Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jaja87 píše:
@AliceP Tak to je pekne![]()
Diky!!
A myslis ze se daji naucit na zachod(kocici/psi)??Jde me o to, ze ja chodim do prace na 8ky, trismenny provoz, a obcas chodime na 12ky..Coz je me jasny ze by nevydrzel a ven potrebuje chodit. Manzel jezdi kamionem, a je pres tyden pryc,..Syn bude mit tri roky. A casem plaujeme nekdy i dalsi ditko cca 2-3 roky. A jde mi prave i o to ze syn je maly, a se psem je potreba chodit cca 3× denne ven, a v noci kdybych musela jit se psem ven bala bych se zde syna nechat i kdyz by spal. A prave to same bych se bala kdybych mela doma casem novorozene. Proto me zajima i ta podlozka, samozrejmne ze by psik ven chodil rano, nez bych sla do prace civava by jezdila vsude s nama..![]()
Ale jde me prave o to, kdyz budu v praci nebo kdybych mela ty 12 aby chodil na zachod.
pes se dá naučit na podložku ale mě osobně to vůbec nepřijde dobré, pes není kočka. A počítej s tím, že minimálně ze začátku opravdu nebude stačit 3× denně ven, štěně to tak dlouho neudrží, ze začátku je potřeba chodit klidně každé 2-3 hodiny a to i v noci, aby se pejsek naučil správně venčit, časem se ty časy prodlouží ale i tak.
@Jaja87 píše:
@Verca1989 No me prijdou s PP moc drahe..No i bez PP co jsem koukala nekdo chce desny prachy…KOukala jsemna psi bez PP (civavy) a taky psali ze rodice muzes videt..Ja vim ze obcas neni jistota..Ale jsme lidi a snad nekteri jsou slusny!! Na psa s PP bych nemela.
Ja kdyz mela psa kokra kdyz jsem zila u nasich taky byl bez PP a byl to cistokrevny kokr.![]()
JJ je me to jasny jak se s vychovou zacne od stenete tak se uci rychle docela a lip pochopi..To vim. Psa jsem mela.
Ale je fajn ze i tak male plemeno se da vychovat pekne.
Aha, tak to se na to radši vykašli a vem si voříška z útulku. Čivava bez pp není čivava a množitelé to nedělají z lásky k lidem, nebo psům, ale pro svůj zisk. Většinou ti psíci žijí v otřesných podmínkách a ty feny jen dokola rodí štěňátka. ![]()
Ja mam civavicku a je to teda ta nejchytřejší a nejhodnejsi a nejmilejší a nejlepší civava na svete. Vim, to.rika o svym coklikovi asi kazdej. Ale o moji Vivi to rekne opravdu kazdej
. Je chytra, nehysterci zbytecne, neboji se lidi. Nutno dodat, je s papirama, tydle rasy doporucuju papirovy. Jinak jako plemeno je to totalne preslechteny, bejvaj ty civavky casto nemocne.nase (zatim) dobry. Na vychovu v poho, rozmazlila jsem ji, ale takovyho nuficka musi rozmazlovat kazdej. Posloucha na slovo, chodime bez voditka. Doma doporucuju dat do mistnosti plenku na jedno misto ucit, maj mini mocak.
Ale hovinko tam neudela, jsou strasne cistotny. Jinak na zacatku se lepi.usi, aby stali, ale to.jen kvuli vystavam. A trpi.teda na ty ritni zlazky, to chce jednou za cas vymackat. A maji tu hlavicku citlivou, strasne dlouho otevrenou fontanelu, takze opravdu opatrne. Je lepsi kdyz ta civava ma kamose, ze samotny vyroste pecival, maji sklon k lenosti, tudiz tlustoch.
Jsou hravy a hrozne mazlici no taky zalezi na povaze, jak. ktera.
![]()
@Kamča.dalmatinka Souhlas, zvlášt tady ti gaučáci potřebují péči a pozornost… to bych si toho psa nepořídila s takovou
@Kamča.dalmatinka 3 denne ano proc ne? Nas pes co jsem mela kdyz jsem byla u nasich chodil rano odpoledne a vecer. A vse v pohode..Vydrzel v pohode.Rano v zdy kadil a vecer taky,…Odpoledne jen cural. A ja chodim na 8hodin do prace.
Obcas se sem tam jednou,2× do roka stane ze se jde na 12ky. Proto jsem psala o tom zachodku.
@Verca1989 Jak jsem psala psa jsem mela, a vim ze stene potrebuje chodit casteji ven to je me jasny!!
Ja prave na tom zachodku nic nevidim, ano neni to kocka, ale je to maly psik,..
Samozrejmne ze ven by chodil..Ale i ta podlozka by se me hodila.
Tak mě to přijde brutální. Ty taky nechodíš na záchod jen třikrát denně. na co si pořizovat psa, když si 12 hodin v práci? K čemu pak pes je?
Než zkoumat co pes muže nabídnout tobě, bych teda spíš přemýšlela co ty mužeš nabídnout psovi.
Pes potřebuje společnost a né 12 hodin čumět do zdi.To je fakt lepší kočka, té samota nevadí, ale zrovna čivavky jsou dost psychicky závislé
@Jaja87 píše:
@Verca1989 No me prijdou s PP moc drahe..No i bez PP co jsem koukala nekdo chce desny prachy…KOukala jsemna psi bez PP (civavy) a taky psali ze rodice muzes videt..Ja vim ze obcas neni jistota..Ale jsme lidi a snad nekteri jsou slusny!! Na psa s PP bych nemela.
Ja kdyz mela psa kokra kdyz jsem zila u nasich taky byl bez PP a byl to cistokrevny kokr.![]()
JJ je me to jasny jak se s vychovou zacne od stenete tak se uci rychle docela a lip pochopi..To vim. Psa jsem mela.
