Jaterní testy?

75
10.4.05 17:35

Jaterní testy?

Ahoja maminky,jsem nová,jak maminka,tak i tady na Emimi,a moc se mi tu líbí-úplně jsem jásala,když jsem objevila diskusi Ekologická domácnost(přes výběr pracího prášku jsem se sem totiž dostala).Nyní mám ale jiný dotaz-náš překrásný chlapeček(11 týdnů) vypadá už od narození až doteď poněkud exoticky-pořád má totiž zbytky žloutenky.Hodně mu už ustoupila,ale naše doktorka tvrdí(jen tak od oka),že ji pořád má,a chce provádět jaterní testy.Tedy-zdůvodňovala to ani ne tak zvýšeným bilirubinem a žloutenkou,ale spíše tak nějak pro jistotu…,prý pokud by se v budoucnu Janečkovi něco stalo,tak by jí to v nemocnici měli za zlé(a já prý koneckonců také),pokud by je měl zvýšené…Prostě příjde mi to jako taková ta doktorská jistota pro jistotu,aby měla co vykázat,protože je mé drahé kotě zdravé jako polínko..Navíc ho plně kojím,neznáme ani problémy s nadýmáním,prostě nevidím jediný důvod,proč do něj nechat píchat,intuice mi říká,že je to zcela zbytečné,na druhou stranu takový ten zakořeněný respekt z bílého pláště a obavy,abych Janíčkovi třeba nějak neublížila..Nemáte s ním někdo zějakou zkušenost?Mockrát děkuju.Mojřička+Janeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
11.4.05 09:10

Ahoj,
náš chlapeček jaterní testy zvýšené měl. Přišlo se na to náhodou a doktoři říkali, že u mnoha dětí se na to vůbec nepřijde a navíc se to stejně nijak neléčilo.Teda konkrétně se neléčily zvýšené jaterní testy, způsobené novorozeneckou žloutenkou. Do roku věku dítěte se to prý upraví samo. Přesně tak to u nás proběhlo. Až na to, že jsme každé 3 měsíce chodili na odběry krve, aby se to „pohlídalo“. Tak malým dětem se krev bere z hlavičky (jinde prý nejsou vidět žíly), asi je to k dětem šetrnější, protože když nám jednou brali krev z ručičky, tak měl malý modřinu ještě 14dní… Miminkům to asi tak moc nevadí, protože náš chlapeček se vždycky uklidnil docela rychle, hůř jsem to nesla já. Člověk chce své děťátko uchránit všech vyšetření, ale stejně červík hlodá, co kdyby se něco zanedbalo…
Držím palečky !
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.4.05 09:12

Ahoj,
náš chlapeček jaterní testy zvýšené měl. Přišlo se na to náhodou a doktoři říkali, že u mnoha dětí se na to vůbec nepřijde a navíc se to stejně nijak neléčilo.Teda konkrétně se neléčily zvýšené jaterní testy, způsobené novorozeneckou žloutenkou. Do roku věku dítěte se to prý upraví samo. Přesně tak to u nás proběhlo. Až na to, že jsme každé 3 měsíce chodili na odběry krve, aby se to „pohlídalo“. Tak malým dětem se krev bere z hlavičky (jinde prý nejsou vidět žíly), asi je to k dětem šetrnější, protože když nám jednou brali krev z ručičky, tak měl malý modřinu ještě 14dní… Miminkům to asi tak moc nevadí, protože náš chlapeček se vždycky uklidnil docela rychle, hůř jsem to nesla já. Člověk chce své děťátko uchránit všech vyšetření, ale stejně červík hlodá, co kdyby se něco zanedbalo…
Držím palečky !
 Pavla

• Citovat
  • Upravit
76
22.6.05 10:29

jaterní testy

Ahoj Mojřičko a spřízněné duše
našla jsem tvůj strarý příspěvek,jak jste dopadli?My máme stejný problém,Tom (3měsíce)měl novor.žloutenku do 8týdnů.Krev mu berou co 2 týdny(naštěstí z ručičky,ale vymačkávají mu ji,protože to moc neteče).Pořád má zvýšenou nějakou hodnotu v jaterních testech,tak nás objednali na sono vyšetření do nemocnice.Doktorka na radu někoho z nemocnice chtěla Tomovi na:,–(it tabletky(tuším,že Bioflavon) na snížení té hodnoty(ale ty se mohou až od 5 let 8O )Nemáte někdo podobnou zkušenost?Co se mu může stát,když ty testy budou stále zvýšené?Za 3 týdny jdeme do nemocnice,tak snad mi tam řeknou víc.
Prosím poraďte,kdo o tom něco víte,děkujem
Hela+Tom(3 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.6.05 09:09

Ahoja Helo,
my jsme se tehdy s doktorkou domluvily,že testy prostě dělat nebudem.Když jsem se jí ptala,co by se dělo,pokud by je měl zvýšené,tak by se prý jen kontrolovaly,bez léků…Což mi připadá trochu nesmysné…Jinak Janeček je v pořádku,žádné trávící potíže nemá a při plném kojení váží v 5 měs přes 8 kg :wink: Jinak Ti moc neporadím,ale držím palce,aby se to srovnalo a Tom byl v pořádku :)
Možná by Ti uměla odpovědět Janat,je to doktorka.
Mojřička

• Citovat
  • Upravit
76
24.6.05 09:12

Děkuji Mojřičko,
nevěděla jsem jak,tak jsem Janat napsala soukromou zprávu,nevím jestli se to zdařilo,nejsem ještě tak zdatný psavec :? v této rubrice.
Hezký den
 Hela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.7.05 21:33

Ahoj,
naše Lucinka má také zvýšené jaterní testy - konkrétně hodnoty ALT a AST. Chodíme pravidelně na odběry kve - nic strašného to není. Manžel je vždy u Lucinky a uklidňuje ji. Zapláče si, ale jen kratičce. Jednou dokonce při odběru Lucinka ani nezaplakala.
Dostaly jsme na to Flavobion - 3 krát denně čtvrtku. Nyní - asi po 3 měsících se hodnoty vracejí k normálu.
Adri + 9M Lucinka

• Citovat
  • Upravit
10349
5.4.13 09:35

Ahojky mamink chtela jsem se zeptat, nasi malicke stale stoupaji jaterni testy, co s vama delali???mam o ni hroznej strach :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.18 16:40

Vysoké jaterní testy - už se bojím

Ahoj,
holky omlouvám se za anonym, ale to velmi osobní a v současné době si už tak říkajíc hrabu na dno.
Je to asi 14 dní, kdy obvodní lékařka mému muži náhodně zjistila vysoké hodnoty jaterních testů. Odeslán na infekční, kde lékařka vyloučila všechny typy žloutenky, dnes se nabírala mononukleoza. Mému muži ale nic není. Možná je naprosto bezpříznaková, ale já mononukleoze již nevěřím. Dnešní hodnoty jaterních testů jsou ještě strašnější než minulý týden. Manžel mi jako první řekl, že si myslí, že má rakovinu tlustého střeva. Prý již přes 20 let trpí trávícími obtížemi a že se to i takto může projevit. Já nevím. Jediné co vím, že mám strašný strach. I z toho, že mi vždycky řekne, že už nechce nic plávat, na dovolenou nechce a když, tak prý už naposledy. Můj muž je srab. Vím, že pokud by se skutečně nemoc vážného charakteru potvrdila, nebude bojovat a zahodí vše. Lékařka ho zatím neposlala nikam. Na UTZ, nikam. Jen ho prohmatala a neřekla nic. Můj muž již týden drží jaterní dietu - bez efektu. Nikdy nepil - max. 1-2 piva za týden. Máte někdo zkušenost s tím, co to může být. Máme dvě malinké děti a všechno se na mě sype. :?

• Citovat
  • Upravit
65258
7.5.18 16:49

Nechápu, proč ho neposlala alespoň na ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695
7.5.18 16:55

Neboj to bude dobrý, může to být cokoliv třeba crohn, i když drží týden dietu tak se to na výsledcích hned neprojeví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
7.5.18 17:34

@vokishka Na UTZ čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
7.5.18 17:37

A vysoké hodnoty jsou co? A jinak tedy usuzovat na rakovinu tlustého střeva na základě toho, že už 20 let trpí trávicími obtížemi mi přijde dost mimo, po 20 letech už by ho dávno zabila, takže ta příčina bude jiná. A jinak taky vůbec nemusí přijít na to, z čeho to zvýšení je a může se to srovnat postupně samo, ale po týdnu fakt nic nečekej, u kamarádky to trvalo víc jak půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
7.5.18 17:38
@j.a.n.i1 píše:
@vokishka Na UTZ čeho?

jater, když má zvýšené jaterní testy. Klidně tam může být nějaký problém. Dceru doktorka taky poslala na utz celého břicha, když měla zvýšený bilirubin opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
7.5.18 17:50
@vokishka píše:
jater, když má zvýšené jaterní testy. Klidně tam může být nějaký problém. Dceru doktorka taky poslala na utz celého břicha, když měla zvýšený bilirubin opakovaně.

u mě taky při zvýšených hodnotách jaterních testů bylo první vyšetření ultrazvuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí