Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč na ní chceš jít? Já na ni chodila asi ve 12 letech kvůli koktání. Na nějakou dobu to pomohlo, ale vzhledem k tomu, že se situace, která mi koktání způsobovala následně vrátila, tak se vrátilo i koktání, ale v daleko menší míře.
@Anonymní píše:
A proč na ní chceš jít? Já na ni chodila asi ve 12 letech kvůli koktání. Na nějakou dobu to pomohlo, ale vzhledem k tomu, že se situace, která mi koktání způsobovala následně vrátila, tak se vrátilo i koktání, ale v daleko menší míře.
Zajima me to. Treba bych se dozvedela co mam v podvedomi.
@Anonymní píše:
Zajima me to. Treba bych se dozvedela co mam v podvedomi.
Aha, takže žádný závažný problém nemáš. Tak to moc nemá smysl tam chodit. Zkus vlastní autosugesci je to podobné.
@Anonymní píše:
Aha, takže žádný závažný problém nemáš. Tak to moc nemá smysl tam chodit. Zkus vlastní autosugesci je to podobné.
Mam problemy. Mam vnitrniho kritika a stve me moje vztahovacnost. Na terapie chodim ale toto by mr take zajimalo
Já mám za sebou regresi, opakovaně a musím říct, že pomohla. Měla jsem hodně neobvyklý problém a téměř vymizel. A ano, je to o tom co máme v podvědomí.
Chodila jsem na eriksonovskou hypnozu kvuli lepsimu zvladani stresu v praci a treme a je to super. Ale musi byt dobry terapeut a musis byt typ, kteremu to sedne. Od sve terapeutky vim, ze si hodne vybira, koho vezme, a ze jsou lidi na ktere to nezabere. A pozor, neni to hypnoza jako z detektivek, jen aby bylo jasno ![]()
@Anonymní píše:
Premyslim ze bych ji podstoupila. Ale nevim jestli to neni vyhozeni penez. Mate nekdo zkusenost?
Ahoj,
proč ne, ale důkladně zvážit, ke komu půjdeš. Je to jako ptát se:,,Není vyhozením peněz koupit si auto?" Přičemž aut si můžeš vybírat z tisíců, a u některých to vyhození peněz je…
Plus by asi bylo dobré konkrétněji vědět, co bys ráda věděla. Otázka formulovaná pouze jako,,co mám v podvědomí" je vhodná spíš na více sezení s psychologem (což si obecně myslím, že by bylo vhodnější, protože tam může být mnohem lepší tvá interakce podle toho, kam se rozhovory budou vyvíjet).
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
proč ne, ale důkladně zvážit, ke komu půjdeš. Je to jako ptát se:,,Není vyhozením peněz koupit si auto?" Přičemž aut si můžeš vybírat z tisíců, a u některých to vyhození peněz je…
Plus by asi bylo dobré konkrétněji vědět, co bys ráda věděla. Otázka formulovaná pouze jako,,co mám v podvědomí" je vhodná spíš na více sezení s psychologem (což si obecně myslím, že by bylo vhodnější, protože tam může být mnohem lepší tvá interakce podle toho, kam se rozhovory budou vyvíjet).
Velmi dobry komentar, trefny, relevantni.
Trochu se obavam ze si zakladatelka predstavuje pod hypnozou neco, co nemusi dostat anebo ze to nemusi presne vyresit jeji problem.
@Anonymní píše:
Premyslim ze bych ji podstoupila. Ale nevim jestli to neni vyhozeni penez. Mate nekdo zkusenost?
Ahoj, byla jsem na několika hypnoterapeutických sezeních s klinickým psychologem, který měl psychoterapeutický výcvik a výcvik v hypnóze a vůbec mi to nepomohlo… naštěstí jsem to neplatila, protože mi hypnózu dělal v nemocnici, kde ji indikoval lékař. Kamarádka pak byla u nějakého prý vyhlášeného hypnoterapeuta, minimálně 1000 Kč za sezení a psychika se jí ještě zhoršila… Ale tím tě nechci odrazovat, třeba ti to zrovna sedne…