač nebo mobil…tyto technologie mám na mysli, jak to mají všichni rodiče pod kontrolou…
Ale asi tu realitu vidět nechcete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.10.24 11:43

@Menton Asi. Každopádně jak jste psal, je to rozhodnutí každého rodiče a každý si s tím musí poradit podle svého. Mějte se, na shledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
21.10.24 11:56

Syn i dcera (3. třída a 6. třída) mají každý tablet Lenovo tab M10 plus, zatím bez problémů, syn má tedy už třetí, protože jsem kupovala nejdřív Samsung, pak Lenovo, ale z druhé ruky a časem se začaly sekat, nedobíjeli se apod., jeden jsem opakovaně reklamovala. Tyhle poslední zatím drží… Dcera tedy už škemrá o noťas, aby se naučila psát na klávesnici a kvůli cvičením ze školy a referátům. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
21.10.24 12:51

Malá má cca od 4 let nějaký Samsung. Usoudili jsme, že jí to stačí.
A teď je ve druhé třídě a dostane k Vánocům iPad ;) Má i tel stejné značky, tak ať to má komplet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.10.24 13:23

Vyberte něco z těch normálních tabletů, žádné dětské verze a také nekupujte ten nejlevnější. Ono chvíli to půjde fajn, ale časem to nic neutáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8945
21.10.24 14:15

Pro takhle malé dítě bych objednala něco kolem 5-7 tis. Najdeš slušný. Tak to mají i naši doma. Na ty učící programy stačí. Lepší tablet 2v1 za 15 tis. má teď čerstvě dcera až na střední. Tam ona potřebuje jinou úroveň. Škola dala požadavek, který přesně požaduje. Baterka musí vydržet 8 h. Musí si ho nosit na výuku. Takže ta má podle požadavků Lenovo IdeaPad duet 3. Včetně pera k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí