Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat. Mám 20let s přítelem chodím rok a půl, bydlíme u jeho rodičů kde si zpravujeme druhé patro. Jsem vyučená a dodělávám si nástavbu s maturitou (tento rok mam maturovat), přítelovi je 26let a pracuje. Jsem ve 3tydnu a proste mam obavy, ze to nezvladnem, ja nevydělávám a proto se bojíme, že mrně finančně nezvládnem. ![]()
Je tady někdo s podobným příběhem? Jak jste to zvládli a jaký na to máte názor? ![]()
@martiiinka95 Pokud už to dítě máš v břiše, tak je na názory pozdě.
Teď už to nějak zvládnout musíte, ať už s menší, větší, či žádnou pomocí rodičů. Pokud muž pracuje, tak to nejspíš zvládnete. Asi neplatíte nájem, možná jen přispíváte na poplatky, což je velké ulehčení – nájmy obvykle sežerou většinu platu. O věku to až tak není, jen zkus zvládnout tu maturitu, ať to nevalíš před sebou.
@martiiinka95 Btw ve 3. týdnu se neříká, jsi pravděpodobně v 5. Nebo od kdy to počítáš? Nemyslelas měsíce?
Příspěvek upraven 22.08.15 v 10:35
@martiiinka95 píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat. Mám 20let s přítelem chodím rok a půl, bydlíme u jeho rodičů kde si zpravujeme druhé patro. Jsem vyučená a dodělávám si nástavbu s maturitou (tento rok mam maturovat), přítelovi je 26let a pracuje. Jsem ve 3tydnu a proste mam obavy, ze to nezvladnem, ja nevydělávám a proto se bojíme, že mrně finančně nezvládnem.
Je tady někdo s podobným příběhem? Jak jste to zvládli a jaký na to máte názor?
Tady ![]()
@martiiinka95 Neboj,já jsem přišla poprvé do jiného stavu v 17 letech a uhájila jsem si dítě před nátlakem rodiny, neboj školu doděláš tvůj přítel pracuje, máš kde bydlet, budeš dostávat RD, jsi na tom poměrně dobře, já na to byla mnohem hůř, a zvládla jsem to. Mimísek si tě vybral, víš kolik je tady holek kterým se to nedaří a udělali všechno možné?
Nemam podobny pribeh, ale dve kamaradky, co taky mely dite ve 20, jedna po stredni skole a druha kvuli tomu skoncila VS. Pokud pritel pracuje, nevidim problem, proc by to neslo zvladnout, tim spis, ze bydlite u jeho rodicu, takze tam podpora asi bude. Preji hodne stesti ![]()
@Litta píše:
@martiiinka95 Btw ve 3. týdnu se neříká, jsi pravděpodobně v 5. Nebo od kdy to počítáš? Nemyslelas měsíce?Příspěvek upraven 22.08.15 v 10:35
I kdyby byla v 5 tt. Muze na potrat. Kdyby si byla 100%jista ze to nezvladnou. Ale kdyz pritel maka a maj ten byt..tak by mohli.
@Raduska95 píše:
I kdyby byla v 5 tt. Muze na potrat. Kdyby si byla 100%jista ze to nezvladnou. Ale kdyz pritel maka a maj ten byt..tak by mohli.
To neřeším, spíš že 3. týden je blbost napsat.
To zvládnete
já jsem otěhotněla v 18-ti a nevidím v tom problem, za dva měsíce bych měla rodit a strašně se těším ![]()
Ve tretim tydnu bys asi jeste nemela pozitivni tehotensky test. Ja mela dite ve 20.
@Raduska95 píše:
Poptrat ani nahodou, jednou je to zivej tvorecek, tak ma pravo na zivot ![]()
Je mi devatenáct, budu maturovat taky tento rok, a malá se nám narodí v listopadu ![]()
Dle mého názoru je na dítě brzo..
jestli to zvládnete nebo ne ti nikdo neřekne..to už je váš boj, pokud se budete snažit tak to zvládnete.
@Litta píše:
To neřeším, spíš že 3. týden je blbost napsat.
Myslela jsem ze ano. Kdyz jsi napsala „pokud uz to dite mas v brise, je pozde na nazory“
@Raduska95 píše:
Myslela jsem ze ano. Kdyz jsi napsala „pokud uz to dite mas v brise, je pozde na nazory“
Protože ona napsala: „jaký na to máte názor?“