Jdu na pohovor, prosím radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Od té doby, co jsem přečetla dotaz, přemýšlím, kdo kdy podával ruku první
a nevím, člověče, dělám to tak automaticky, že mi ruka vystřelí buď dřív nebo později než tomu druhému
při podání ruky (nezapomeň na pevný stisk, prosím!) řeknu celé jméno a většinou dodám,,těší mě".
Ten pevný stisk je důležitý, na jednom pohovoru mi jedna paní stiskla jen jakoby konečky prstů a to jsem měla co dělat, abych se neoklepala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obleceni slusne, vzheldem k pocasi treba upletove saty, puncochace, kozacky, nebo kalhoty, halenku, mozno doplnit sakem, kardiganem. S rukou bych se nestresovala, nejspis poda prvni vedouci pohovoru. Pevny stisk, usmev a ocni kontakt. Pri pohovoru se divej do oci. Nastuduj si informace o nemocnici (oddeleni) kam chces nastoupit. Kdo je vedouci lekar, neco o nem, minulost nemocnice apod. Drzim palce, ja byla v podobne situaci pred pul rokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč seš v nervu, já myslela, že sester je málo, že je berou všude hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Černá sukně nebo kalhoty, bílá, nebo jiná slušná halenka (ale spíš bych asi šla do jemnějších barev) nic nepokazí. Ruku by měl podávat ten, kdo pohovor vede. Leda by to byl o hodně mladší muž a měla bych pocit, že čeká, až mu tu ruku podám já, pak bych to asi udělala.
A hlavně bych se toho zas tak nebála - je to nemocnice, tak si myslím, že budou míň dbát na formality, než někde v bance a spíš jim půjde o ty pracovní schopnosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych asi vždy čekala, že ruku podá ten, co vede pohovor. A oblečení-černé kalhoty a halenka. Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj jdu zitra na prvni pohovor po letech. Po rodicovske. Holky, ja jsem ve strasnym nervu. Co si mam vzit na sebe, at to neni „moc“, a jak se mam predstavit? Podava ruku ten druhy?Omlouvam se za stupidni dotaz, ale byla jsem doma zahrabana 7 let…
Jinak je to pozice do mensi nemocnice na vseobecnou sestru.
Myslim, ze te obejmou i polibi s rukou natazenou, protoze co vim sestry se ceni zlatem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, nad tim, kdo podava ruku prvni, jsem nikdy nepremyslela. To ma taky nejaka pravidla, jako treba kdo ma zdravit prvni? Jinak jak uz tu holky psaly, hlavne pohled do oci, usmev a zadna „lekla ryba“. Drzim palce. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dělala jsem často pohovory a ruku jsem podávala vždy já (z pozice potenciálního nadrizeneho). A hlavně žádnou lesklou rybu, z přima podívat do očí a stisknout.
Co se týče oblečení, na tuto pozici bych volila něco společenského, ale zároveň nemusíš být vyloženě „jak do kanclu“. Černé kalhoty/sukně + kosile/halenka. Klidně i upletove saty.
Neboj se ničeho, sestricek je málo a určitě to dobře dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj jdu zitra na prvni pohovor po letech. Po rodicovske. Holky, ja jsem ve strasnym nervu. Co si mam vzit na sebe, at to neni „moc“, a jak se mam predstavit? Podava ruku ten druhy?
Omlouvam se za stupidni dotaz, ale byla jsem doma zahrabana 7 let…
Jinak je to pozice do mensi nemocnice na vseobecnou sestru.