Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zítra jdu s malým k dr, ale nemáte zkušenost, co by to mohlo být? Atopický ekzém? Druhé má dcerka na noze a prý je to jen nějaká lokální vyrážka, přijde mi to divné Děkuji za rady.
Tohle atopicky ekzem nebude. Napadaji me nestovice nebo impetigo. Nema to jeste nekde jinde?
@nozu píše:
Tohle atopicky ekzem nebude. Napadaji me nestovice nebo impetigo. Nema to jeste nekde jinde?
U dcerky jsme taky mysleli, že jsou to neštovice. Ale dr říkala, že by to bylo i jinde, což jinde nemá. Ale když to má i malý, tak mi to na neštovice sedí nejvíc, ale opravdu to ani jeden nikde nemá. A z okolí nevím, že by to někde bylo…
Mě to taky přijde jako neštovice.. Puchýřky se objevují postupně, ne?
No, každopádně atopák tohle není, ten vypadá jinak..
@Lejaa píše:
Mě to taky přijde jako neštovice.. Puchýřky se objevují postupně, ne?
No, každopádně atopák tohle není, ten vypadá jinak..
Právě. U dcery právě byla jeden den horečka a asi za 2 dny měla pár jakoby potniček. Za 2 dny to měla takto. Ale víc se zatím nic nikde neobjevilo. Že by třeba měla jen lehčí formu, že se to jinam nerozjede?
Taky bych tipla neštovice. Jestli k tomu byla na začátku i teplota. Může jich být opravdu jen pár, a někdy je člověk osypanej i na sliznicích.
@Vorvaň obrovský píše:
Taky bych tipla neštovice. Jestli k tomu byla na začátku i teplota. Může jich být opravdu jen pár, a někdy je člověk osypanej i na sliznicích.
Zapomněla jsem dodat, že v den, kdy měla najednou puchýřky, tak měla i jeden na spodním rtu.
@Lejaa píše:
No, každopádně, proč nejdeš k dr. už dnes?
Protože dnes nebyla možnost a na zítra máme plánovanou kontrolu.
Pokud mate planovanou kontrolu, tak bych byla v cekarne velmi obezretna a hlasila podezreni na velmi infekcni onemocneni. At v cekarne nekoho nenakazite…
Přesně jak říká @nozu, měla jsi zavolat a domluvit se s doktorem. Já jako matka s miminkem v čekárně bych ti moc nepoděkovala.
@nozu píše:
Pokud mate planovanou kontrolu, tak bych byla v cekarne velmi obezretna a hlasila podezreni na velmi infekcni onemocneni. At v cekarne nekoho nenakazite…
@Lejaa píše:
Přesně jak říká @nozu, měla jsi zavolat a domluvit se s doktorem. Já jako matka s miminkem v čekárně bych ti moc nepoděkovala.
Proto je kontrola plánovaná, je v době, kdy už tam nikdo nechodí ![]()
Jen nevím, kde by se vzaly. Ve školce nebyla o neštovicích zmínka. A jinde jsme v poslední době nebyli.
Kdekoliv. Ted zacina jejich obdobi. Mladsi mi je taky lapil kdovikde. Do skolky jsme je zanesli my vyzvedavanim starsi sestry.
dost dlouho mi trvalo, nez jsem je spravne odhadla… a do roka je to u deti pomerne vzacne (syn mel v dobe nestovic 6 mesicu)