Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A co odstříkat a nechat mu to v lahvičce? Hlavně pokud budeš pít, tak bys neměla druhej den kojit…
Já jsem teda pařit nebyla asi dva roky:-D:-D ale kojit jsem v noci přestala jednoduše. Dala jsem čaj a prso prostě není
po asi třech dnech už usla bez řevu a po dalším týdnu už i v noci pila jen čaj.
Odstříkat MM a dát mu to z lahve
neboj nejsi tyranka
taky už jsem párkrát dětem „utekla“ teda ne na noc, ale přes den třeba na 6 hodin
nechala jsem je s tatínkem a odstříkaným MM v lahvi a zvládli to ![]()
@mejdylko no to je taky pravda. Pokud se mermomocí chceš setnout tak si odstrikej mlíko a další den po patně nekoj. At nesetses i malého.
@luciášice zkus postupně nahrazovat denní kojení čajem nebo um, pak můžeš odstříkat, večer zapaříš, ráno odstříkáš a večer na kojení už by mléko mělo být v pořádku. nebo postupně odstavit úplně
Nebo pro změnu na noc navyknout na vodu nebo čaj (místo mléka) a pak nebude mít problém táta s hlídáním. Ale mě se toto povedlo fakt až když mladý marodil a odstavil se sám ![]()
Joj tak to si ráda počkám na radu, já takhle odstavuju půl roku a nedaří se mi, malá má 21 měsíců ![]()
Tak do němoty se určitě neopiju o to ani nejde…Do druhého dne by to mělo vyprchat a kdyby ne (což pochybuju),tak nebudu kojit třeba dopoledne.On vydrží bez MM přes den, teda ještě jsem to nezkoušela, ale třeba na 3 hodiny odcházím pravidelně a on je s tatínkem, spokojený. Někdy mě teda už vyhlíží, protože chce MM a bojkotuje příkrm
,ale zvládnou to spolu vždycky, tatínek uspí, přebalí, nakrmí, vykoupe, všechno ![]()
Takže mě jde jen o to, že budu venku třeba do půlnoci, jedné a pak přijdu domu, ale do rána bych nemohla kojit. A i kdyby ano, tak do i do té půlnoci se mi prcek vzbudí ![]()
Nazvala jsem to pařba, aby téma otevřelo víc lidí
Spíš půjde o takové posezení.
@martina.se píše:
@luciášice zkus postupně nahrazovat denní kojení čajem nebo um, pak můžeš odstříkat, večer zapaříš, ráno odstříkáš a večer na kojení už by mléko mělo být v pořádku. nebo postupně odstavit úplněNebo pro změnu na noc navyknout na vodu nebo čaj (místo mléka) a pak nebude mít problém táta s hlídáním. Ale mě se toto povedlo fakt až když mladý marodil a odstavil se sám
No to potěš ![]()
Já právě řeším, jestli spíš učit v noci na čaj(UM) anebo na pochování(noční odstavení).A učit každý den nebo stačí jednou týdně(aby věděl, že někdy je v noci UM s tátou a někdy MM s mámou).
Jé, já to vidím, já zase budu doma
![]()
Taky kojím, malé je 10 měsíců v pátek vyrážíme na zábavu a pít trochu budu, v noci kojím jen jednou jinak má čaj, takže tuto noc bude jen čaj ![]()
Ahoj jak bych četla o sobě
takže napíšu vlastní zkušenost
můj prcek má třináct měsíců a pořád kojím
teď už jen v noci a řeknu ti jednu noc to bude v pohodě a vydrží na vodě
úplně bez obav a v klidu, nic neodstříkávej… hezky at má svoji mléčnou dávku (jogurt, kaši na večeři - pokud to tak děláš) přes den nakojíš, k večeru než odejdeš nakojíš a pak si užívej a kdo ti ho bude hlídat at mu dává jen vodu… měla jsem strach stejný jako ty a bylo to v pohodě - UM nechtěl ani cítět
no a druhý den dle režimu nakojíš
pařit můžeš do rána
opatrně s pitím at pak nemá alkoholový shake
ale jako fakt v poho
@luciášice mi se mladý odstavil v 16 m, a to jen proto, že chytl střevní chřipku. Jinak by to asi nebylo nikdy
Jinak v noci bych učila na čaj, a jak jednou začneš, tak vytrvat a nevracet se zpět k mm, jinak v tom dítko bude mít chaos ![]()
@MacinkaCZ píše:
Ahoj jak bych četla o sobětakže napíšu vlastní zkušenost
můj prcek má třináct měsíců a pořád kojím
teď už jen v noci a řeknu ti jednu noc to bude v pohodě a vydrží na vodě
úplně bez obav a v klidu, nic neodstříkávej… hezky at má svoji mléčnou dávku (jogurt, kaši na večeři - pokud to tak děláš) přes den nakojíš, k večeru než odejdeš nakojíš a pak si užívej a kdo ti ho bude hlídat at mu dává jen vodu… měla jsem strach stejný jako ty a bylo to v pohodě - UM nechtěl ani cítět
no a druhý den dle režimu nakojíš
pařit můžeš do rána
opatrně s pitím at pak nemá alkoholový shake
ale jako fakt v poho
No teď si mě potěšila
Jenom, aby jsme to měli stejně
Asi to budu muset vyzkoušet nanečisto a uvidíme…
Když máš ještě čas, vyzkoušela bych, že v noci přijde tatínek s jiným pitím (čaj, voda - co dáváte) případně odstříkaným MM, jestli si ho v noci, když ty tam nebudeš, vezme… ale prostě se tvářit, že ty tam opravdu nejsi… a uvidíš, jestli se to povede ![]()
@martina.se píše:
@luciášice mi se mladý odstavil v 16 m, a to jen proto, že chytl střevní chřipku. Jinak by to asi nebylo nikdyJinak v noci bych učila na čaj, a jak jednou začneš, tak vytrvat a nevracet se zpět k mm, jinak v tom dítko bude mít chaos
Myslíš? No mě by se právě nejvíc líbila varianta, že dám jen výjimečně čaj nebo UM a jinak dál kojit…I když odstavit ho v noci by bylo taky fajn
Ale to se obávám, že nevyjde, nejvíc pije právě v noci
Jsem asi i takovej živej dudlík ![]()
Ahoj
Už od těhotenství jsem byla rozhodnutá NEkojit, ale pohled mého syna mě rychle přesvědčil o tom, že kojit budu
Ale max. do půl roku…Dneska je mu 9 měsíců a kojím stále. To, že se v noci budí, na to jsem si zvykla.Ale mám jiný problém, moje nejlepší kamarádka má ke konci srpna narozeniny a já bych tam hrozně chtěla jít, popít, posedět a nechvátat domů
Celých devět měsíců jsem nikde nebyla, nepiju, přestala jsem kouřit už v těhotenství, nemohla jsem jít dokonce ani na maturitní ples blízké rodinné známé(i když už jsem měla šaty, všechno nachystané),protože prcek měl zrovna období, kdy mě vyžadoval každou hodinu a já se na poslední chvíli rozhodla, že mu to nemůžu udělat
Ale teď už jsem si řekla, že se musím odhodlat a prostě jít, nějak ho naučit, aby to tu jednu noc beze mě (nebo spíš mlíka) vydržel…Je tu někdo, kdo řešil to samé? A jak to udělat? Prcek se budí na mléko několikrát za noc, z flašky pije jenom vodu, UM nikdy neměl, příkrmy má zavedené všechny, ale i přes den pije MM. Napadli mě dva postupy 
1.postupně zvykat na to, že MM v noci není, když se vzbudí pochovat tatínkem - ale když to nezabere? Dát MM a zkoušet další den zase?
2.místo MM dát v noci čaj nebo UM a takhle to udělat třeba jednou týdně, aby jsme prostě věděli, že tu jednu noc tu bez MM malý zvládne a pak zase najet na kojení v noci…
Prosím o neodsuzování, nejsem žádná matka pařmenka
a už dopředu tuším, že to zase vzdám a zůstanu doma a právě proto jsem se odhodlala napsat sem, aby mě někdo podpořil
a poradil 
Možná jsem moc měkká, já nevím, vyřvat ho nenechám, kojení mi nevadí, ale ráda bych jednou za půl roku někam zašla bez výčitek, že malý doma tátovi brečí a chce mě
Zlatá UM