Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
To, co máš během braní HA není menstruace, ale pouze krvácení z důvodu pokledu hladiny hormonů. Takže evidentně tato HA tvojí hladinu neudrží dostatečně vysoko, abys krvácela tehdy, kdy máš. Podle mě když budeš dál brát prášky tak, jak máš, tak bys neměla 14 dní v kuse krvácet, spíš to bude špinění. A nevidím důvod nemít kvůli tomu sex ![]()
Ascorutin nepomuze. Menstruace zastavit nejde, ale to tvoje, jak uz je psano vyse, menstruace neni. Cim to krvaceni presne je by se melo zjistit, pak se da uvazovat, ze by to slo nejak korigovat. Pripadne teda uvazovat o zmene gynekologa, kdyz se nezda, ze ti soucasna doktorka pomuze.
Pred branim HA jsi mela cyklus normalni? Mozna stoji za uvahy jiny typ antikoncepce.
Ze mas mit sex presne v dany den - pravdepodobne zacinajici vztah - rande? Budes to muset s dotycnym nejak vykomunikovat, abys predesla nejakemu trapasu, to je jasne. Zenska menstruace snad neni takove tabu, ikdyz u mladych a na zacatku vztahu to nemusi byt nejzhavejsi tema ![]()
Menstruace zastavit nejde nijak. Co se sexu týká, řada chlapů s tím problém nemá, a kdyz jo, tak se dají koupit pěnové tampony, věc vyřešena
Nejspíše ti neudrží hormony jak má…jakou dávku hormonů obsahuje?
Každopádně zastavit se to nejspíš nedá, jako u klasické ms
Zkus od příštího cyklu vyzkoušet brát HA vkuse, tzn. nedělej týdenní pauzu a pokračuj tak i další měsíc a uvidíš ![]()
Bylo by ponižující, kdyby Ti menstruace měla schůzku překazit. Pro zkušené ženy to není problém, jak je o tom zmínka v předchozích příspěvcích. Některé to rády využívají, protože v té době je velmi malé nebezpečí otěhotnění. Partnerovi bez rozpaků řekni že krvácíš. Pokud si Tě váží, schůzku si naplno užijete se vším, co k tomu patří.
S antikoncepcí nepomůžu, ale abys nemusela odkládat sex, mám tip - všichni si chválí menstruační houbičku - že ji zavedeš a můžeš při ní mít sex - moje kolegyně je z toho nadšená. Nikde žádná krev a houbičku prý při styku necítí ani ona, ani partner.. Já to nezkoušela, u MS mám bolesti a pomyšlení na sex nula, ale houbičku mám teď druhý den a opravdu ji vůbec nevnímám..
@unuděná píše: Více
Asi ano, jsem už objednaná na gyndu a snad mi dá nějakou jinou antikoncepci, která už nebude dělat takové problémy.
No uvidím jestli to krvácení zeslábne, zatím nic tak si nedokážu představit mít sex…
@Petra Star píše: Více
Jojo, už jsem objednaná a pokud mi nepomůže, budu hledat jinde…
Před HA jsem to občas dostala taky o par dni dřív, ale aspoň jsem si to odbyla a pak byl klid, s HA to mám skoro na 14 dni pak.
No prave toho se děsím, ze bude nějaký trapas
Takže nevím co budu dělat ![]()
@Macice13 píše: Více
Děkuji za tip, zkusím se mrknout a snad to u nás někde seženu ![]()
Ahoj maminky, nejradši bych do něčeho kopla
Beru antikoncepci a už po několikáté jsem dostala menstruaci o tyden dřív… No to že to doktorka neřeší ani psát nebudu, už jí jdu volat že chci zmenu, beru to tak jak mám, každý den přesně ve stejný čas a už mě to nebaví mít menstruaci pomalu 14 dní… Kazdopadne, jde to ještě nějak zastavit? Já mám totiž zrovna ve středu mít sex…
A jako s tím to půjde těžko že jo…
Koupila jsem si už včera Ascorutin, ale zatím nepomohl, dnes se mi to rozjelo naplno i s bolesti a nafouklým břichem…