Jakýho pejska do panelákovýho bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
9.10.12 22:50

@milas já mám pekiňáka, je mu jedenáct, mám i děti, a má rád svůj klid a vzájemně se docela respektují… Jinak děti má rád, pokud ho neotravují :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10657
9.10.12 22:51

@PeťulaG souhlasím :pankac:. Máme staforda a sedmiměsíčního prcka v bytě. Je to postelový mazel, malýho naprosto zbožňuje, zloděje by snad přivítal a olízal, má rád ostatní psy, se všemi by si hrál. Má 27kg, takže jediný problém máme, když nás vytlačuje z postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
9.10.12 23:00

byron on se videl jen v mamine a nas mel na haku na me si hrozne dovoloval, dokud ode me nedostal na zadek ze si na me nesmi dovolovat, ale stejne sem se v nim videla, umrel tyden po me maturite 3 infarkty v 1 dem mel 8,5 let, a ja byla jak bez ducha, ale fenecka ta byla uzasna ta neublizila nikomu, ta se videla ve me a fakt zlata, byli z jednoho vrhu ta se dozila 12 umrela na rakovinu plic. A pak sem si poridila labradorku maji podobne povahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
9.10.12 23:01

A pri pekinezech jsem mela morce a andulku, pri labradorce kralika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
9.10.12 23:07

@milas tak to se chudačci moc nedožili, to je mi líto… Ten můj je zas ezávislák na mě, mám ho z útulku… Nejstarší dceru už začíná mít rád, dává mu najíst

• Citovat
  • Upravit
11565
9.10.12 23:07

Nečetla jsem celou diskusi, ale myslím, že nejde jen o rozměr. My jsme měli německou dogu (ne tedy v paneláku, ale klidně by tam bydlela), byl to povahou typickej „gaučák“ ;) Doga je společenské plemeno, a vycházky vyloženě neměla ráda - když jsme vyšli, nadšeně klusala, ale po 200 metrech už brzdila a snažila se stočit směr k domovu. Pokud jde o jídlo, byla spíš anorektická, takže naštěstí nikdy neztloustla, to jediný by byl problém.

Ale jinak v bytě jsme měli drsnosrstého jezevčíka (byla to pohodářka, taky lenochod, super je že nepelichá - vyčesává se - a je skladný) a kokřici (ta teda pelichala fest, ale taky byla miláček).

Když člověk první měsíc věnuje tomu, že se o pejska stará jako miminko, aby ho naučil, kde co může a venčení, tak pak je to super. Kamarádka takhle má dva jorkšíry, spunktoval je její muž jako svatební dar, jenže oni po svatbě odjeli na svatební cestu, a psi jsou nevychovaní doteď. A ani jinak mě povahou nezaujali: jako by měli komplexy, jak jsou malí, provokujou větší psy, a pak kňučej, a neposlouchají. Jako na cestování superpraktičtí, ale jinak bych teda jorkšíra nechtěla, ani kdyby mi za něj platili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
9.10.12 23:26

Ja taky nejak yorksiry nejak taky nejsem i kdyz je maj cela rodina kolem.
Jeste nemusim knirace, vecne ustekane plemeno.
Ale zadnemu hafanovi bych neublizila.
Dogu mel bracha jak jsem mela 70kg a bastila az az ja mela 4 roky a jako 3 mesicni stene si se mnou delal co chtel.
Jo moc se mi pekinaci nedozili asi byli preslechteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.10.12 08:53

@milas to, že pes doma značkuje je nesmysl. Pes dělá jen to, co mu dovolíš, slušně vychovaný pes v baráku neznačkuje ani se jinak nevenčí ale musí ho to člověk naučit, sám od sebe asi neví, že se to nedělá. A nesuď povahu psa podle rasy, pekinéz není zlej pes, žádnej pes není od přírody zlej, zlýho z něj udělají až jeho majitelé nevhodnou výchovou, zlej může být i zlatej retriever, když narazí na pánečka blbce. A labradora v bytě neodsuzuju, pokud má dostatek prostoru a máte čas na procházky, aby se i venku vyběhala, tak proč ne. Já si jenom vždycky k tomuhle tématu vzpomenu na jeden díl výměny manželek, kde měli labradorku v bytě, celej den zavřenou v malé kleci, jednou denně s ní šli ven ale jinak prostě byla v kleci, nesměla se vůbec pohybovat volně po bytě, mám z toho osypky ještě teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
10.10.12 10:02

@karolina_a_betuska Uplně mi mluvíš z duše, přesně tak to totiž je, manžel s naší malou Matyldou chodil od prvního dne každou hodinu ven, postupně jsme prodlužovali intervaly, začali jí učit povely a teď jí můžeme v klidu nechat doma, když jdem do práce a nikdy není nic označkovanýho, zničenýho, okousanýho nebo tak. A ty jorkšírky taky nemusím, ale to jen ze zkušeností od sousedů, kteří je mají spíš jako modní doplněk :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
10.10.12 20:56

My máme v bytě 3+1 RR, kterej má přes 50 kilo :lol: A neodvedu si představit že by tu s náma nebyl, nebo byl nějakej menší pes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
10.10.12 21:08

holky tak nase labradorka chodi 4× denne na prochazky a ve 3+1 je ji plno, proste nikde nema nic zakazane je plnohodnotnym clenem rodiny. A taky nesnasim typy mit hafiky v malinkych klecich. To at si ti lide poridi morce, krecka, kralika. Ale psy potrebuji prostor je jedno jestli 0+1 nebo 3+1 a taky pritomnost panicka a lasku jeho.
Jinak ano rasu neodsuzuji, jen ma zkusenost. Jo a ten nas nam taky neznackoval, ale sousedum kazdy pes!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný