Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,mam prosbu,ted jsem o vikendu u nasich zkousela natrenovat nasazeni autosedacky Jane rebel a myslela jsem,ze proleti oknem. Vubec mi ty pasy nesly za:,–(it do tech uchytu. Mate na to nejaky figl nebo se taky tak trapite?A jake mate zkusenosti s velikosti,v kolika mesicich prendavate ditko do vetsi autosedacky? Diky moc
Ahoj Peto,
nejdřív provlékni pás úchyty, potom ho zapni. Opačně to nejde
.
A dítko se stěhuje do větší sedačky až když pevně samo sedí, takže tak v deseti měsících, doporučuje se spíš až v roce.
Katka
Peto,
ta autosedačka se fakt blbě upíná. Ze začátku jsem taky vždycky zuřila
Naštěstí mi tento nedostatek kompenzovala svou kompatibilitou s podvozkem
Dnes už je to v pohodě, chce to prostě cvik ![]()
Mě se osvědčilo nespěchat
V klidu nasunu pás do spodních úchytů, zapnu pás
a pokračuju zadními úchyty. U těch zadních doporučuju nejprve zastrčit pás do dolního úchytu, pak jakoby ten pás přehnout a sám už pěkně vklouzne do toho vrchního úchytu ![]()
Za větší se autosedačka mění pokud dítě dosáhne vrchní hranice 13kg nebo má v autosedačce nad hlavičkou míň než 2cm, pak už nejsou bezpečné. Sedět ještě nemusí, ty větší autosedačky bývají polohovací ![]()
Přeji hodně spokojených kilometrů.
Petta
PS: My budeme měnit za větší cca v 10 měsících.
Ty uchyty moc dobre reseny nejsou. Nekdy jsem dost nadavala, protoze jsem spechala a nemohla tam ten pas dostat. Ale rikala jsem si, ze je to aspon bezpecne, ten pas se z nich nevysune.
Jen me trosku zarazilo, ze by v te sedacce melo dite vydrzet nez ma 13 kg nebo skoro rok. My jsme u nas v denicku resily, ze se nam tam deti spatne vlezly uz v 6 mesicich (bylo to v zime). Ta sedacka rebel je strasne mala. My jsme nakonec koupili polohovatelnou Maxi cosi, dcera do ni sla jeste nemela ani 8 kg, ale uz pekne sedela. Jine reseni jsem tenkrat nevidela a do vetsiho vajicka jsem investovat nechtela.
Na netu jsem cetla,ze ta Maxi Cosi Priori je polohovatelna,tak to je bezva,dekuji za nazory. Tak jsem zvedava,az se mimi narodi,jak to pujde a do kdy tam ditko bude moci byt.