Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud se oba domluví, tak to jde vždycky. Jinak jak píše nozu…
@Anonymní píše:
Anonym kvuli znamym.
Kdyz nekdo chce prodat byt a ma uz penize. Zaroven kupuje dum. Najednou do toho neco prijde a lidi si koupi i prodej rozmysli, jde to vse zrusit a vratit penize kupujicimu? Asi ne ze?
pokud proběhla koupě a kupující s tím nebude souhlasit, tak ne.. nepředpokládám, že lidi, co si koupí byt, tak koupě couvnou - většina si bere hypotéku, jsou další náklady atd.. ![]()
@Anonymní píše:
Anonym kvuli znamym.
Kdyz nekdo chce prodat byt a ma uz penize. Zaroven kupuje dum. Najednou do toho neco prijde a lidi si koupi i prodej rozmysli, jde to vse zrusit a vratit penize kupujicimu? Asi ne ze?
A co chcete zrušit? Prodali jste byt, ten byt si koupil někdo jiný. Dal vám peníze a je dnes již určitě zapsán na katastru nemovitostí. Jestli chcete byt zpět, musíte si ho od nového majitele opět koupit se vším, co k tomu patří.
Zároveň chcete koupit dům, dům jste koupili, peníze jste původním majitelům dali, již jste zapsáni na katastru jako noví majitelé. Dům chcete opět prodat? Tak ho prodejte.
Jiné řešení není.
Podstatné jsou věci v tomto pořadí:
Já tomu rozumím tak, že prodáváte byt. Máte kupujícího, ten už složil kupní cenu, ale ještě nedošlo k předání bytu. A chtěli jste koupit dům, mát epodepsanou smlouvu, ale teď jste si to rozmysleli. Je to dost nekomfortní situace…
A pozor na to, že můžete platit pěkné penále. Ne realitce (třeba žádnou nemáte) ale protistraně kvůli novému OZ
To záleží na tom, do jaké fáze která koupě doběhla, kdo komu prodává, jak moc je ochotný se dohodnout a co stojí ve smlouvách.
Bez toho, aby někdo viděl vaše konkrétní smlouvy se reálnou odpověď nedozvíte. A ten někdo, by měl mít právní vzdělání.
Prodávám přes realitku byt a už mám zájemce, složil zálohu. Chce byt zrekonstruovat a pronajímat, můžu nějak ovlivnit, aby ho nepronajal nepřizpůsobivým občanům-nějak to zohlednit v kupní smlouvě? Já žiju daleko, ale s ohledem na sousedy a známé-občas přijedu na návštěvu a nechci poslouchat výčitky. Díky
@laetti ne, to fakt nejde. jakože budeš někomu kecat do toho co si může dělat s vlastním bytem? to myslíš vážně?
@laetti píše:
Prodávám přes realitku byt a už mám zájemce, složil zálohu. Chce byt zrekonstruovat a pronajímat, můžu nějak ovlivnit, aby ho nepronajal nepřizpůsobivým občanům-nějak to zohlednit v kupní smlouvě? Já žiju daleko, ale s ohledem na sousedy a známé-občas přijedu na návštěvu a nechci poslouchat výčitky. Díky
Jasně, že ne ![]()
I když je to lidsky pochopitelné, není to proveditelné a bylo by to i nezákonné.
@laetti píše:
Já si nemyslím, že by se tě jakékoli nadcházející výčitky týkaly.. Přece, když prodáš byt (ani ještě nevíš komu) tak už prostě nejsi majitel.. Odpadli ti práva a povinnosti.. Je pěkné, že bereš ohled na sousedy a barák, známé, ale myslím, že nepřizpůsobiví, kteří dělají bordel apod a jsou nevychovaní snad ani nevlastní tolik peněz, aby si mohli dovolit koupit vlastní byt..
Navíc i normální bílý občan se může tvářit všelijak slušně, ale nevíš, jaký bude za třeba půlroku až nějaké „seznámení“ odpadne
takže bych vůbec neřešila
No jasně on ho zrekonstruuje a pak ho bude pronajímat sockám ne?
Anonym kvuli znamym.