Je k něčemu hypnóza?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.3.22 23:44

Je k něčemu hypnóza?

Premyslim ze bych ji podstoupila. Ale nevim jestli to neni vyhozeni penez. Mate nekdo zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.3.22 00:23

A proč na ní chceš jít? Já na ni chodila asi ve 12 letech kvůli koktání. Na nějakou dobu to pomohlo, ale vzhledem k tomu, že se situace, která mi koktání způsobovala následně vrátila, tak se vrátilo i koktání, ale v daleko menší míře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.22 00:25
@Anonymní píše:
A proč na ní chceš jít? Já na ni chodila asi ve 12 letech kvůli koktání. Na nějakou dobu to pomohlo, ale vzhledem k tomu, že se situace, která mi koktání způsobovala následně vrátila, tak se vrátilo i koktání, ale v daleko menší míře.

Zajima me to. Treba bych se dozvedela co mam v podvedomi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.22 00:26
@Anonymní píše:
Zajima me to. Treba bych se dozvedela co mam v podvedomi.

Aha, takže žádný závažný problém nemáš. Tak to moc nemá smysl tam chodit. Zkus vlastní autosugesci je to podobné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.22 00:47
@Anonymní píše:
Aha, takže žádný závažný problém nemáš. Tak to moc nemá smysl tam chodit. Zkus vlastní autosugesci je to podobné.

Mam problemy. Mam vnitrniho kritika a stve me moje vztahovacnost. Na terapie chodim ale toto by mr take zajimalo

• Citovat
  • Upravit
1213
29.3.22 01:05

Já mám za sebou regresi, opakovaně a musím říct, že pomohla. Měla jsem hodně neobvyklý problém a téměř vymizel. A ano, je to o tom co máme v podvědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
29.3.22 08:29

Chodila jsem na eriksonovskou hypnozu kvuli lepsimu zvladani stresu v praci a treme a je to super. Ale musi byt dobry terapeut a musis byt typ, kteremu to sedne. Od sve terapeutky vim, ze si hodne vybira, koho vezme, a ze jsou lidi na ktere to nezabere. A pozor, neni to hypnoza jako z detektivek, jen aby bylo jasno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10232
29.3.22 10:42
@Anonymní píše:
Premyslim ze bych ji podstoupila. Ale nevim jestli to neni vyhozeni penez. Mate nekdo zkusenost?

Ahoj,
proč ne, ale důkladně zvážit, ke komu půjdeš. Je to jako ptát se:,,Není vyhozením peněz koupit si auto?" Přičemž aut si můžeš vybírat z tisíců, a u některých to vyhození peněz je…
Plus by asi bylo dobré konkrétněji vědět, co bys ráda věděla. Otázka formulovaná pouze jako,,co mám v podvědomí" je vhodná spíš na více sezení s psychologem (což si obecně myslím, že by bylo vhodnější, protože tam může být mnohem lepší tvá interakce podle toho, kam se rozhovory budou vyvíjet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
29.3.22 11:28
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
proč ne, ale důkladně zvážit, ke komu půjdeš. Je to jako ptát se:,,Není vyhozením peněz koupit si auto?" Přičemž aut si můžeš vybírat z tisíců, a u některých to vyhození peněz je…
Plus by asi bylo dobré konkrétněji vědět, co bys ráda věděla. Otázka formulovaná pouze jako,,co mám v podvědomí" je vhodná spíš na více sezení s psychologem (což si obecně myslím, že by bylo vhodnější, protože tam může být mnohem lepší tvá interakce podle toho, kam se rozhovory budou vyvíjet).

Velmi dobry komentar, trefny, relevantni. :palec: Trochu se obavam ze si zakladatelka predstavuje pod hypnozou neco, co nemusi dostat anebo ze to nemusi presne vyresit jeji problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
29.3.22 17:48
@Anonymní píše:

Ahoj, byla jsem na několika hypnoterapeutických sezeních s klinickým psychologem, který měl psychoterapeutický výcvik a výcvik v hypnóze a vůbec mi to nepomohlo… naštěstí jsem to neplatila, protože mi hypnózu dělal v nemocnici, kde ji indikoval lékař. Kamarádka pak byla u nějakého prý vyhlášeného hypnoterapeuta, minimálně 1000 Kč za sezení a psychika se jí ještě zhoršila… Ale tím tě nechci odrazovat, třeba ti to zrovna sedne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová