Jde o vyrážku?

3088
15.12.15 09:14

Jde o vyrážku?

Zítra jdu s malým k dr, ale nemáte zkušenost, co by to mohlo být? Atopický ekzém? Druhé má dcerka na noze a prý je to jen nějaká lokální vyrážka, přijde mi to divné Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21614
15.12.15 09:21

Tohle atopicky ekzem nebude. Napadaji me nestovice nebo impetigo. Nema to jeste nekde jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.12.15 09:22
@nozu píše:
Tohle atopicky ekzem nebude. Napadaji me nestovice nebo impetigo. Nema to jeste nekde jinde?

U dcerky jsme taky mysleli, že jsou to neštovice. Ale dr říkala, že by to bylo i jinde, což jinde nemá. Ale když to má i malý, tak mi to na neštovice sedí nejvíc, ale opravdu to ani jeden nikde nemá. A z okolí nevím, že by to někde bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 09:29

Mě to taky přijde jako neštovice.. Puchýřky se objevují postupně, ne?
No, každopádně atopák tohle není, ten vypadá jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.12.15 09:31
@Lejaa píše:
Mě to taky přijde jako neštovice.. Puchýřky se objevují postupně, ne?
No, každopádně atopák tohle není, ten vypadá jinak..

Právě. U dcery právě byla jeden den horečka a asi za 2 dny měla pár jakoby potniček. Za 2 dny to měla takto. Ale víc se zatím nic nikde neobjevilo. Že by třeba měla jen lehčí formu, že se to jinam nerozjede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.15 09:47

Taky bych tipla neštovice. Jestli k tomu byla na začátku i teplota. Může jich být opravdu jen pár, a někdy je člověk osypanej i na sliznicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.12.15 09:54
@Vorvaň obrovský píše:
Taky bych tipla neštovice. Jestli k tomu byla na začátku i teplota. Může jich být opravdu jen pár, a někdy je člověk osypanej i na sliznicích.

Zapomněla jsem dodat, že v den, kdy měla najednou puchýřky, tak měla i jeden na spodním rtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 13:57

No, každopádně, proč nejdeš k dr. už dnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.12.15 20:12
@Lejaa píše:
No, každopádně, proč nejdeš k dr. už dnes?

Protože dnes nebyla možnost a na zítra máme plánovanou kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
15.12.15 20:32

Pokud mate planovanou kontrolu, tak bych byla v cekarne velmi obezretna a hlasila podezreni na velmi infekcni onemocneni. At v cekarne nekoho nenakazite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
15.12.15 21:46

Přesně jak říká @nozu, měla jsi zavolat a domluvit se s doktorem. Já jako matka s miminkem v čekárně bych ti moc nepoděkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.12.15 22:09
@nozu píše:
Pokud mate planovanou kontrolu, tak bych byla v cekarne velmi obezretna a hlasila podezreni na velmi infekcni onemocneni. At v cekarne nekoho nenakazite…
@Lejaa píše:
Přesně jak říká @nozu, měla jsi zavolat a domluvit se s doktorem. Já jako matka s miminkem v čekárně bych ti moc nepoděkovala.

Proto je kontrola plánovaná, je v době, kdy už tam nikdo nechodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.12.15 22:10

Jen nevím, kde by se vzaly. Ve školce nebyla o neštovicích zmínka. A jinde jsme v poslední době nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
15.12.15 22:38

Kdekoliv. Ted zacina jejich obdobi. Mladsi mi je taky lapil kdovikde. Do skolky jsme je zanesli my vyzvedavanim starsi sestry. :oops: dost dlouho mi trvalo, nez jsem je spravne odhadla… a do roka je to u deti pomerne vzacne (syn mel v dobe nestovic 6 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
15.12.15 22:44

Podle me viroza ruka noha usta, mame to cerstve za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek