Je 20 let brzo na dítě?

22.8.15 10:30

je 20 let brzo na dítě?

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat. Mám 20let s přítelem chodím rok a půl, bydlíme u jeho rodičů kde si zpravujeme druhé patro. Jsem vyučená a dodělávám si nástavbu s maturitou (tento rok mam maturovat), přítelovi je 26let a pracuje. Jsem ve 3tydnu a proste mam obavy, ze to nezvladnem, ja nevydělávám a proto se bojíme, že mrně finančně nezvládnem. :(
Je tady někdo s podobným příběhem? Jak jste to zvládli a jaký na to máte názor? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
22.8.15 10:34

@martiiinka95 Pokud už to dítě máš v břiše, tak je na názory pozdě. ;) Teď už to nějak zvládnout musíte, ať už s menší, větší, či žádnou pomocí rodičů. Pokud muž pracuje, tak to nejspíš zvládnete. Asi neplatíte nájem, možná jen přispíváte na poplatky, což je velké ulehčení – nájmy obvykle sežerou většinu platu. O věku to až tak není, jen zkus zvládnout tu maturitu, ať to nevalíš před sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.8.15 10:35

@martiiinka95 Btw ve 3. týdnu se neříká, jsi pravděpodobně v 5. Nebo od kdy to počítáš? Nemyslelas měsíce?

Příspěvek upraven 22.08.15 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
22.8.15 10:35
@martiiinka95 píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat. Mám 20let s přítelem chodím rok a půl, bydlíme u jeho rodičů kde si zpravujeme druhé patro. Jsem vyučená a dodělávám si nástavbu s maturitou (tento rok mam maturovat), přítelovi je 26let a pracuje. Jsem ve 3tydnu a proste mam obavy, ze to nezvladnem, ja nevydělávám a proto se bojíme, že mrně finančně nezvládnem. :(
Je tady někdo s podobným příběhem? Jak jste to zvládli a jaký na to máte názor? :roll:

Tady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
22.8.15 10:36

@martiiinka95 Neboj,já jsem přišla poprvé do jiného stavu v 17 letech a uhájila jsem si dítě před nátlakem rodiny, neboj školu doděláš tvůj přítel pracuje, máš kde bydlet, budeš dostávat RD, jsi na tom poměrně dobře, já na to byla mnohem hůř, a zvládla jsem to. Mimísek si tě vybral, víš kolik je tady holek kterým se to nedaří a udělali všechno možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
22.8.15 10:36

Nemam podobny pribeh, ale dve kamaradky, co taky mely dite ve 20, jedna po stredni skole a druha kvuli tomu skoncila VS. Pokud pritel pracuje, nevidim problem, proc by to neslo zvladnout, tim spis, ze bydlite u jeho rodicu, takze tam podpora asi bude. Preji hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
22.8.15 10:37
@Litta píše:
@martiiinka95 Btw ve 3. týdnu se neříká, jsi pravděpodobně v 5. Nebo od kdy to počítáš? Nemyslelas měsíce?Příspěvek upraven 22.08.15 v 10:35

I kdyby byla v 5 tt. Muze na potrat. Kdyby si byla 100%jista ze to nezvladnou. Ale kdyz pritel maka a maj ten byt..tak by mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.8.15 10:38
@Raduska95 píše:
I kdyby byla v 5 tt. Muze na potrat. Kdyby si byla 100%jista ze to nezvladnou. Ale kdyz pritel maka a maj ten byt..tak by mohli.

To neřeším, spíš že 3. týden je blbost napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.8.15 10:40

To zvládnete ;) já jsem otěhotněla v 18-ti a nevidím v tom problem, za dva měsíce bych měla rodit a strašně se těším :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
22.8.15 10:40

Ve tretim tydnu bys asi jeste nemela pozitivni tehotensky test. Ja mela dite ve 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.15 10:41
@Raduska95 píše:
I kdyby byla v 5 tt. Muze na potrat. Kdyby si byla 100%jista ze to nezvladnou. Ale kdyz pritel maka a maj ten byt..tak by mohli.

Poptrat ani nahodou, jednou je to zivej tvorecek, tak ma pravo na zivot :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
22.8.15 10:41

Je mi devatenáct, budu maturovat taky tento rok, a malá se nám narodí v listopadu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
22.8.15 10:42

Dle mého názoru je na dítě brzo..
jestli to zvládnete nebo ne ti nikdo neřekne..to už je váš boj, pokud se budete snažit tak to zvládnete.

• Citovat
  • Upravit
292
22.8.15 10:43
@Litta píše:
To neřeším, spíš že 3. týden je blbost napsat.

Myslela jsem ze ano. Kdyz jsi napsala „pokud uz to dite mas v brise, je pozde na nazory“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.8.15 10:44
@Raduska95 píše:
Myslela jsem ze ano. Kdyz jsi napsala „pokud uz to dite mas v brise, je pozde na nazory“

Protože ona napsala: „jaký na to máte názor?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital