Jané slalom 2005......

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.1.08 07:13

Jané slalom 2005......

Naskytla se mi možnost koupit komplet Jané slalom 05 v kompletní výbavě.Cena je asi 12tis.
Myslíte,že to stojí za to???Mám do toho jít???
Tenhle kočárek se mi moc líbí,tak jen řeším,zda to za ty peníze stojí???
Díky za reakce Pavlína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?

Přidejte zkušenost s Jané Slalom Pro
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.1.08 14:48

Ahoj, tady nepřihlášená Tutu. Tuhle verzi Jané doporučuju, už jsem to tady psala do jiné diskuse. Mám jen výhradu ohledně malého košíčku pod kočárem a stříšky, která Ti miminko proti slunku zacloní jen malinko, vždycky musím dát slunečníček nebo plenku nebo něco, aby na něj nesvítilo. Ale to jsou malinké výtky proti tomu komfortu, které Jané nabízí. Teda!! Pro město! Na venkov nedoporučuju vůbec. Píšu o městském použití na chodníky a do obchodů apod., kdy kočárek ovládněš jedním prstem, otočíš na místě - super!!
Tak rozvažuj, na co přesně a kam ho chceš, na chalupě máme pěkně bytelný kočárek, se kterým vyrážíme do lesa na houby:))
 tutu

• Citovat
  • Upravit
19
26.6.08 10:26

Jané Salom

Taky uvažuji o koupi tohoto kočárku z druhé ruky a zaráží mě poznámka, že není do terénu. Právě u těchto jsem se vždy setkala, že je i do terénu!
Nebudu s ním sice jezdit někde po poli či louce, ale už velké dlažební kostky jsou docela podrncáníčko a taky tu nemáme nájezdy na chodníky a musím kočárek pořád zvedat. Jsou to maličkosti nebo by to byl problém? Prosím jak je kočárek odpružený?
Ještě by mě zajímalo, jestli je o moc horší než nové Jané Salom Pro
Děkuji za rady.
Co se týká stříšky - též jste mě nepotěšily. Myslela jsem že je dost velká, ale asi to je tou šířkou. Malý přejde do sporťáku právě na zimu a tak doufám, že mi tam koťátko nermrzne. Snad když bude ještě úplně v leže, tak bude zakrytý. Hezký den a díky za odezvu
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.6.08 13:25

Ahoj,
já jsem měla kolekci 05 - rozdíl oproti novým Slalomum není žádný pokud se jedná o tu bezadaptérovou verzi - samozřejmě nemluvím o detailech, jako napřílkad slída v boudičce a pod. - mimochodem ta byla nejlepší právě u kolekce 05, neboť je zakrývací. Nevím, kde ses dočetla, že není do terénu. Má velká nafukovací kola a opravdu skvělé jízdní vlastnosti, zvládne lesní cesty, louky - prostě my s ním drandili všude. Dlažební kostky zvládá levou zadní. Nájezdy na chodníky jsou také bez problémů - jediný zádrhel bych viděla v tom, že pokud nejsi zvyklá na trojkolku, tak si budeš muset zvykat, ale po pár jízdách nebudeš mít problém.
Odpružený nijak skvěle není - má na zadních kolek takový čudlík, kde si nastavuješ míru odpružení, abych se přiznala, tak jsem to nikdy nevyužila. Ale neměla jsem pocit, že bych při jízdě z dítěte vytřásla duši - asi díky těm nafukovacím kolům. Jinak ale musíš počítat s tím, že to rozhodně není houpací kočárek.
Jinak má Tutu pravdu, že mám hrozně malý nákupní koš, když tam dám pláštěnku, tak už se tam toho moc nevejde. Bouda není malá, ale skutečně nemá žádnou vychytávku, která by clonila.
Další nešvar toho kočárku shledávám v tom, že nejde do úplného lehu nebo úplného sedu. Zejména ten sed mě fakt štval, protože když jsem dala sedačku do max.sedu, tak se tam dítě prostě tak divně zkroutilo a pořád sjíždělo dolů.
Ale jizdní vlastnosti má skvělé - toho bych se absolutně nebála… Ale pokud budeš kupovat kočárek z druhé ruky, tak se zaměř na to, aby mu fungovala ruční brzda, nepadala nožní brzda a zkus s ním popoběhnout s odaretovaným předním kolem - jestli to přední kolo nevibruje…
Tak to je snad vše - a přeju ti at dobře vybereš, pa
 El.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.6.08 19:09

To že je do města jsem se dočetla na začátku této diskuze :-)
„Pro město! Na venkov nedoporučuju vůbec“
A to co jsem si vyhlídla asi nebude rok 2005 ale 2006, protože se paní zmiňuje, že jde do úplného lehu! Ještě jsem se jí na to neptala. Usutovala jsem pouze z obrázku. Tak teď jsem z toho jelen. No musím to ještě pořádně prozkoumat. Mám tady v PC uložený obrázek, ale nedaří se mi ho vložit :cry:
No pokud bude novější, tak snad nebude horší :?
Jezdili jste s tím předním kolečkem otočným nebo zpevněným?
Já zatím nemám s kočárky zkušenost. Mám pouze chvíli ABC 3-Tec a ten bych teď ráda vyměnila. Trojkolky by mi tedy problém dělat neměly. ABC je sice mnohem menší, ale doufám, že zvládnu i tento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
26.6.08 21:55

Do úplného lehu není žádná verze. Výrobce to tak píše, ale dítě je vždy trochu šikměji. Taky jsem z toho byla dost rozpačitá a přemýšlela, zda ho nemám špatně složený (přechod z korby do sporťáku). V korbě mi malý vydržel bez problémů do 8.měsíců. Pokud budeš mít malého ještě i s originál nánožníkem na sporťák ( nebo i neoriginál), určitě ti ho neofoukne. Ročnik 2005 za 12 tisíc mi připadne drahý, podle mě za tu cenu seženeš i 2006 (dnes je k dispozici 2007 a 2008).
Odaretované kolo používáme po chodníku, ve městě atd. Pevné naopak do terénu, ono v podstatě pokud přejede nějaký větší výmol, tak se někdy „přepne“ samo tím poskočením:-). Při jízdě terénem si trochu člověk musí zvyknout na tříkolkové ježdění, rozhodně nedoporučuji na ježdění z kopce šikmo kvůli nebezpečí vypadnutí dítěte (máme chalupu v kopcocitém terénu a přijezd je úhlopříčka:-). V této situaci je kočár dost nestabilní. Co se týče klasického sjezdu z velkého kopce, je super právě ta ruční brzda, kterou si člověk může přibrzdit. Bydlíme jinak u lesa, takže ježdění, jak ve městě, tak v lese zcela v pohodě. Nájezdy bez problemů, kočár se nemusí přizvedávat. Košík vážně malý, stříškou se dá clonit jen v létě (oddělám celý konec stříšky (zipy) a pak se dá stříškou manipulovat víc dopředu či dozadu (bohužel nesmí být protivítr:-) Já ho mám dva roky. Takže určitě doporučuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.6.08 23:15

Jak jsem již psala, markatní rozdíl mezi kolekcemi je akorát v roce 2005 - na začátku se prodávali adaptérové verze, na konci již byli bezadaptérové. Jinak v kolekcích zá:,–(ní rozdíly nejsou!!! Tzn. je úplně jedno z jaké kolekce se Slaloma koupíš - pokud to bude ta bezadaptérová verze. Polohovat do úplného lehu či sedu nelze u žádné z nich…
Jinak jsem nepostřehla, že Tutu psala, že není do terénu :oops: , já už ho mám jenom na chatě a jezdí se s ním v pohodě, tak se toho nemusíš bát - má jiné nedostatky, kterými bych si spíš lámala hlavu :wink:
 El.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.6.08 08:33

Tak to je fajn, já cho chtěla právě proto, že jde do lehu :lol:
to je mazec a vlastně i kvůli většímu košíku, na obrázku tak malý nevypadá. I když je určitě větší než ten můj u 3-Tec (tan by se dalo konstatovat spíš žádný :-) )
Za těch 12 tis. to píše někdo jiný, já právě našla za necelých 11 i s autosedačkou. Navíc to na mě působí, jako by nebyl nějak moc používaný, ale napsat se toho dá !! Jen mi Tomík dost roste a tak si myslím, že mi v korbičce nevydrží déle než do 5 měsíce. A pak si budu připadat jako krkavčí matka, jak ho šoupnu do toho sporťáku. A už vidím naše jak mi budou vyčítat, že nemám nějaký starý obyčejný kočár, kde by byl hezky schovaný před větrem :roll:
Asi už na podzim začnu používat ten nánožník ne? Ať na něj nefouká. Než ho moc balit do oblečení a pak to z něj po cestě rvát, kdyby se oteplilo, co..?
Sice nebude vidět na cestu, ale co už. No vůbec ještě pořádně nevím, jak to zmastím, ale ten kočárek mě opravdu láká.
Nejdříve jsem uvažovala o Quinny freestile, ale přišel mi moc robustní a pak jsem si všimla, že většiny při tomto rozmýšlení nakonec přešla na Jané.
Z toho předního kolečka takový strach nemám. Hlavně aby měl stabilitu, až bude Tom trochu větší a nechám ho stát ve sporťáku. Nerada bych se po minutce otočila a našla ho převrhlého na zemi :o
Ale asi se to neděje, když to všichni používají!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.6.08 15:07

Určitě se to neděje, malý mi z něj krásně sám vylézá…a nepřipásaný vykukuje (někdy sundám konec stříšky) a postaví se a kouká na mě:-), a tak jedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
28.6.08 07:45

Ještě mě napadlo, pokud ho tam budeš dávat už v 5.měsících, jestli by se ti nevyplatila takováta zmenšovací vložka do kočárů, 1 mamča je šije na mimibazaru dle přání a barev…
 http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.7.08 15:25

Dík za typ na tu vložku, nevypadá to špatně, ještě musím zjistit cenu.
Jen přemýšlím na co vlastně je. Znamená to že bude mimi v měkčím, že by ten sporťák pro něj byl zatím nepohodlný? Spíš mi pořád vrtá hlavou, jak ho budu přikrývat na konci léta, když na děti prý do 1 roku nemá svítit sluníčko. To přes něj mám dát ten zimní nánožník? Nebo je i nějaká letní verze? Nerada bych ho přikrývala plankoua podobně, chtěla bych aby v těch vedrech neleželo nic přímo na něm ale jen chránilo před tím sluníčkem.
Dík za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
9.7.08 00:32

Ahojky,
ono funguje dvojím způsobem - zmenšovací, tak malé dítě má radši omezenější prostor,líp se mu tam bude ležet. a také vyřešíš pocení, ten potah totiž není dost savý a v létě se mi při spaní malý dost potil a tričko měl celé mokré zespodu. řešila jsem to plínkou (pod ním). Až bude větší a poleze ti do kočáru a bude ti ho mazat vším možným(jídlem,blátem), tak vložku rychle bez problému výjmeš a vypereš. Jinak budeš muset demontovat kočár a vyprat celý potah, což je nic moc. Co se týče posledního dotazu, tak nánožník bych mu rozhodně nedávala, by se ti upekl - zkus si raději sehnat do Jané tzv. vložnou tašku (třeba i neoriginál, ochotně ti poradí v jakémkoliv obchodě). Já měla korbu, malého přikrývala jen lehkou fleecovou dekou a přes stříšku,aby na něj nesvítilo jsem házela opět obyčejnou plenu. Pokud jsem jela mezi lidi, tak jsem si koupila neoriginal slunečník, který se pohodlně dá připnout napevno a natočit vždy tak, aby na dítě nesvítilo. Originál korba má jinak ještě síťku proti hmyzu.

Nevím, jak ti to vychází, ale malý už od ukončeného 8.měsíce pohodlně seděl ve sporťáku a měl slunečník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.7.08 15:06

Dík za rady. Tomík se narodil v dubnu, takže v zimě bude ve sporťáku určitě, ale když je ta korbička tak krátká, tak už asi i v létě :-) Ta vložná taška je delší než korbička? V tom případě jsem ji možná kupovala zbytečně a mohla se přímo podívat po té tašce. Bude určitě i lehčí na nošení. No co už. Zatím taky používám plenu na zastínění. Je vždy při ruce a nedělá mi problémy, jak to vypadá. Hlavně že to funguje!
Taky bych chtěla, aby co nejdéle jezdil v leže. Když Jané kočárky nejsou nikdy úplně do lehu. Je ten úhel zkosení velký? Např. jako autosedačka nebo jen maličko? Někdy mám strach aby mu to do budoucna neublížilo. V autosedačce se má taky pobývat jen krátce, aby ne nezničily záda a nožičky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.7.08 15:33

Dívám se na ty vložné tašky do kočárku - ne originál Jané. A našla tu poznámku,že nelze použít do kočárku, který nejde dát do úplného lehu :roll: :roll: :roll: Což je docela logické. Jané má ty tašky nějak speciální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí