Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, prosím o radu. V prosinci čekáme druhé miminko. A já řeším, jestli je potřeba kupovat fusak/zavinovačku do autosedačky. Malá měla začátkem zimy 4 měsíce, tak jsme žádný fusak nepoužívali. A teď nevím, jestli koupit nebo se to dá i bez fusaku. Děkuju.
Já ji neměla, syn je tedy červencový. Asi záleží jak chcete autosedačku využívat. My jí nikdy nepoužili jinak než v autě. Ale pokud ji chcete dávat na podvozek kočárku a takto v zimě jezdit ven, asi bych ji koupila. Jinak se mi zdá zbytečná. Auto se během chvíle vytopí a pak dítě rozbalovat mi přijde nepraktické. V autě jsme měli před malýho jen deku.
Taky mám zkušenost jen s letním dítkem
ale i to mělo do sedačky fusak (aesthetic). Rodíme v listopadu a do autosedačky prckovi určitě něco dám, koupili jsme zimní zavinovačku do autosedačky od emitexu. Zrovna tu je jiná diskuze právě o té zavince. ![]()
Já ho dostala od kamarádky, ale jinak bych si ho nepořizovala. Malej byl listopadovej a měl ho tak do ledna. Strašně rychle z něj vyrostl.
Mám obě děti podzimní a pro druhého jsem měla letní zavinovačku emitex. do autosedačky byla úžasná, hodně jsme ji využili. osobně bych nekupovala tu zimní, je příliš teplá a ve vytopeném autě by pak bylo miminku příliš horko.
No, zrovna řeším v jiné diskuzi, zda je nutnost mít zimní fusak do kočáru a pak ještě extra zavinovačku do autosedačky.
Já jsem si bohatě vystačila s tím zimním fusakem Emitex combi do autosedačky i do kočáru. Syn je v srpnu, a po pravdě nevím, v čem jiném by v zimě jezdil.
V kombinéze fakt ne.
@myskalucka myslím že pro zimní mimčo je to teda skoro nutnost, pokud častěji cestujete, my jsme měli tu zavinku od emitexu a výborně se osvědčila, jako pro ty maličký děti je jinak fakt zima a v tomhle jsou krásně zachumlaný. Měla jsem dceru taky v prosinci ![]()
@myskalucka Pokud vůbec žádný fusak nemáš (do kočáru), tak bych asi koupila. Pokud fusak máš, ale nejde do autosedačky, tak bych se na to vyprdla, dítěti dala do sedačky kombinézu a deku/nánožník na sedačku.
@Issobel : malá je srpnová, tak jsem to vůbec neřešila a měli jsme přes ní deku. No, pokud někam pojedeme a budeme mít autosedačku na kočárku, tak jenom někam nakupovat a to jsme hned vevnitř. Proto si myslím, že bysme jí asi ani nepotřebovali, ale vím, že spousta maminek si jí pořizuje, tak jsem na vážkách.
Já mám tu zimní, malý je červnový a používám ji už teď i v kočárku. U nás má velké využití. Hodně jezdím autem a ta naše rachotinka než se vytopí
to by malý zmrznul. A pak dávám sedačku i na podvozek. Nutnost to není, ale je to super věcička ![]()
Je to lepsi, at malemu neni zima. Nejhorsi je vzdy ta doba, nez se auto zahreje nebo prenaseni ditete do auta. Emitex nebo xlander fusaky do autosedacky jsou bezva
Vajíčko používám jen do auta - na podvozek nepřipínám, takže do auta jen příkrýt dekou, za chvíli je vytopené, fusak používám jen do kočárku nebo na sáňky
@Svistice : do kočárku mám fusak ještě po nás, takový s tím beránkem vevnitř
.
Právě, že to tu teď všichni řeší. My jsme měli na malou půjčený 2 fusaky do autosedačky a ani jednou jsme ji nepoužili. Tak právě teď nevím, jestli to zvládnem bez fusaku/zavinovajdy nebo jestli jí fakt koupit.
Děkuju za názory ![]()
@myskalucka píše:
@Issobel : malá je srpnová, tak jsem to vůbec neřešila a měli jsme přes ní deku. No, pokud někam pojedeme a budeme mít autosedačku na kočárku, tak jenom někam nakupovat a to jsme hned vevnitř. Proto si myslím, že bysme jí asi ani nepotřebovali, ale vím, že spousta maminek si jí pořizuje, tak jsem na vážkách.
A můžu se zeptat, v čem máš dítě oblečený? Kombinéza/zimní bunda…?