Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, dneska jsem viděla na sídlišti zeleně, no možná i trochu do žluta zbarveného ptáčka s červenou hlavičkou, velikosti asi drozda, měl úzký ocásek nahoru a dlouhý špičatý černý zobáček. Tak mě překvapila ta barva, že jsem se zastavila a pozorovala ho, abych si ho co nejlépe zapamatovala, že by to byl ulítlý papoušek si nemyslím
ale v ptácích se nevyznám, tak mě napadlo, jestli to třeba některá nevíte ![]()
Zelený s červenou hlavou a tenkým zobákem by mohla být žluna, ale nemá ocásek nahoru
Foto je z internetu - u nás na sídlišti jich taky pár poletuje
Jo, našla jsem si obrázek, to by mohl být on.. akorát mi přišel víc do světle zelena, ale jo, bude to asi on. A ocásek nahoru měl možná proto, že cosi zobal ze země, tak jak se předehnul ![]()
Díky moc, není to životně důležitá informace, ale zajímalo mě to ![]()
@Samy no jo, tam je vidět i ta žlutá, tak jo, našly jsme ho, díky!
@suricata píše:
@Iffka barva se může lišit podle stáří jedince
no prosím, zase jsem chytřejší
ráda se dozvídám nové info jen tak neplánovaně, to si většinou zapamatuju daleko lépe, než když se je musím učit ![]()
Hele, a on poletoval po sídlištích vždycky? protože já ho viděla stoprocentně poprvé v životě, a to žiju ve městě od narození..
@Iffka píše:
Hele, a on poletoval po sídlištích vždycky? protože já ho viděla stoprocentně poprvé v životě, a to žiju ve městě od narození..
no tak poprvé v životě ty a já nikdy, to je vid, závidím, tak krásný ptáček
@Iffka Žluna zelená, nám to teď lítalo na zahradě
tak jsem taky googlila
Tady na sídlišti jich vídám víc, už tak deset let určitě, jednou na jednou velkém trávníku tři zároveň. Možná to byla rodinka.
Když jsem si žluny všimla poprvé, taky jsem si myslela, že někomu uletěl papoušek.
@Samy já v první chvíli taky, ale přece jen je zima a poskakovala u nás hodně čiperně a vydržela naštěstí dlouho, tak jsem stihla vygooglit a zkontrolovat s orginálem za oknem ![]()