Ale je fajn ze i tak male plemeno se da vychovat pekne.
snad se nebudeš zlobit ale pokud nemáš peníze na psa s PP, tak si žádného nepořizuj. U psa bez PP nemáš žádnou jistotu, to že ti někdo ukáže jakože rodiče nic neznamená, nemá jak dokázat, že to opravdu rodiče jsou, takže tímto směrem bych vůbec nepřemýšela. Nemáš žádnou jistotu, že ti fakt vyroste ta krásná čivava, jakou jsi chtěla, protože bez PP nepoznáš, jaké ten pes má předky. A samozřejmě takoví psi s sebou často nesou i různé nemoci, vady, zvlášť čivavy bez PP, které se množí jak na běžícím páse a to se za pár let může projevit a věř mi, že pak dáš za veterináře mnohem víc, než za psa s PP. A v neposlední řadě jde taky o povahu, k dětem by to asi chtělo hodného pejska ale u psa bez PP opět nemáš žádnou jistotu, co z něj bude…A čistokrevný pes bez PP neexistuje, neb nelze nijak dokázat, že je opravdu čistokrevný, to je jen oblíbený blábol množitelů. Opravdu bych to ještě hodně promyslela, měli jsme psa bez PP, vypadal jako určité plemeno ale nepřeju ti vědět, jaké jsme s ním měli problémy, díky jeho povaze. Pak jsme si pořídili pejska s PP, viděli rodiče, dokonce i dědečka a pejsek byl milionový, zlatíčko, mazel největší…před 14 dny nám umřel, měl teprve půl roku, díky nehodě
dali jsme za něj 12 tisíc ale nelituju té investice a další bude opět s PP, vůbec nad tím nepřemýšlím. Opravdu je lepší pár měsíců šetřit a pořídit pejska s PP, kde máš aspoň nějaké jistoty…
Ale taky bych to ještě zvážila kvůli tomu venčení, 12 hodin je opravdu dost :-/
Příspěvek upraven 03.02.14 v 23:38
@Pincenza píše:
Ja mam civavicku a je to teda ta nejchytřejší a nejhodnejsi a nejmilejší a nejlepší civava na svete. Vim, to.rika o svym coklikovi asi kazdej. Ale o moji Vivi to rekne opravdu kazdej. Je chytra, nehysterci zbytecne, neboji se lidi. Nutno dodat, je s papirama, tydle rasy doporucuju papirovy. Jinak jako plemeno je to totalne preslechteny, bejvaj ty civavky casto nemocne.nase (zatim) dobry. Na vychovu v poho, rozmazlila jsem ji, ale takovyho nuficka musi rozmazlovat kazdej. Posloucha na slovo, chodime bez voditka. Doma doporucuju dat do mistnosti plenku na jedno misto ucit, maj mini mocak.
Ale hovinko tam neudela, jsou strasne cistotny. Jinak na zacatku se lepi.usi, aby stali, ale to.jen kvuli vystavam. A trpi.teda na ty ritni zlazky, to chce jednou za cas vymackat. A maji tu hlavicku citlivou, strasne dlouho otevrenou fontanelu, takze opravdu opatrne. Je lepsi kdyz ta civava ma kamose, ze samotny vyroste pecival, maji sklon k lenosti, tudiz tlustoch.
Jsou hravy a hrozne mazlici no taky zalezi na povaze, jak. ktera.
![]()
jéé ta je super, kouká jak člověk:-)
@Pincenza Tak to jsi mi krasne popsala, jinak civavu mate opravdu krasnou..Takze jedine s PP??Rikas??!
A ten zachodek by nebyl problem??Samozrejmne nejsem nejaka tyranka ktera by nevencila, ale radsi je lepsi aby to umelo clovek nikdy nevi jak s praci apod..A hovinko rikas ze nikdy do zachodku neudela??
![]()
Jee to nevim zda bych zvladla mackat ty zlazky ![]()
Ja kdyz mela kokra u nasich kdyz jsem zila taky se rika ze na to trpi, tatka jednou vymackl a byl boj u kadeni, a pak to nedelal, a ok to bylo.
Se obavam, ze jak bude casto sama doma, tak bude extra urvana, bude hodne stekat, aby pak nebl problem se sousedy ![]()
Bude nestastna, potrebuje panicka, jestli ji nechces utrapit, tak.si.ji neporizuj fakt. Tady byla stenatko na tej fotce, ted ma na tech usich takovy zaclonky.
Jsou fakt zavislaci.
A když nemáš na psa s pp, tak co až si třeba čivava zlomí nohu? nebo bude mít nádor? nebo jakýkoliv problém? Veterina stojí třikrát víc než pořizovací cena psa a u bez papíráku na té veterině mužeš nechat ještě víc než za deset psu.
Kvalitní krmivo taky stojí spoustu peněz.
Naše čubička třeba byla nemocná a musela mít speciální léky a kloubní výživu a dietní granule. každej měsíc jen za tohle jsme nechali na veterině cca 2500-3000.Žila nám 19 let a od deseti let brala léky, takže za tu cenu by jsme měli i sluně. Co pak??
@Kamča.dalmatinka Rikam ze 12ky nedelam. A pise se ze civava prospi 20 hodin A navic delam 3 smenny provoz, denni, odpoledni a nocni, takze byvam doma pres den a venovala bych se ji..
Sorry ale takovy rypalky zde nepotrebuji.
DIky za nazpory..
A nic nevidim na tom spatnyho ze pes jde 3× denne ven, hodne lidi to tak dela, v mem okoli. Kazdy kdo ma psa.
Ja uz ho teda nemam skoro 3 roky. ![]()