HA - je dnes ještě něco normálně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
13.8.13 08:58
@moonnicka píše:
Uz jsem jednou podobny rozhovor cetla a musim rict, ze me zaujala myslenka „co je lepsi? 18tka s miminkem a nebo vystresovana 30tka bez ditete?“…to je otazka :) ja brala antikoncepci od 15ti a po vysazeni jsem mela problem po dvou mesicich oznacen za chemisckou graviditu a po te potrat v 5.tt. Ale je pravda, ze jsem si rekla, ze to tak asi melo byt a lepsi driv nez pozdeji. O mesic pozdeji uz se nam miminko povedlo a v zari ho ocekavame..HA neodsuzuji…myslim, ze je to u kazdeho jine..spis bych mozna rekla, ze hodne veci ovlivnuje celkove zivotni styl..nektere holky jsou bez pohybu, zdrave stravy, malo piji apod. Me treba pred rokem a pul rekl muj fyzioterapeut „jestli nekdy chcete mit deti, zacnete rychle neco delat s panevnim dnem“ a ejhle-funguje to :potlesk: takze jse mela hooodne pohybu vcetne pilates, postava vypadala krasne a jeste to i k necemun bylo a i tak jsem antikoncepci brala 10 let a miminko uz je v brisku :palec:

Popravde lepsi je 18 nez vystresovana 30…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.8.13 08:59

@pelikan21 Když jsme u toho, bylo v dobách bez ha o tolik víc těhotných nezletilých? :think: Má někdo nějakou statistiku, že by opravdu užívání ha mělo tento efekt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
13.8.13 09:03
@araw píše:
Nemyslím si, že za potraty může HA. Já ji nikdy nebrala a taky jsem potratila dvakrát za sebou. Ale já jsem proti HA a doufám, že i má dcera se bude chránit jinak, že nebude tenhle hnus brát

Chápu. My byly vyšetřeni horem dolem a kdyby to nemělo zjevnou příčinu potratila bych před 14tt ( i když i tak to nemělo zjevnou příčinu). Tak to připsali antiko. Je pravou, že já otěhotněla hned po vysazení nebo druhý měsíc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17630
13.8.13 09:06
@Tiger-lily píše:
@pelikan21 Když jsme u toho, bylo v dobách bez ha o tolik víc těhotných nezletilých? :think: Má někdo nějakou statistiku, že by opravdu užívání ha mělo tento efekt?

myslím, že je to pořád stejný. Buď otěhotní ještě než si vůbec nechají HA předepsat, nebo zapomínají zobat.

Mmch, já bych byla radši aby holky otěhotněly v osmnácti, než aby do sebe praly toto :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
13.8.13 09:06

Braní HA neodsuzuju… Rizika s sebou samozřejmě nese (trombózy atd), ale každý o nich ví a tak kdo se bojí, není nic jednoduššího než si nechat udělat genetické krevní testy a hned člověk ví, jakých rozměrů to riziko zrovna u něj nabývá. Pak už je na něm, co je ochoten riskovat.
Na co jsem opravdu háklivá, je svádění problémů s otěhotněním na HA - copak si ty dotyčné mohou být jisté tím, že kdyby HA nebraly, takové problémy by neměly? Nemůže vědět nikdo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.8.13 09:07
@Tereza1986 píše:
Mně se to moc nelíbí. Narážka na ty preventivní prohlídky v těhotenství. :roll:

ale vždyť je to pravda. první těhotenství pro mě byl běh od vyšetření k vyšetření a pořád jen stres aby to dopadlo dobře. A to jsem měla naprosto fyziologické těhotenství, úplně jsem se tehdy zapomněla radovat z toho, že vlastně budu mít dítě. Viděla jsem jen ten cíl, donosit, porodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
13.8.13 09:14
@Tiger-lily píše:
@pelikan21 Když jsme u toho, bylo v dobách bez ha o tolik víc těhotných nezletilých? :think: Má někdo nějakou statistiku, že by opravdu užívání ha mělo tento efekt?

ano, v te dobe bylo vice tehotnych „nezletilych“, protoze to bylo normalnejsi, ze se zeny vdavaly a rodily od 17-ti let uplne bezne… :nevim: :nevim: :nevim: Navic byla naprosto jina doba, ktera se s dnesni neda naprosto srovnat…

zeny byly cudnejsi, stydlivejsi, vedene k naprosto jinemu postoji k sexualite a k sexu jako takovemu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.8.13 09:16
@Tiger-lily píše:

Já sama jsem začínala sex. život v době, kdy HA bylo možné dostat až od 18 let. Kondomy sice byly, ale vidina pubescenta kupujícího tento artikl v obchodě u pokladny byla tenkrát téměř rovna výslechu na STB.
Jako vždy to bylo 50 na 50 - ti, co začali brzo a doufali, že se nic nestane, ti, co si počkali, až vyřeší svoji přípravu na život a potom směle do toho ;)
@SussieS trochu nesouhlasím. Riziko tromboz právě není vždy spojeno s trombofilními mutacemi, mnohdy ta tromboza je právě jen ze samotné HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
13.8.13 09:17

A pokud jde o ty prohlídky v těhotenství, taky mám už chuť se na to vykašlat. Stejně jsme s manželem dohodnutí, že kdyby bylo miminko postižené, tak si ho necháme. Tím pro nás tato vyšetření postrádají smysl. Jenže rodinný přítel je můj osobní porodník a to mu prostě nemůžu udělat, že bych se na něj úplně vykašlala :lol: Ba ne, fakt mám chuť některá vyšetření odmítnout.
Ať se doktor podívá, jestli je teď miminko tam kde má být a pak ať mi dají všichni svátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.8.13 09:18
@SussieS píše:
Braní HA neodsuzuju… Rizika s sebou samozřejmě nese (trombózy atd), ale každý o nich ví a tak kdo se bojí, není nic jednoduššího než si nechat udělat genetické krevní testy a hned člověk ví, jakých rozměrů to riziko zrovna u něj nabývá. Pak už je na něm, co je ochoten riskovat.
Na co jsem opravdu háklivá, je svádění problémů s otěhotněním na HA - copak si ty dotyčné mohou být jisté tím, že kdyby HA nebraly, takové problémy by neměly?Nemůže vědět nikdo :nevim:

Vždycky je potřeba ukázat na viníka a tohle je nejjednodušší odůvodnění. Taky s tím přípiš nesympatizuji už jen proto, že já HA brala dlouho a s otěhotněním, těhotenstvím a porodem jsem problémy neměla, zato znám pár holek, co HA nikdy nebraly a problémy mají velké :think:
Tím nechci zlehčovat „problém“ HA!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.8.13 09:20
@paola white píše:
ale vždyť je to pravda. první těhotenství pro mě byl běh od vyšetření k vyšetření a pořád jen stres aby to dopadlo dobře. A to jsem měla naprosto fyziologické těhotenství, úplně jsem se tehdy zapomněla radovat z toho, že vlastně budu mít dítě. Viděla jsem jen ten cíl, donosit, porodit…

Asi zalezi, jak je clovek psychicky nastaveny. Nikdy pro me nebylo vysetreni v tehotenstvi nejaky stres, spis dalsi pozitivum navic, ze podle vsech dostupnych moznosti to vypada na zdrave dite… antiko jsem uzivala x let, tehotenstvi vzdy na prvni pokus. Kamaradky taktez, max 2 mesice. Sestrenka bez antiko litala 7 let po CARech…
HAK neni pro kazdeho, ale tento clanek mi prijde taky trochu extremni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
13.8.13 09:24

Zajimavy clanek, musim rici, ze v leccems s pani doktorkou souhlasim. Jsem z generace Husakovych deti a svoje prvni (a nejspis jedine) dite jsem porodila hluboko po tricitce (skoro az za 5 min 12 :) ). Tak dlouho jsem cekala „az bude vhodna doba“, ze to pak neslo, a kdyz jsem se smirila s bezdetnosti, otehotnela jsem neplanovane v dobu krajne nevhodnou. V praci mi to pak davali tak sezrat, ze jsem musela odejit. Mam doktorat a rozjetou karieru, kterou jsem musela prerusit, a nekdy si rikam, ze kdybych byvala otehotnela o 15 let drive, bylo by vsechno jednodussi (ciste z hlediska zvladani materstvi, sveho manzela jsem tehdy jeste neznala).

S cim ovsem nesouhlasim jsou nazory pani doktorky na „prirozeny“ prubeh porodu a epidural. Rodila jsem ve Francii, kde se epidural dava temer vzdy (s vyjimkou kontraindikaci nebo kdyz si to rodicka vyslovne nepreje). Jsem rada, ze jsem epidural mela, protoze muj porod trval 21 h a v dobe, kdy mi epidural dali, uz jsem toho mela fakt dost. Urcite bych to zvladla i bez (jako kazda), ale proc se zbytecne trapit? Nemyslim si, ze stresove hormony, ktere jsou zajiste hojne vyplavovany pri bolestech, napomahaji hladkemu prubehu porodu. V mem pripade epidural rozhodne porod nezastavil, ba prave naopak. Co se tyce nastrihu kvuli nevhodne pozici behem porodu: rodila jsem v tolik kritizovane pozici vleze a jsem bez jakehokoli poraneni, a to mel syn obvod hlavicky 35.5 cm. Pricitam to cviceni s pristrojem epi-no, ktery timto vsem vrele doporucuji (doufam, ze to nebude brano jako reklama :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.8.13 09:25

@BellinkaX pro mě jak které vyšetření. třeba tripl je podle mě opravdu jen lov bodů na pojišťovnu!!!

pro mě mělo smysl NT a screening ve 20tt většinu ostatních vyšetření v druhém těhotenství nepodstupuju.

ale když tady dnes a denně pročítám diskuze tak si kolikrát říkám, že ta česká přehnaná péče je spíš na škodu, tady se přistupuje k těhotenství jako k nemoci nebo patologii, ale to zaměření na zdravou těhotnou je minimální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.8.13 09:30
@paola white píše:
@BellinkaX pro mě jak které vyšetření. třeba tripl je podle mě opravdu jen lov bodů na pojišťovnu!!!

pro mě mělo smysl NT a screening ve 20tt většinu ostatních vyšetření v druhém těhotenství nepodstupuju.

ale když tady dnes a denně pročítám diskuze tak si kolikrát říkám, že ta česká přehnaná péče je spíš na škodu, tady se přistupuje k těhotenství jako k nemoci nebo patologii, ale to zaměření na zdravou těhotnou je minimální

SOUHLASÍM SE VŠÍM, CO PÍŠEŠ, JÁ TO TAK TAKY VIDÍM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.8.13 09:53
@paola white píše:

To fakt neznám. Moje dr teda těhotnou jako nemocnou nebere. Dělá jen prvotrimestrál, triply vůbec. Všechno je pohoda, nic není problém :D
A k porodům - tak třeba kamarádky - ani jedna nebyla střižená, dr viděly jen u šití, jinak jen PA. Já teda jsem po SC - a bez vyšetření by se ani nepřišlo na to, že dítě musí ven a přirozeně to nepůjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí