Jde vyléčit zánět bez ATB?

Anonymní
4.5.22 16:53

Jde vyléčit zánět bez ATB?

Jde vyléčit zánět bez ATB? Mám vleklé problémy se strevama a nyní mám zánět- prý v celém tele, crp 39, což zas dle netu není taková hrůza. Neproběhla mi dobre menstruace a udelal se mi zánět v děloze. Horecky už nemám, jen mě trochu bolí břicho. Jde to zvládnout bez ATB? Měla jsem strašnou reakci na penicilin a od te doby- 25let jsem se ATB vždy vyhýbala. Ale teď nevím. Jde to zvládnout bez nich? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
758
4.5.22 17:00

Ty si trochu zahravas, ne? A co je to za otázku, oni ti je už napsali a máš je doma? Antibiotika existují i alternativní pro ty, co maji alergii na penicilin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 17:05

@Aletta80 ano, mám je doma. Ale po zkušenosti co mám, tak studuju pribalaky a proste mám strašný strach. Tenkrát jsem malem umřela. Jasné ze nemám penicilin, ale mám Azitromicin a nikdy jsem ho nebrala. Jak mám vědět, ze na nej nebudu mít taky reakci? Tam dokonce hrozí úmrtí.

• Citovat
  • Upravit
3139
4.5.22 17:08
@Anonymní píše:
@Aletta80 ano, mám je doma. Ale po zkušenosti co mám, tak studuju pribalaky a proste mám strašný strach. Tenkrát jsem malem umřela. Jasné ze nemám penicilin, ale mám Azitromicin a nikdy jsem ho nebrala. Jak mám vědět, ze na nej nebudu mít taky reakci? Tam dokonce hrozí úmrtí.

jenže na sepsi se dá umřít taky
když se tak moc bojíš nějaké reakce, tak si zajisti, aby s tebou někdo byl a tak jsi měla někoho, kdo zavolá v nepravděpodobném případě nějaké ošklivé reakce, záchranku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.5.22 17:09
@Anonymní píše:
@Aletta80 ano, mám je doma. Ale po zkušenosti co mám, tak studuju pribalaky a proste mám strašný strach. Tenkrát jsem malem umřela. Jasné ze nemám penicilin, ale mám Azitromicin a nikdy jsem ho nebrala. Jak mám vědět, ze na nej nebudu mít taky reakci? Tam dokonce hrozí úmrtí.

Podle toho co píšete, byste si jej měla vzít. Azitromycin je úplně jiná skupina než penicilin, nejsou tam ani žádné zkřížené reakce. Alergie na peniciliny je relativně běžná a má ji hodně lidí, alternativou je pak vámi zmiňovaný. Pokud se tak moc bojíte, vemte si jej v přítomnosti druhé osoby, ale zdá se mi, že u vás pracuje hlavně psychika, tak je možné, že po užití se nějaký motáni hlavy a podobně dostaví - psychického původu. Nemáte se čeho bát. Jako atb nenahradite ve vámi napsanem problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.5.22 17:09

No evidetně máš clekem závažné a dlouhodobé zdravotní problémy.

Teoreticky je možné, že si s tím tvoje tělo podradí samo, což ale povede k tomu, že budeš trpět víc, dýl a je daleko větší šance, že budeš mít dlouhodobé následky. A vzledem k tomu, že tvoje tělo tak nějak celkově nefunguje, tak taky prostě můžeš umřít. Tak jak se to v minulosti, před antibiotiky prostě běžně dělo. umíralo se (dost nepříjemně) na infekce, které se dají snadno zvládnout.

Alergie na penicilin neznamená alergie na všechny ostatní antibiotika. Takže řekni lékařům, že si měla alergikcou reakci na peniciliín a proboha - přestaň sabotovat svoje zdraví.

Opravdu nejsi chytřejší než lékaři a opravdu ti nestačíí google.

A nebo se na to vykašli - je to přece tvoje zdraví, poničit si ho můžeš radostně sama.

Debbilní je, že až se ti to rozjede do nějaké sepse, tak tvoje zásady půjdou do háje a nebude se ti chtít umřít. Ale zavoláš si rychlou, necháš se odvézt do nemocnice, kde do tebe těch antibiotik napumpují mnohem více. Jen to bude celé bolestivější, rizkovější a mnohonásobně dražší.

Opravdu těžká volba, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12641
4.5.22 17:11

Já bych to teda zaléčila atb. Zahráváš si, že budeš neplodná. Vem si prášek a když ti bude zle, jeď na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 17:17

@bjetuschka tak to jedine mě netrápí. Už je mi dost přes 40, takže neplodnost neřeším. Ve 20 bych samozřejmě neváhala. Ale spis ze je mi už lip, nemám ani zvýšenou teplotu. Nevím, to je asi těžké chápat. Nechápe to ani můj manžel, jenže kdo neměl reakci při které nemohl dychat a čekal na sanitku, tak nepochopí. :(

• Citovat
  • Upravit
874
4.5.22 17:20

Asi nějaká forma úzkosti… předpokládám, že doktor, který ti lék napsal, o reakci na penicilin věděl, tudíž přesně ví, co ti napsat. Doktor není deb**. Zanet v těle není dobrý neléčit, protože v nejhorším případě umřeš na komplikace s tím spojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
4.5.22 17:24
@Anonymní píše:
@bjetuschka tak to jedine mě netrápí. Už je mi dost přes 40, takže neplodnost neřeším. Ve 20 bych samozřejmě neváhala. Ale spis ze je mi už lip, nemám ani zvýšenou teplotu. Nevím, to je asi těžké chápat. Nechápe to ani můj manžel, jenže kdo neměl reakci při které nemohl dychat a čekal na sanitku, tak nepochopí. :(

a co to brát z té lepší stránky. Třeba právě teď zjistíš, že na tahle antibiotika alergii nemáš a příště budeš vědět, co ti mohou napsat?
A myslim, že ta pravděpodobnost, že bys měla zase tak hroznou reakci, fakt není velká.
Já jednou také skončila s prudkou alergií na antibiotika v nemocnici. Od té doby jsem brala antibiotika jiných skupin xkrát a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
4.5.22 17:31

Vubec se ti nedivim. ja nebrala antibiotika 25 let a vyrazne mi to zlepsilo zdravi. Bohuzel loni kvuli pitomemu Covidu, zubarka proste nemela cas na pacienty, takze mi behem roku nasadila 5× antibiotika. Kdyz uz jsem dostala potreti penicilin, tak se mi objevila alergie na nej. Takze pak mi dali dvakrat metronidazol. Po posledni davce, jsem se druhy den slozila. tak spatne mi v zivote nebylo, Behem 10 dnu 6 kilo dole. Spousta vysetreni a ted cekam na vysledky biopsie z zaludku, vypada to na H pylori. Proste mam totalne znicneou mikrofloru.
Coz budou chtit opet lecit vysokyma davkama antibiotik, ze jak jinak, ale do toho uz nejdu. Resim to prirodni cestou, drzim dietu a verim, ze se z toho dostanu. Po peti mesicich je mi cim dal lepe a uz i hodne jim, proste sama vidim, ze ty moje opatreni zabiraji.
Jak tu nekdo pise ZALECIT antibiotikama, tak to je presny popis, antibiotika totiz neleci, ale zalecuji.
Vsichni se tu do me jiste pusti, ale mne je to jedno, na tvem miste bych proste googlila- zanet delohy- prirodni lecba a studovala bych a studovala informace.
Dej naq svou intuici, at se rozhodnes, jak se rozhodnes, dulezite je, aby jsi tomu verila.
Vse zle je pro neco dobre, ja ted mam aspon novou soukromou zubarku, vse si platim, ale zuby mi spravuje okamzite a nejsou u ni zadne dlouhe cekaci lhuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 17:32

@Scara no jsem po vredech. Doktor tam sedel a furt opakoval, co já ji mám dat, co já ji dam. Což mě taky neuklidnilo

• Citovat
  • Upravit
758
4.5.22 17:35
@Jana525 píše:
Vubec se ti nedivim. ja nebrala antibiotika 25 let a vyrazne mi to zlepsilo zdravi. Bohuzel loni kvuli pitomemu Covidu, zubarka proste nemela cas na pacienty, takze mi behem roku nasadila 5× antibiotika. Kdyz uz jsem dostala potreti penicilin, tak se mi objevila alergie na nej. Takze pak mi dali dvakrat metronidazol. Po posledni davce, jsem se druhy den slozila. tak spatne mi v zivote nebylo, Behem 10 dnu 6 kilo dole. Spousta vysetreni a ted cekam na vysledky biopsie z zaludku, vypada to na H pylori. Proste mam totalne znicneou mikrofloru.
Coz budou chtit opet lecit vysokyma davkama antibiotik, ze jak jinak, ale do toho uz nejdu. Resim to prirodni cestou, drzim dietu a verim, ze se z toho dostanu. Po peti mesicich je mi cim dal lepe a uz i hodne jim, proste sama vidim, ze ty moje opatreni zabiraji.
Jak tu nekdo pise ZALECIT antibiotikama, tak to je presny popis, antibiotika totiz neleci, ale zalecuji.
Vsichni se tu do me jiste pusti, ale mne je to jedno, na tvem miste bych proste googlila- zanet delohy- prirodni lecba a studovala bych a studovala informace.
Dej naq svou intuici, at se rozhodnes, jak se rozhodnes, dulezite je, aby jsi tomu verila.
Vse zle je pro neco dobre, ja ted mam aspon novou soukromou zubarku, vse si platim, ale zuby mi spravuje okamzite a nejsou u ni zadne dlouhe cekaci lhuty.

Ano všichni se do tebe pustí, ale taky si to zasloužíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
4.5.22 17:36
@Jana525 píše:
Vse zle je pro neco dobre, ja ted mam aspon novou soukromou zubarku, vse si platim, ale zuby mi spravuje okamzite a nejsou u ni zadne dlouhe cekaci lhuty.

no já myslim, že správně volená antibiotika bakteriálni infekci skutečně léčí. To, že někdo dostane 3× po sobě penicilin na zuby, ale opravdu nebude příklad spravné indikace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
4.5.22 17:36
@Aletta80 píše:
Ano všichni se do tebe pustí, ale taky si to zasloužíš.
:jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria