Jaký to je ptáček?

9548
7.2.14 13:15

Jaký to je ptáček?

Holky, dneska jsem viděla na sídlišti zeleně, no možná i trochu do žluta zbarveného ptáčka s červenou hlavičkou, velikosti asi drozda, měl úzký ocásek nahoru a dlouhý špičatý černý zobáček. Tak mě překvapila ta barva, že jsem se zastavila a pozorovala ho, abych si ho co nejlépe zapamatovala, že by to byl ulítlý papoušek si nemyslím :-D ale v ptácích se nevyznám, tak mě napadlo, jestli to třeba některá nevíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12272
7.2.14 13:17

Žluna zelená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
7.2.14 13:17

Zelený s červenou hlavou a tenkým zobákem by mohla být žluna, ale nemá ocásek nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
7.2.14 13:20

Foto je z internetu - u nás na sídlišti jich taky pár poletuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548

Jo, našla jsem si obrázek, to by mohl být on.. akorát mi přišel víc do světle zelena, ale jo, bude to asi on. A ocásek nahoru měl možná proto, že cosi zobal ze země, tak jak se předehnul :-D
Díky moc, není to životně důležitá informace, ale zajímalo mě to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.2.14 13:21

@Samy no jo, tam je vidět i ta žlutá, tak jo, našly jsme ho, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
7.2.14 13:22

@Iffka barva se může lišit podle stáří jedince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.2.14 13:26
@suricata píše:
@Iffka barva se může lišit podle stáří jedince

no prosím, zase jsem chytřejší :think: ráda se dozvídám nové info jen tak neplánovaně, to si většinou zapamatuju daleko lépe, než když se je musím učit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.2.14 13:30

Hele, a on poletoval po sídlištích vždycky? protože já ho viděla stoprocentně poprvé v životě, a to žiju ve městě od narození..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
7.2.14 13:44
@Iffka píše:
Hele, a on poletoval po sídlištích vždycky? protože já ho viděla stoprocentně poprvé v životě, a to žiju ve městě od narození..

no tak poprvé v životě ty a já nikdy, to je vid, závidím, tak krásný ptáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
7.2.14 13:53

@Iffka Žluna zelená, nám to teď lítalo na zahradě :mrgreen: tak jsem taky googlila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
7.2.14 13:54

Tady na sídlišti jich vídám víc, už tak deset let určitě, jednou na jednou velkém trávníku tři zároveň. Možná to byla rodinka. ;) Když jsem si žluny všimla poprvé, taky jsem si myslela, že někomu uletěl papoušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
7.2.14 14:00

@Samy já v první chvíli taky, ale přece jen je zima a poskakovala u nás hodně čiperně a vydržela naštěstí dlouho, tak jsem stihla vygooglit a zkontrolovat s orginálem za oknem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný