Pařba a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2899
10.7.13 14:17

No já nic nezkoušela a prostě ho strčila babičce :-) dala jsem ji pro jistotu UM ale to ji odmítl prostě pil vodu a to pořád v noci kojíme :-) jako ani žízní ani hladem neumře spíš kdyby měl tatínek problém že by plakal protože nemá mámu jak je zvyklý tak at si obrní nervy :-) ale fakt je to v poho :-) vím o čem mluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
10.7.13 14:21

Já měla děsnýho závysláka na prsu, ale před měsícem se to zlomilo. Začal uspávat manžel ( to pomohlo hodně, protže jí bylo jasné že z něho mlíko nedostane :mrgreen: ) a na noc jsme přidávali čím dál víc kaše, a teď po měsíci mi spí od 19:30 - 20:00 do 5 do rána, a to jsem se děsně bála že to bude peklo, a kupodivu to šlo celkem dobře, myslím že do srpna by to určitě šlo naučit spinkat celou noc ;) každopádně držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228

Také mám 9měsíčního, kojeneho. Zkusila bych naučit v noci bez mléka, jen když se vzbudí, cucnout čaje. Uklidní to i tatínka, že bude moct synovi něco dát a ty se lépe vyspíš i do budoucna. Syn je ted v noci z 90% bez mléka. jednou se budí na čaj, cucne si, dám dudák a usne. Um prská, takže kojim ráno, pred poledním spánkem a vecer. Vyložene kojení ale chce jen ráno. Jinak se bez něj obejde, někdy se ani nepřisaje. Takže spís řeším, aby měl mléka dost a kojit ještě nějakou dobu budu muset, když nechce Um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
@janica252 píše:
Když máš ještě čas, vyzkoušela bych, že v noci přijde tatínek s jiným pitím (čaj, voda - co dáváte) případně odstříkaným MM, jestli si ho v noci, když ty tam nebudeš, vezme… ale prostě se tvářit, že ty tam opravdu nejsi… a uvidíš, jestli se to povede :)

Mám víc než měsíc čas. Řeším to už asi čtvrt roku, od toho nevyvedeného maturáku…Tak jsem zvědavá, jestli něco vyřešim :lol:

On má ještě navíc teď takový pitomý období, že se začal někdy budit i po 15 minutách a chtít pochovat, ududlat se…Nevím, jestli je to separační úzkost nebo zuby(už má dva) anebo jenom zvyk…Mamka mě straší, že si ségra takhle taky navykla a budila se do třech let :roll: :evil: Pak jí nechala týden vyřvat a byl klid.

• Citovat
  • Upravit
5502
10.7.13 14:25

@luciášice jinak neboj, oni to spolu zvládnou, akorát kdyby víc plakala, tak ať se tatínek neděsí :) Ale u nás to tak nebývalo, sice byla zvyklá, že v noci vstanu já (i když ona nic v noci nepila), tak tatínka vzala v klidu, jen jednou nechtěla a volala mě, tak jí řekl, že jsem na záchodě, ona se uklidnila a za pár vteřin spala :D (což teda podle mě byl risk, protože by jí to těžko mohl tvrdit hodinu :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
10.7.13 14:30

Pokud se ti daří odstříkat (já s tím měla problém), tak bych odstříkala a v noci mu dala z flašky. Předem bych to asi nějakou noc takhle vyzkoušela, že by vstal taťka a dal mu flašku s MM a uvidíš, jestli to půjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
10.7.13 14:34

No tak já zkusím dávat ten čaj nebo UM, podle toho co mu zachutná, od tatínka v noci a uvidím :think: A mám to dělat každou noc? Aby pak nechtěl čaj stokrát za noc :lol: :lol: :lol: Nebo jenom občas, aby si zvykl, že někdy je v noci s tatínkem bez MM… :nevim: :think:

Jsem hrozná, asi se bojím víc než dítě :lol: :lol: :lol:

Jdu s prckem ven, ta případné příspěvky dočtu večer.

Zatím všem děkuju :mavam: :kytka: a piště dál, hlavně ti, kterým už něco podobného vyšlo :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
69030
10.7.13 14:37

Rozhodně jdi, kvůli devítiměsíčnímu bych takovouhle akci neoželela, má-li kdo hlídat a postará se ;) já od dceřiných 6 m chodila jeden večer v týdnu tancovat, muž dával odstříkané mm. Sice jsem ho odstříkala plnou dávku naněkolikrát, ale zas jsem na to měla týden, měla jsem vždy pár zamražených porcí v mrazáku „kdyby něco“. Jinak jsem kojila do 14 m, poslední půlrok se teda marně snažila odstavit (nakonec ji to přešlo samu) a musím říct, že zrovna noční kojení jsem odbourávala až úplně nakonec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.7.13 14:38

@luciášice být na tvém místě, tak se pokusím noční kojení zrušit. V tomhle věku už se ty věti většinou stejně budí jen ze zvyku a ne proto, že by měly hlady. U naší malé to bylo úplně stejně, ta byla tak zvyklá, že jsem vstávala třeba každou hodinu až do rána a to už fakt nešlo. Bylo jí taky 9 měsíců, když jsem se rozhodla noční kojení zrušit a kupodivu to šlo celkem v pohodě. Místo prsa jsem jí prostě nabídla flašku s čajem, několikrát protestovala ale za 3 dny už se ani nevzbudila a spala v kuse od 20:00 do 5 ráno, pak už se nebudila ani na to ranní kojení a spala v kuse celou noc. Ale jinak jsem kojila přes den dál až skoro do 14 měsíců a je to fajn, vyspat se v noci :) Ale určitě bych to začala zkoušet už teď, ne že zrovna tu noc, kdy budeš pryč ho bude chtít tatínek ošálit čajem, to se podle mě s úspěchem nesetká :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.7.13 14:41
@luciášice píše:
On má ještě navíc teď takový pitomý období, že se začal někdy budit i po 15 minutách a chtít pochovat, ududlat se…Nevím, jestli je to separační úzkost nebo zuby(už má dva) anebo jenom zvyk…Mamka mě straší, že si ségra takhle taky navykla a budila se do třech let :roll: :evil: Pak jí nechala týden vyřvat a byl klid.

já si myslím, že v těchto případech je to fakt jen zvyk, zvlášť pokud je zvyklej na nějaký uspávání (u prsu, houpáním apod.). Času máš dost, zkus si na ulozto.cz stáhnout knížku „Každé dítě může dobře spát“, tam je spánek pěkně popsaný a jsou tam různé situace a jejich řešení, nám to moc pomohlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
10.7.13 15:51

Myslím že to odstřikávání natož UM je úplně zbytečné… je to jen o mamince víš jakože tě cítí, dáš prso a je spokojený, můj synátor je to stejné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.7.13 16:12

Já bych taky to noční kojení asi odbourala ale pro jistotu bych nechala doma odstříkané mléko - at je cim utesit - kdyby náhodou. Vzdycky jsem ho mela jako rezervu a taky jsem sla ven - bych doma za chvili shnila:). Jinak ta knížka co doporucuje Verca1989 je moc fajn, ja jsem to zavedla a malej spi celou noc bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
10.7.13 16:17

@Altair já s touhle knížkou moc nesouhlasím (četla jsem ji) jsem raději ten kontaktní člověk :-) uhoupu, umazlím - pak vyroste a v postýlce a v posteli bude spát sám, ale tohle je moje malé miminečko které mě potřebuje a a já jeho :-) tyhle chvilky už mi nikdo nevrátí tak si je užívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
10.7.13 17:02

Tak nemluvím za sebe - já mám částečně syna na UM, to je o něčem jiným..ale moje kamarádka kojila do roka holčičky…snažila se jí nabídnout místo MM UM, ale narazila, jelikož její holčička jí žádné UM nechtěla příjmout..pak kámoška řekal, že už toho má dost, že prostě končí, ano, metoda vyřvání..byl to prý hysterický záchvat, ale malá si pak na prso už ani nevzpomněla..
Raději odstříkej MM, je dost možný, že ti nebude chtít příjmout žádné UM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
10.7.13 19:52

Tak já zkusím noční kojení odbourat tím čajem…Ale jestli se mi pak bude budit každou hodinu na čaj, tak vykvetu :lol: :lol: :lol:

Na jednu stranu je mi toho nočního kojení líto :zed: Já jsem fakt praštěná :roll:
@MacinkaCZ píše:
No já nic nezkoušela a prostě ho strčila babičce :-) dala jsem ji pro jistotu UM ale to ji odmítl prostě pil vodu a to pořád v noci kojíme :-) jako ani žízní ani hladem neumře spíš kdyby měl tatínek problém že by plakal protože nemá mámu jak je zvyklý tak at si obrní nervy :-) ale fakt je to v poho :-) vím o čem mluvím

No to by se mi asi líbilo nejvíc :mrgreen: Ale zase rozumově vím, že to noční kojení není nutné, tak proč ho nezkusit zrušit :think: Jenže city zase říkají, že mu to nemůžu udělat :lol: :lol: :lol:

Zkusím jednou, dvakrát s čajem a uvidíme, jak to půjde :think:

Já jsem v tomhle fakt měkká :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna