Fenecka z útulku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.3.22 17:20

Fenecka z útulku

Ahoj holky :kytka: za pár dní, jedeme pro fenecku z útulku. Jde o mladou fenecku, menšího vzrůstu. Doma máme už dvě psí holky. Za feneckou jsme byli 2* na návštěvě, je úžasná. Ale přesto by mě zajímalo, je něco, co vás od pejska z útulku překvapilo? Ať negativně, nebo pozitivně. Je třeba nějaký speciální režim? :nevim: O minulosti fenecky nic nevíme, nezdá se být tyrana, ale člověk nikdy neví…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59340
24.3.22 17:42

Hlavně záleží jak jí přijmou feny co už jsou doma. štěně přijmou a zvyknou si, s dospělou fenou to může být dost problém :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.3.22 17:45

Máte dobré srdce - za pejsky posílám :hug: :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
24.3.22 17:48

Mama si brala jako spolecnici cca 6-7letou fenku krizenkyni buhviceho. Prvni dny byla zalezla pod gaucem, jidlo si brala jen z ruky. Po tydnu za mamkou chodila jak ocasek vsude. Kdyz mamka odesla do prace tak kvilela a drapala na dvere. Poridili jsme ji kameru i se zvukem ze na ni mohla mluvit pres aplikaci. To hodne pomohlo. Do pul roku se fenka krasne zpamatovala a ted jsou to dva roky a uz neni kamera a ani aplikace potreba, ale to nonstop chozeni vsude za mamkou neprestalo :D jste zlati ze date domov dusi co domov nema :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
24.3.22 18:00

Máme doma 6 útulkových dam a jednu od štěněte z chs.
Mě nejvíce překvapilo, jak jsou opravdu všechny vděčné za lásku a jak se mezi sebou umí o vše dělit, oproti pejskovi z chs. Žádný speciální režim nemají, jen se více drží s náma.
Co mě udivilo, tak že jsou všechny hrozně důvěřivé, ale asi záleží na minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.3.22 18:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky :kytka: za pár dní, jedeme pro fenecku z útulku. Jde o mladou fenecku, menšího vzrůstu. Doma máme už dvě psí holky. Za feneckou jsme byli 2* na návštěvě, je úžasná. Ale přesto by mě zajímalo, je něco, co vás od pejska z útulku překvapilo? Ať negativně, nebo pozitivně. Je třeba nějaký speciální režim? :nevim: O minulosti fenecky nic nevíme, nezdá se být tyrana, ale člověk nikdy neví…

Hlavne seznamit venku na neutralnim uzemi a pak celou smecku spravne ukocirovat, vice fen pohromade muze byt problem.
Pes z utulku se obvykle prvni dny chova submisivne a jakmile se usadi, zacne delat ramena a teprv pak si vydobyva sve misto ve smecce.
Pocitejte i s tim, ze nova fena muze byt dominantni a treba odsune nejakou vasi na horsi pozici. Casto lidi puvodni fenu uprednostnuji pred novou a lpeni na puvodni hierarchii stupnuje konflikty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.22 18:22
@Markéta80 píše:
Hlavně záleží jak jí přijmou feny co už jsou doma. štěně přijmou a zvyknou si, s dospělou fenou to může být dost problém :?

Je to 8 měsíční štěně, takže počítám, že s našimi fenami bude skvělá…feny doma, jsou obě úžasné, přátelské k ostatnim psům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.22 18:24
@Markéta188 píše:
Máme doma 6 útulkových dam a jednu od štěněte z chs.
Mě nejvíce překvapilo, jak jsou opravdu všechny vděčné za lásku a jak se mezi sebou umí o vše dělit, oproti pejskovi z chs. Žádný speciální režim nemají, jen se více drží s náma.
Co mě udivilo, tak že jsou všechny hrozně důvěřivé, ale asi záleží na minulosti.

A jak zvládáte tolik psů? Trošku mám obavu, že třech psů, ale opravdu malinkou…máme velkou zahradu, dům, spoustu rukou :)

• Citovat
  • Upravit
5864
24.3.22 22:48
@Anonymní píše:
A jak zvládáte tolik psů? Trošku mám obavu, že třech psů, ale opravdu malinkou…máme velkou zahradu, dům, spoustu rukou :)

Jsme na ně 4 :oops:
S partnerem máme bydlení s rodiči, takže to máme rozdělené.
Máme 3 velké, ty jsou venku, máme obrovskou zahradu a na noc je bereme spát na chodbu. 4× týdně je bereme na procházky. 1 střední plemeno, ta je doma s našima :lol:
Maminka se stará o jednu malou a my s partnerem máme doma další 2 malé.
Ale tím, že máme dvorek i zahradu a přízemní domek, tak jim necháváme na jaře i v létě otevřeno a ony si trajdají ven jak chtějí. No jsou to šťastní psi.
V podstatě mají dost volnost, ale až na jednu potvůrku, poslouchají na slovo. S velkýma jsme ještě chodili na cvičák.
Vůbec nevíme kolik mají let, přišly k nám nějak tak postupně, ale mají se všechny rády.
Když jedna fenka musela na operaci s vazy v noze, tak bylo na nich vidět, že ji hledají. Je to naše psí smečka :srdce:
Sice máme pořád špinavý podlahy a každé jídlo o chlup lepší :lol:, ale dělají nás šťastnými. My jsme taková psí rodinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.22 21:32

Holky, ještě prosím o radu…už se nám blíží odběr pejska, všichni se hrozně těšíme…a teď se prý ozval nějaký mladý pán, rom…že je jeho…chjo. ale první se ptal, co bude za ní platit..tak možná si ji nevezme…když tedy půjde k nám, je možnost, že by nám mohla být ještě odebrána? :? To bych tedy nerada…

• Citovat
  • Upravit
7296
25.3.22 22:07
@Anonymní píše:
Holky, ještě prosím o radu…už se nám blíží odběr pejska, všichni se hrozně těšíme…a teď se prý ozval nějaký mladý pán, rom…že je jeho…chjo. ale první se ptal, co bude za ní platit..tak možná si ji nevezme…když tedy půjde k nám, je možnost, že by nám mohla být ještě odebrána? :? To bych tedy nerada…

Ano, museli by jste ji vracet. Pokud projde pes útulkem, je to tak, že původní majitel má na psa ze zákona nárok 4 měsíce. Majitel by měl vše uhradit a měl by prokázat, že je jeho. To už záleží na konkrétním útulku, jak moc udělá proto, aby se mu pes nevracel a nebo ho spíše bude chtít vrátit. My tohle máme přímo ve smlouvě, že od data od příjmu do útulku má nárok p. m na psa čtyři měsíce. My ale máme psa, co tam byl dva roky, takže nás se to netýkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20102
2.1.26 10:04

Já měla kdysi kříženku z útulku cca 2 roky ta byla úžasná, poslušná, vděčná chodila lépe bez vodítka než na vodítku dožila se 13 let pak měla nádůrky a v náručí mi umřela, nezapomenu, ale bohužel srovnávám, což je špatně vím, letos v říjnu sme si vzali opět kříženku cca 13 kg cca 4 roky a je to něco jiného ano je vděčná, brzo si i lehala na záda, že chce hladit, je hodně kontaktní k nám, ale i když si přijde pro pohlazení občas z ničeho nic zaútočí zubama na ruku, zatím nekousla, stiskla, ale udělala toto i mladšímu synovi a ten i když jí ze začátku hladil, má nyní strach, má psy rád, ale kdysi ho stiskla na noze fenka od tety měl tam i zuby, tekla mu krev a od té doby má ze psů respekt, pak dělá fenka to, že šíleně štěká venku a v baráku na lidi, psy a hned skáče nedá se uklidnit a také startuje na auta, autobusy 18 ledna jdem prvně na výcvik tak snad nám postupně pomůžou, chtěli bychom s ní fungovat i mezi lidma, na chodníku a doma, aby neměl nikdo strach jí pohladit ráda si hraje, nosí hračky, dobře spí, dobře jí, je teda v červenci dovezená z Ukrajiny a tak má asi za sebou ne moc hezké zážitky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
2.1.26 11:42

Ja si jednou brala fenku chrta do docasku, dovezenou z Irska, byla u pytlaku na lov. Fenka skvela se svoji hlavou, ale trpela separacni uzkosti, nesnesla byt doma sama. A kdyz musela byt, tak skrabala dvere, pokalela se, no nic prijemneho. Zkouseli jsme trenovat odchody, ale hned spustila po minute. I to se muze stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20102
2.1.26 14:03

@Mgree a jak to dopadlo, naučila se postupně být sama doma? To naše je sama doma ok, většinou leží, dávám jí před odchodem tyčinku, jako, aby tu měla co dělat a kolikrát se stalo,,že si jí položila na gauč, koberec a snědla až když sem zas přišla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
2.1.26 16:05

@lucypaja U nas to bylo peklo, skrz tu jeji uzkost. Dost jsme trpeli. I pres snahu to bylo stejne. Mela jsem ji pul roku a adoptovala ji pani, ktera pracovala z domu a mela jeste dalsi fenku. Ja byla docasna panicka. Takze u nas se nenaucila byt v klidu sama doma. A to si zabrala i cely gauc (proste chrt) a vrcela, kdyz jsem ju chtela setrepat, at si jde do pelisku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová