Studium na zdravotní sestru

806
14.6.17 16:56

Studium na zdravotní sestru

Zdravím, prosím nevíte jak je to se studiem na zdravotní sestru, když už jsem zdravotní asistent? Je to stále na 3 roky nebo stačí jen 1 rok? Na internetu se mi to nedaří vyhledat. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1472
14.6.17 18:33

Taky nevim, každopádně kdybys zjistila, dej to sem vedet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
14.6.17 19:04

Tohle jsem našla, ještě to musí podepsat prezident a začne to platit od září…2017
 https://www.mzcr.cz/…1_114_1.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
14.6.17 22:36

Stejně tomu pořád pořádně nerozumím, jak to vlastně bude. Jestli budu moct, jestli to projde pracovat bez dohledu a s touto školou, nebo budu muset studovat. Zatim díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
14.6.17 22:45

@Katka372 zdravotní asistenti by se měli přejmenovat na praktické sestry a praktické sestry by měly pracovat bez dohledu všeobecné sestry (= tedy i ti přejmenovaní asistenti). jaké budou či nebudou mít kompetence, to v tuhle chvíli tuším ještě nikdo neřekl. mluvilo se o tom, že rámcový vzdělávací program pro praktické sestry by měl být víc odbornější, než je teď pro asistenty, ale jestli opravdu opravdu bude a jestli spolu s tím dojde k úpravě kompetencí anebo jestlil si politici udělají čárku, že splněno a dál se podrobnostmi studia a kompetencí nebudou zabývat, to fakt nevím.

každopádně i zdravotní asistenti/praktické sestry by měli pracovat bez dohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
15.6.17 13:38

Právě, že se o tom pořád jen mluví, tak jsem zvědavá jak to bude. Díky zatim za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
15.6.17 20:39

Ja tomu teda nerozumim takze kdyz jsem vystudovala zdravotniho asistenta budu az nastoupim zpet do prace prakticka sestra? A to bych i bez dalsiho studia pracovala bez dozoru? Nebo musim vystudovat ten rok na VOS abych mohla byt bez dozoru?(tak to chapu ja)Protoze jinak nechapu proc studovat abych se jen prejmenovala na vseobecnou sestru, nebo cim se to bude lisit? pokud nekdo vite diky za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.6.17 21:44

@NNNikol ano, zdravotnický asistent se jako profese zruší, místo něj bude praktická sestra, současní zdravotničtí asistenti se přejmenují na praktické sestry. bude jim stačit střední škola a maturita.

praktická sestra bude pracovat bez dohledu.

praktická sestra se od všeobecné sestry bude lišit kompetencemi, všeobecná sestra je oproti současnému zdravotnickému asistentovi má samozřejmě rozsáhlejší a odbornější a předpokládam, že zas až tak kdovíjak velké změny se v kompetnencích dělat nebudou. což je ovšem věc, kterou si v tuhle chvíli myslím, ale ještě k tomu neexistuje návrh změny vyhlášky, takže těžko říct, jak to pak dopadne. velmi pravděpodobně si praktické sestry ani nebudou moci dělat specializace, jako mají sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
16.6.17 11:13

@sagina Diky za odpoved :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie