Jde vyprat mrkev?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
159
8.10.07 15:29

Jde vyprat mrkev?

Ahoj maminy,poradíte nějakou osvědčenou metodu jak vyprat mrkev?Začali jsme s příkrmem a přestože se snažim všelijak,aby malá neměla mrkev všude,tak to nějak nevychází:-(( a nejde mi vyprat.....díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
8.10.07 16:02

Pomůže sluníčko, pověsit vyprané prádlo na přímé slunce, na to ale už touhle dobou asi spoléhat nejde.
Já postižený svršek jednou vyperu (na 60 st, v Arielu s aviváží), když skvrna nezmizí, zařadím do „odbarvovacího“ programu. Jsem inženýr chemik a dělám to takhle:
Jednou za 10-14 dní si vyrobím do kýble roztok Sava v teplé vodě (větrám a mám rukavice), věci do něj naházím, pomalu promíchávám a postupně vytahuju již odbarvené věci, vymáchám v čisté vodě, popř. namočím do aviváže, vyždímám, usuším…
Ztráty rozežráním nebo odbarvením na nevhodných místech mám do 10%, mrkví (ani červenou řepou apod.) nekrmím dítě v božohodovém, pro věk od 6m do cca 1,5 roku mám rozsáhlé sekáčové zásoby.
Jo a pro ekologisty, použitý chlorový roztok použiju na desinfekci podlah v koupelně a WC.
Někdo nesnese chemii, někdo flekaté oblečení, já jsem druhý případ.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
8.10.07 16:04

ahoj Koutnakovko , takže já to okamžitě namočím, vydrhnu v ruce mýdlem na praní (Lanza, Omino bianco…atd.), něco pustí…, dále na to naleju Vanish, nechám působit, čím déle tím lépe a peru…tedy pouze v případě, že mám tolik prádla, že mi to dá pračku, jednu věc teda neperu. Pustí i uschlá mrkev (takže neboj) - ten Vanish je asi fakt nějaká žíravina :lol: :lol: :lol: , nevím, jestli dáváš kupované skleničky nebo děláš mrkvičku, ta kupovaná barví víc, ale tímhle způsobem lze vyprat opravdu dočista do čista :lol: . Zlatá mrkev, POZOR NA BANÁNY - nejdou vyprat NIKDY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
8.10.07 19:45

Ja teda doporucuju na prikrmy s mrkvi poridit prckovi oranzove tricko :wink: tam ty fleky tolik nevadi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
8.10.07 19:56

Všechny - doslova a do písmene všechny fleky jsem zatím dostala pryč tzv. žlučovým mýdlem asi za dvacet korun. Prodávají ho v Drogérii Rossman. Méně¨kvalitní je klasický jelen - ale taky vypere.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.10.07 20:16

Ja na fleky pouzivam take zlucove mydlo, ale kupuji ho v DM drogerii take stoji cca 20,– a pokud to nepusti tak jsem si v DMku koupila jeste sul na skvrny asi za 50,– takze kombinaci obeho vyperu temer vsechny skvrny i od mrkve. No a jeste je super to nechat schnout na slunicku - to take mnoho skvrn „vybeli“, ale to se spise da pouzit v lete :-)
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
8.10.07 21:49

Já teda všechny, opravdu všechny fleky, i ten BANÁN, vyperu Vanishem. Namočím prádlo v umyvadle /kýble/, naleju na to Vanish, nechám působit cca půl hodky, možná to trošku rukama projedu, pak do pračky s normál práškem a věci jako nový. Opravdu i ten banán, o kterém tu někdo psal, že nejde vyprat nikdy. Tak jde :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.10.07 16:26

Děkuji za odpovědi,zkusim všechno:-))Vanish je dobrý,ale ne 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
19.10.07 20:38

ja teda vyprala a vyperu vsechno Persilem .. nejlepsi je vyprat to co nejdrive.. ale zmizelo mi fakt vsechno.. dokonce i zaprana mrkev,a le ta az po vice pranich…
a ideal je opravdu povesit na slunicko.. ale kde ho touhle dobou vzit, ze ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
25.10.07 14:15

U nás taky aktuální:-)))

Já nevím, ale všechno peru v Persilu nebo Arielu, tekutých, ale to je asi jedno. A nejlíp hned, dokud je skvrna čerstvá. Barevné prádlo na 40, bílé na 60, případně na víc (ale to až na druhý pokus a přidám to prací savo). Zatím jsem vyprala všechno.

Případně Perwoll se mi osvědčil na barevné prádlo.

Co se mi vůbec neosvědčilo, je ten prášek pro děti, no jak se jmenuje, Lovela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová