Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím ![]()
mám možnost koupit korbičku jané marine pro, z r. 2007,jen pár škrábanečků na té kovové tyči, nevyšisovaná, s pláštěnkou-cena 1000,–.Pokud se v tom některá orientujete-je to dobrá cena? Mě se zdá slušná, ale radši se zeptám, že? Děkuji předem ![]()
(mají tyhle korbičky možnost upoutání v autě? a využívaly jste?)
Není 200t ještě adaptérová verze? mě teda na to, jak je stará, přijde drahá…
Je bezadaptérová, máme i sporťák z toho roku…ony ty korby jsou dost drahé, tak se mi tohe zdála slušná cena..navíc se jich samostatně moc neprodává..nebo špatně hledám ![]()
@adeeelia tak sem anto ještě koukla a ta cena asi odpovídá, prodává se jich mraky…koukala sem an abzoš a na mimibazar.. já budu prodávat korbu jané micro…
My budeme mít letní mimčo, takže potřebuju jezdit s hl. korbou i v zimě..ta micro je dle rozměrů dost malá..
ale děkuju za odpověď. ![]()
@aničkakytička píše:
@adeeelia micro je ale největší korba od jané…
2007 je o fousek větší
a hezčí ![]()
Zakladatelko, to je za doboru cenu, jestli je pěkná, tak ji ber. Ale teda já bych v korbě nevozila, pořídila bych autosedačku. Sice jsou homologované na převoz, ale autosedačka je daleko bezpečnější. Taky si všimni, že skoro každej prodává celý set i s autosedačkou a mají u toho tuto korbu.
Cena je dobrá - kolekce 2007, bezadaptérová, dítě se přichycuje pomocí popruhu na suchý zip a přichytává se v autě pomocí železných skob (2ks) korba je použitelná pro převoz v autě, ale taky jako paní nademnou doporučuji pouze jako nouzovou přepravu. Bezpečnost dítěte při nárazu je celkem nulová. Dítě leží uprostřed korby, která je umístna po šířce zadních sedadel, tzn. při nárazu, rychlém zbrždění atd… hlavička letí automaticky do strany. Je to tak na zlomení vazu při havárce. Proto všichni mají i atosedačky. Já osobně měla matrixe - bezpečnost je také o něco menší než u klasické autosedačky, ale já musela z důvodu, že dcerka měla silný reflux žaludku a dusila se v klasické autosedačce - moc jí to ohýbalo bříško. A korbu když jsem napolohovala, tak jsem musela vystlat polštářema, aby právě hlavička nepadala i za jízdy v kočárku do boku, protože tak nějak celá se posouvala…
a v matrixu mi vydržela do 10 měsíců i s fusakem. Micro je taky fajn (měla jsem scouta - od concordu - dceřinné společnosti firmy Jane - stejné komponenty, potahy, korby, sedačky… takže je možné kombinovat i korby od concordu
)