Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co zkusit individuální plán? zeptat se co a jak na učilišti a uvidíš
@Irinka0210 A s inviduálním plánem to budu mít jak? Jestli se teda mohu zeptat…
Individuální plán je plán, kdy se domluvíte ve škole, kdy a na jak dlouho budeš chodit do školy. Tak, aby tibto vyhovovalo. Nicméně, vím, ze jde udělat na střední i na vysoké, ale jak je to s učilištěm…
Tam většinou musíš chodit i na nějakou práxi. A asi musíš mít ZŠ, jinak by tě na učiliště nevzali, si myslím…
určitě by bylo od věci, zajít si na školu, kde chceš studovat a zeptat se tam
![]()
@levante Na učňák jsem chodila takže tam mě snad vemou i protentokrát…
Hlavně základní škola je podle mě povinná, ta nejde nedodělat…
alespoň mám za to…
Je třeba podat si přihlášku na danou školu (do 15. března) a nejlépe se předem informovat na pravidla individuálního plánu.
@levante píše:
Hlavně základní škola je podle mě povinná, ta nejde nedodělat…alespoň mám za to…
není povinná zš, je povinná školní docházka
Zeptala bych se na učilišti, které bys chtěla dělat. Nechodila by jsi klasicky denně, ale musela by jsi dělat zkoušky z dané látky. Určitě se zeptej co a jak, myslím že každá škola to možná bude mít jinak. držím pěsti, ať to zvládneš. Bude to náročné, ale dá se to zmáknout ![]()
Buď ten individuál nebo existují přímo dálkové obory. Záleží odkud jsi.Jsou i pětileté obory s maturitou.
@matkabagristy píše:
není povinná zš, je povinná školní docházka
Aaha, to jsem nevěděla
díky ![]()
@Anonymní píše:
AHoj, chtěla jsem se zeptat.Je mi to trapné, ale mám jen základní školu ani tu ne.Byla jsem s mamkou v Německu a tam jsem se nenaučila jazyk a tak nemám ani dokončenou devátou třídu…
Na učiliště jsem sice nastoupila, ale nechodila jsem tam.Teď mě převládá lítost. Všechny moje spolužačky už začaly chodit na vejšku a já nemám ani základku. Mojí překážkou před studiem je moje 19ti měsíční dcera. Vím nezodpovědnost, aleuž s tim nic neudělám. Chtěla bych si dodělat aspoň učňák když už a následně nástavbu. Jak na to?
Je možné jí dodělat dálkově když mám dítě?
S učilištěm je ten problém, že musíš odchodit určité hodiny praxe
bez praxe je ti teorie k ničemu
takže na teorii můžeš mít individuál ale tu praxi prostě udělat musíš
@vokishka vševno je třeba pozjišťovat dopředu. Vím o školách, kde dodělávaj devítku
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
AHoj, chtěla jsem se zeptat.
Je mi to trapné, ale mám jen základní školu ani tu ne
.Byla jsem s mamkou v Německu a tam jsem se nenaučila jazyk a tak nemám ani dokončenou devátou třídu…
.Teď mě převládá lítost. Všechny moje spolužačky už začaly chodit na vejšku a já nemám ani základku. Mojí překážkou před studiem je moje 19ti měsíční dcera. Vím nezodpovědnost, aleuž s tim nic neudělám. Chtěla bych si dodělat aspoň učňák když už a následně nástavbu. Jak na to?
Na učiliště jsem sice nastoupila, ale nechodila jsem tam
Je možné jí dodělat dálkově když mám dítě?