Jazyky - prostě to nejde :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já te klidně uklidním, moji dvacetileté dceři jazyk aky není, jí to ani nevadí, ale na věš dala angličtinu za 2 jak v prvním semestru, tak i tu tětší v letnim semestru na vš, ale teda z angličtiny odvahu maturovat neměla
, taky má problém s tím, že když na ní někdo v angličtině promluví, tak nerozumí, slovíčka si celkem zapamatuje velmi rychle a říká, že je to o slovíčkách a kdyby mohla tak by se tomu věnovala jenom angličtině, ale bohužel na vš moc nestíhá, takže asi tak, němčina ji šla prý více, i více rozuměla, když někdo něco říkal, ale učitelka na střední němčinu moc nevyučovala spíše koukali na české filmy, takže bohužel němčinu neví
, je to celkem škoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skype neni vubec o nicem. Vyucuju tak (jine jazyky) mnoho let. Spoustu studentu jsem nikdy nevidela a naucila je od prvni vety po (uspesny) prijimaci pohovor v danem jazyce. Nekomu to ale proste nejde. Znam lidi, kterym pomohl az kurz 5 hodin denne po dlouhe mesice. Znam kluka, ktery v dane zemi i leta zil, predtim kurz a doted nerekne jednu vetu bez chyby. Mela jsem studenty, kteri se naopak behem 10 lekci rozmluvili a mluvili treba pul hodiny v kuse. Je to individualni. Doporucuju individualni lekce a lektora si peclive vybrat nebo to vzdat.
Anonym - ma specificka profese.
- Citovat
- Upravit
Podle me by bylo nejlepsi nekam na kurz vycestovat..pokud je to u tebe mozne;-) jinak drzim palce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SAMA vycestovat na zkusenou do nejake anglicky mluvici zeme, za praci nebo za studiem. Neznam tvoje moznosti. A nestykat se s zadnou ceskou komunitou… Zivot te nauci, ne nejake kurzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co zkusit si treba dopisovat a pozdeji skypovat s nejakym rodilym? Je spousta dopisovatelskych servu, kde se lide takto dopisuji. Ja tak procvicuji aj at nezapomenu. Dopisuji si s nimi, obcas pokecame na skypu, se 3 jsem se uz I setkala a super zazitek. Ted zacinam s nj a oslovim nejakeho nemeckeho dopisovatele. Tady jsem uplny zacatecnik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Framik tak to mě nikdy nenapadlo
a nemáš nějaký odkaz, kde najdu takovou možnost? Kde to hledat…
- Citovat
- Upravit
No ja nasla super pratele na www.interpals.net tam si vybres vek, pohlavi, zeme, zajmy, atd. Musis se zaregistrovat je to bezplatne. Muzes si I zablokovat ze ti nebudou psat chlapi, vymezit urcity vek, blokovat urcite zeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus knihy anglictina narovinu I a II pomuzou s pochopenim jazyka. je to super ucebni pomucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otázka je, proč se tu AJ učíš, on mozek/tělo pozná, když to není úplně upřímně z vlastního vědomí, svědomí a zájmu. A on se okecat prostě nedá, takže pokud třeba proti AJ vnitřně nějak protestuješ (že to je pitomý, nejde ti to, neleze ti to do hlavy atd.), tak je mnohem složitější se to naučit a zapamatovat si to - protože to automaticky vyhazuje jako nepotřebou věc.
Takže bych si zkusila nějak vnitřně srovnat priority, zda je ta AJ pro tebe opravdu tak důležitá, že se kvůli ní musíš tak stresovat.
Jinak ale, jsou lidé, co umí plynně 6 jazyků a pak jsou lidé, co jsou vůbec rádi, že zvládají češtinu. U nás třeba na škole byly holky, co ovládaly matematiku a fyziku a jazyky už u nich taková sláva nebyly
. Takže nikdo neumí všechno
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc je skype o nicem?
Jinak doporucuji v tomhle pripade se ucit naprosto jinak!!! A to stejne jako, kdyz se uci male dite svoji materstinu. To znamena pouze mluvit, ucit se pouze sluchove a bez gramatiky i psani. Psani a cteni az mnohem pozdeji. To je specialni metoda podle linguisty Thomas Michel, problem je, ze CD s anglictinou se od nej sehnat neda, protoze byl sam Anglican, takze timhle ucil dalsi jazyky. To same Paul Noble, ktery ted tu metodu znovu ozivi. Bylo by super najit nekoho, kdo timhle tu Anglictinu uci. Vedela jsem o jedne pani pres skype, mela to nazvane Parrot English, bohuzel uz to nedela, trosku se preorientovala na jiny obor nez vyuka jazyku. Proste se ucit jen mluvit, zacina se zakladnima vetama, pak se k tomu ruzne pridava, je to super zpracovane a nauci se tak, podle me, temer kazdy. Protoze proste mozek pri uceni pracuje uplne jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana525 tenhle styl výuky vůbec nechapu. Přijde mi to jako když ke mně přijde cizinec na něco se mě zepta a já mu česky odpovím: neee hele to Fakt sorry, ale já vůbec nevím co mas na mysli. Bude na mě koukat jak z jara, usměje se a půjde se zaptat jinam. Zkusila jsem kurz pouze mluvení. Ale čuměla jsem jak puk, protože se tam samozřejmě mluvilo jenom v aj a nikdo už nedal vysvětlení, co je to v překladu. Tudíž jsem si ani neskrtla
- Citovat
- Upravit
Jsem z toho už nějaká na prach. Ať se snažím jak se snažím. Proste mi ta angličtina nejde.
Zkusila jsem samouku, byla jsem asi na 3 různých kurzech, od klasických, přes intenzivni 5dni za sebou. A umím pořád stejný ho…
Vůbec mi to neleze do hlavy a i slovíčka, který si neopakuju pořád dokola za týden už neznam. Zkoušela jsem i přes texty písniček, ale taky žádná sláva. Koukat na cizí programy je pro mě k ničemu, protože porozumím tak jedné větě z 50 

Individuální kurz nenabízí v okolí 30km nikdo. Takže tam jsem taky bez šance. A přes Skype je to i ničem. Říkám si že musím být hroznej zoufalec, když mi fakt nic nejde. Zkoušela jsem i jiný lehčí jazyky, ale je to úplně stejny, takže vinit angličtinu jako pitomej jazyk nebude asi úplně správný. Říkám si, jak můžu být takový tele, že i když se tomu věnuju… nejde mi to a jen se v tom placam
Našel někdo nějaký jiný figl jak se v tom tolik netopit. Kromě teda rady, že to mám vzdát