Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj měla bych dotaz. Malá má týden a je od začátku plně na UM, koupila jsem si Nutrilon HA 1,protože ten dávali i v porodnici. Zkouším malou přikládat a odstříkávat, ale zatím se nemůžu rozkojit, tak se chci zeptat jake jsou rozdíly v těch nutrilonech.Tak teď zvažuji, který koupit, nemůžu se v nich vyznat. Jestli zůstat u HA, který je i dost drahý nebo jít na jiný?
Já jsem od 1.měsíce dávala klasický Nutrilon 1, v porodnici se preventivně dává HA, myslím si, že pokud v rodině nemáte alergie, které by mohla malá zdědit, tak bych přešla na klasickou 1.
@gissa
Taky jsem odcházela z porodnice s Nutrilonem HA1, je to „antialergenní“ mléko, pokud je označeno HA, tam, kde jsem rodila ho dávali všem dětem, když bylo třeba. Jelikož jsem se nerozkojila a finančně to bylo opravdu drsné, tak jsem přešla na Sunar Nutradefense (navíc malé nedělal Nutrilon dobře na břicho).
Ahoj nase mala je taky na UM. Davali jsme hned Nutrilon 1,protoze v rodine alergie nemame. Mame to schvalene i od dr.,ktery soucasne dela detskou alergologii. Ted nam ale Nutrilon nevyhovuje na brisko (nekaka, neustale jakoby tlaci),tak zkousime prejit na Bebu. U prvniho syna to bylo opacne - nevyhovovala Beba, nadseni z Nutrilonu.
No právě nevím, co je klasická 1,protože je nějaký žlutý, zelený atd.
@gissa
taky souhlasim, ze pokud nemate zvysene riziko alergii, tak muzes dat klasicky Nutrilon. Pokud by byl i ten financne moc, tak case muzes zkusit i jine, ale dokud je takhle malicka, tak bych nemenila znacku, pokud ji nedela problem.
@gissa píše:
No právě nevím, co je klasická 1,protože je nějaký žlutý, zelený atd.
Proste ten, kde je napsano jenom „Nutrilon 1“
@gissa píše:
Ahoj měla bych dotaz. Malá má týden a je od začátku plně na UM, koupila jsem si Nutrilon HA 1,protože ten dávali i v porodnici. Zkouším malou přikládat a odstříkávat, ale zatím se nemůžu rozkojit, tak se chci zeptat jake jsou rozdíly v těch nutrilonech.Tak teď zvažuji, který koupit, nemůžu se v nich vyznat. Jestli zůstat u HA, který je i dost drahý nebo jít na jiný?
Poraď se s pediatričkou, jaký Nutrilon je pro Tvoje mimi nejvhodnější. Máš týdenní miminko a nemělo by se nijak experimentovat…
Vyrábí Nutrilon 1 (zelena barva) a Nutrilon 1 extra (žlutý). Ten žlutý by měl vic nasytit. Myslim si, ze je zluty zbytecny.
Díky za rady. Zeptám se pediatričky, ale v rodině alergii nemáme, takže myslím že můžeme pak třeba přejít na klasický, ale třeba až po 14 dnech. Jinak ted jsme se dívala na ceny a ten klasický je v pohodě. Manžel kupoval těch 400g toho HA, když jsme mu volala z porodnice a zaplatil za něho kolem 400Kč a to ještě za tu malou krabičku, nevím teda kde to kupoval, ale to mi přišlo i dost, když vidím, že nám ta malá vydrží tak na 6 dní.
Ještě doplním, že my jsme po nějaké době museli mít Nutrilon 1 AR, protože dost blinkal. Tenhle pomohl. Ale jinak souhlasím, že by bylo nejlepší poradit se s doktorkou…
Ahoj, chtěla bych oživit tuto diskusi.
Prosím, holky, jaký je rozdíl v Nutrilon Allergy Care a Nutrilon HA Prosyneo?
Děkuji!!!
Zdravím. Já na doporučení doktorky používám HA, a pokud jsem to dobře pochopila, tak HA je aby se nevytvořila alergie. A Allergy Care je při alergii. Takhle jsem se to dočetla, tak snad jsem to správně pochopila.
@Jeannette1996 dekuji moc za vysvětlení
myslím, že to tak je…
!