Na kolik vás vyšla výbavička a co koupit?

amir
21.9.13 19:24

Na kolik vás vyšla výbavička a co koupit?

Na kolik vás vyšla výbavička? A co jste fakt potřebovali a nesmí se na to zapomenout? Kolik kusů jste měli oblečků v jakých velikostí? :) kupovali jste i nějaké houpačky fisher price?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1679
21.9.13 19:27

Kdyz nechces nemusis utratit horentni sumy. Vse se da poridit z druhe ruky. Lepsi je vzdy dle potreby dokoupit nez syslit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
21.9.13 19:37

Na kolik mě vyšla výbavička fakt nevím. Nejvíc jsem utratila vždy za kočár. Lehátka, houpátka a další kravinky jsem doma neměla - podle mě nemají smysl. Když na to máš, tak si kup, co se ti líbí. Pokud ne, mít to nemusíš. Každá to máme jinak - někdo má postýlku ještě po sobě, coby mimino a druhý si koupí tu od Stokke. Jedna máma má kočárek z druhé ruky a další neví co, tak si koupí za celou dobu 14 kočárků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
21.9.13 19:37

Záleží jak moc jsi ty náročná. Já měla od každé velikosti kolem 10 ks, tj od 56,62,74… něaké ty teplé věci na ven postýlku, deku+polštářek (ten jsem použila mnohem později) nějaké to obyč chrastítko, kočár a vybavení kočáru. Obyč lehátko, vaničku+ lehátko. Peněz jsem moc neutratila :nevim:. Neutratila jsem skoro nic ani na druhé dítko… přijdou mi zbytečné některé vymoženosti dnešní doby jako kolotoč, nebo celá výbava postýlky (nebesa, mantinely a povlečení za xx tisíc). Miminu to je stejně šumák :D Stejně jako super plyšové hračky Lamaze drahý jak prase.. a ještě když si představím že to dítě týden slintá.. :poblion:

Takže částka za výbavu pro mimino je různá… záleží na tom jak moc jsou rodiče „postižení“ co vše svému novorozenci dopřejí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
21.9.13 19:44

Taky mě čekaj nákupy za nějakou dobu a plánuju druhou ruku… hlavně aby mělo všechno nutný, kde se vozit, kde spinkat, do čeho kajdit, čůrat a oblečení… o ostatní se nejspíš postarají babičky a dečkové:-) díkybohu za ně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iaia
21.9.13 19:44

Výbavička

TO je hrozně individuální, záleží na tom, jak je kdo náročný nebo ne, a kolik do všeho kdo chce nebo je schopen investovat. Každá věc se dá koupit levnější i dražší.
Já jsem to nepočítala přesně do detailu, ale zhruba odhadem jsme do celkové výbavičky pro dítě dali určitě dost přes 50 tisíc. Tady je nějaký seznam : http://www.mamyseznam.cz/…inko-seznam/ a http://www.promrnousky.cz/…-pro-miminko napřiklad. Ale řídila bych se radši podle sebe. Houpačku Fisher Price jsme měli také, spokojenost a využili jsme ji :-)

• Citovat
  • Upravit
9266
21.9.13 19:48

@amir ahojda.obleceni mam nastesti podedene, od kazde velikosti cca 10 kousku a kupovali jsme kocar (trojkomb), postylku, matraci, perinku+poslstarek, 4 povleceni, chranice na matraci, prebalovaci desku, nejake latkove pleny, fusak, nejakou tu drogerii, mini sadu lahvicek a samozrejme nejake obleceni pro radost ;) a vyslo to zhruba na 20.000,– nevim, jestli je to hodne, me se nezda. zadne houpatka a podobne nesmysly kupovat nebudeme. Co se tyce chuvicky, monitoru dechu a treba sterilizatoru, tak to budeme mit pujcene.
To obleceni jsem si vydrazila na aukru ;) kousek me vysel cca na 40kc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29042
21.9.13 19:50

No, zhruba 10000 i s kočárkem a postýlkou. Ale to jen ta prvotní výbavička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
21.9.13 19:51

Ja jsem dostala oblecky od segry, vetsinou velikost 56 a 62, dokoupila jsem nekolik kousku. Velikosti 68 a 74 jsem dokoupila az pozdeji, jeste i tgd nosi maly nektere veci 62, takze s nakupovanim extra nepospicham. Kocarek jsme kupovaly novy drazsi, ale na ten jsme dostali penize. Postylka nam byla taktez koupena. A kupovali jsme malemu nabytek do pokoje, jinak by to byla jen prazdna mistnost. Pak jsem kupovala plenkovou vybavu, ta stala 10 tisic. Lehatko jsem kupovala Zopu a kupovala jsem ji cestou z porodnice, ze zacatku se na ni prasilo a ted si ji nemuzeme vynachvalit, maleho v ni krmime :-) Suma sumarum nevim kolik jsme dali penez, protoze to nebylo vse najednou, ale postupne. Ono lepsi to nepocitat :think:
Vsechno zalezi na financnich moznostech, prostoru a funkcnosti. Kamaradka ma treba komplet obleceni pro prcka do jednoho roka, vse kupovala pres bazarky a dala za to 1200,– to my za tuto castku mame tri pyzamka a teplakovy komplet ;-) ale zase to hodne unosi, veci mame mene a dost je tocime :-) Co se tyka prostoru, tak nekdo si prizuje kosik, ohradku, houpacku a dalsi vymozenosti. Tech veci je tolik, ze je treba se nad tim zamyslet, jestli to fakt uzijeme. Za sebe musim rict, ze vse, co jsme poridili, tak jsme do puntiku uzili! Ale dost jsme hledali na netu, brali si zkusenosti z rodiny, od kamaradu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
21.9.13 19:54
@iaia píše:
TO je hrozně individuální, záleží na tom, jak je kdo náročný nebo ne, a kolik do všeho kdo chce nebo je schopen investovat. Každá věc se dá koupit levnější i dražší.
Já jsem to nepočítala přesně do detailu, ale zhruba odhadem jsme do celkové výbavičky pro dítě dali určitě dost přes 50 tisíc. Tady je nějaký seznam : http://www.mamyseznam.cz/…inko-seznam/ a http://www.promrnousky.cz/…-pro-miminko napřiklad. Ale řídila bych se radši podle sebe. Houpačku Fisher Price jsme měli také, spokojenost a využili jsme ji :-)

tak 50tis už se mi zdá hodně :think:.. můžu se zeptat co všechno jsi teda za takovou částku pořídila?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.13 19:56

Já jsem za bezdětna měla peněz dost a taky jsem nevěděla, co pořídit a co je kravina, tak jsem nakoupila spoustu zbytečností. Co se mi z těch „zbytečností“ nakonec v začátcích hodilo, bylo lehátko. Máme malý byt a lehátko zabere málo místa. Takže jsem mimino šoupla do lehátka a přenášela ho všude s sebou, abych ho měla stále na očích. Při prvních příkrmech jsme malého v lehátku krmili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
21.9.13 20:08

Uplne ta prvotni vybava nas vysla kolem 30tis., kocarek, postylka, veci do postylky vcetne kolotoce, vanicka, prebalovak, zavinovacky, osusky, deky, latkovky, jednorazovky, sada lahvicek, chuvicka, monitor dechu…ono se to nasklada.. jeste i nejaka kosmetika, dudliky apod… oblecku jsme nemeli nijak moc, vetsinou podedene ve vel. 56, ktera byla malymu zoufale velka :lol: kupovala jsem defacto jen overalky, jinak jsme vse meli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.9.13 20:10

@amir mě vyšla na 80 tis a zpětně si ťukam na čelo, proč jsem dala tolik. V dnešní době (pokud nepožaduješ vše nové), tak se vejdeš do 10ti tis. Za mě nutnosti: kočárek, autosedačka, 6 ks od každého oblečku, kvalitní zimní fusak, teplá deka, přebalovací podložka, základní kosmetika. Nic víc, bo vše se dá dokoupit. Zpětně jsem zjistila, že spoustu blbin jsem vůbec nevyužila :zed: Ještě mě napadá postýlka s kvalitní matrací, deka do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
21.9.13 20:14

Kočárek jsme dostali z druhé ruky. Koupili jsme postýlku+vybavení. Kosmetika, plíny a různé drobnosti. Oblečení zpo bazárkách jsem nakoupila. Nemá cenu, kupovat nové, když za tři týdny z toho vyroste. Ale záleží kdo jaké má finance ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
21.9.13 20:16

Pro miminko stačí postylka, matracka a ještě jsem ocenila vaničku. No a pliny a Kočár. Ještě jsem ocenila takový ten Kosík na spaní. Maly spal skoro porad a nechtěla jsem ho porad nechávat v ložnici, takže ten přenosný Kosík se mi líbil. Myslím, ze i dítěti to přijde takové menší a bezpečnější než velka postylka.
Až byl trosku větší pořídili jsme kolotoc( to se mu líbilo) a deku na hraní. To měl strašně rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí