Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky zeny,
asi blba otazka ale me to neda, civava je maly psik, je hodne velka starost o ni??A pece o ni???
Je mi to jasny ze kazda starost o psa je narocna. A jak jsou sivavy ucinlive?
Ale me i zajima jaka ta civava je? Napr…Fenky! ![]()
Rada bych nejakou, ale zvazuji to hoooodne. Pro a proti. Jednou jsem mela psa kokra kdyz jsem bydlela s nasima. Takze peci o psa tak nejak vim, ale zajima me jaky toto plemeno je a co vyzaduje??
Me se strasne libi jak je Civava malicka, roztomiloucka, vejde se vsude ![]()
I kdyz kdyz jsem se jednou zminila pred manzelem ze se me libi, tak me rekl to neni pes,..On si predstavuje vetri plemeno, ale to ja nechci…Navic jsme v byte.
Dekuji za odpovedi!!! ![]()
Tak pro mě to taky není pes:-), ale před lety měl muj spolubydlící čivavu. Strašná čuza
.Musela všude s náma, jinak řvala či močila nebo zvracela. chodit venku nechtěla, studila jí zem do pacek.je to takovej kabelkovej pes.Do bytu asi fajn, je to spíš na pul kočka, ale jak říkám nejsem milovník čivav.
ta naše nám nakonec uplavala
.Při venčení spadla do řeky a zmizela..
@Kamča.dalmatinka Dekuji, ale ja chtela cist peci o ni apod..A ne ze nejaky spolubydlici mel civavu apod…
![]()
Příspěvek upraven 03.02.14 v 23:18
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak pro mě to taky není pes:-), ale před lety měl muj spolubydlící čivavu. Strašná čuza.Musela všude s náma, jinak řvala či močila nebo zvracela. chodit venku nechtěla, studila jí zem do pacek.je to takovej kabelkovej pes.Do bytu asi fajn, je to spíš na pul kočka, ale jak říkám nejsem milovník čivav.ta naše nám nakonec uplavala
.Při venčení spadla do řeky a zmizela..
Ja mam civavu.jeji 11 ale mam ji az od jejich dvou let. segra ma od stenatka civavu. myslim ze jsou ucenlivy a ze si oblibi panicka jednoho.ta moje je hodne bojacna a klidna. civavy potrebujou mit svuj klid a spi i 20 hodin denne. myslim ze nejsou moc k malym detem. neublizi ale jak jsem rekla chteji mit svuj klid tak deticky je trosku trapi.pece narocna neni. nemaji moc rady dlouhy prochatky takze fenka se klidne i vycura pred barakem a maze hned domu.ty nase chodi bez voditka a nezdrhly by. a prijde mi ze dost rozumi. treba na jmena clenu nasi rodiny a ruzny povely.
@AliceP Tak to je pekne
Diky!!
A myslis ze se daji naucit na zachod(kocici/psi)??Jde me o to, ze ja chodim do prace na 8ky, trismenny provoz, a obcas chodime na 12ky..Coz je me jasny ze by nevydrzel a ven potrebuje chodit. Manzel jezdi kamionem, a je pres tyden pryc,..Syn bude mit tri roky. A casem plaujeme nekdy i dalsi ditko cca 2-3 roky. A jde mi prave i o to ze syn je maly, a se psem je potreba chodit cca 3× denne ven, a v noci kdybych musela jit se psem ven bala bych se zde syna nechat i kdyz by spal. A prave to same bych se bala kdybych mela doma casem novorozene. Proto me zajima i ta podlozka, samozrejmne ze by psik ven chodil rano, nez bych sla do prace civava by jezdila vsude s nama..
Ale jde me prave o to, kdyz budu v praci nebo kdybych mela ty 12 aby chodil na zachod.
Nemyslím si, že takový pejsek je nějak náročný na péči, samozřejmě jednou za týden péče o srst, jak u krátkosrstých, tak u dlouhosrstých, zajistit kvalitní stravu, ne granule ze supermarketu, pravidelně veterina, procházky, myslet taky na to, zda pejska bude kam dát, když třeba pojedete na dovolenou apod. (pokud byste ho nebrali s sebou)
A vycvičit se určitě dá, chce to pevnou ruku a nepolevit. Spousta lidí, co má čivavy, krysaříky apod. si myslí, že malý pes výcvik nepotřebuje a pak jsou z těch psů akorát uštěkané potvory. Ale když začneš od štěněte učit základy poslušnosti, přivolání, základní povely a správně socializuješ, nebude podle mě problém.
Co se týče toho jaké jsou…ono hodně záleží na tom, kde toho pejska vezmeš. Pokud koupíš psa bez PP, tak nemáš nikdy jistotu, že ti z něj vyroste čivava jak má být, jak vzhledem, tak povahou. Mrkni na chovatelské stanice, které mají pejsky s PP, tam pak máš možnost většinou vidět rodiče a udělat si tak obrázek ![]()
No když mě to taky přišlo jako zajímavá historka
omlouvám se ![]()
Jinak já sem milovník psu, aby to nevypadalo jako že sem nechala utopit čivavu s radostí. sama scháním momentálně štěně, ale labradora
, tak ještě jednou omluva ![]()
@Jaja87 My máme ruského toye. Má dvě kila a je děsně akční, přizpůsobivý, inteligentní. Prostě dokáže ujít 20 km ve svižném tempu, ale taky celý den proválet doma. Opravdu se přizpůsobí. Navíc je chytrý a poslušný. Jediný jeho problém je, že si dovoluje na každého většího psa. Někdy opravdu velký problém. ![]()
@Kamča.dalmatinka napůl pes a napůl kočka je sibiřský husky. Měla jsem jí a sedí to opravdu. ![]()
A chodit ze psem třikrát denně ven?
To snad není myšleno vážně né?
Bejt 12 hodin v práci, tak si psa teda určitě nepořídím, to zas přijde neusměvné mě
![]()
@Verca1989 No me prijdou s PP moc drahe..No i bez PP co jsem koukala nekdo chce desny prachy…KOukala jsemna psi bez PP (civavy) a taky psali ze rodice muzes videt..Ja vim ze obcas neni jistota..Ale jsme lidi a snad nekteri jsou slusny!! Na psa s PP bych nemela.
Ja kdyz mela psa kokra kdyz jsem zila u nasich taky byl bez PP a byl to cistokrevny kokr.
![]()
JJ je me to jasny jak se s vychovou zacne od stenete tak se uci rychle docela a lip pochopi..To vim. Psa jsem mela.
Ale je fajn ze i tak male plemeno se da vychovat pekne.