Je lepší VOŠ nebo VŠ?

Anonymní
7.7.23 16:19

Je lepší VOŠ nebo VŠ?

Zdravím

Chystam se jit na vysokou skolu a premyslim o tom kdyby mi to tam nevyslo tak bych prestoupil na Vyssi odbornou. Studujete nekdo na Vyssi odborne? Jak se tam studuje oproti vysoke.Jsou tam taky prednasky a tak? Jaky je pak uplatneni.

Dik za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65674
7.7.23 16:30
@Anonymní píše:
Zdravím

Chystam se jit na vysokou skolu a premyslim o tom kdyby mi to tam nevyslo tak bych prestoupil na Vyssi odbornou. Studujete nekdo na Vyssi odborne? Jak se tam studuje oproti vysoke.Jsou tam taky prednasky a tak? Jaky je pak uplatneni.

Dik za rady.

tak uplatnění je asi podle oboru, ne. A záleží na té škole. Je to takový hybrid mezi střední a vysokou. Normální vyučovací povinné hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
7.7.23 16:45
@vokishka píše:
tak uplatnění je asi podle oboru, ne. A záleží na té škole. Je to takový hybrid mezi střední a vysokou. Normální vyučovací povinné hodiny.

Nektere VOS se daji studovat dalkove…stejne jako VS kombinovane (dalkove).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
7.7.23 16:46
@jejjej píše:
Nektere VOS se daji studovat dalkove…stejne jako VS kombinovane (dalkove).

tak já myslela, že jde o řádné denní studium. Jasně, že u dálkového studia je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.7.23 16:48

VOŠ mám, i VŠ.
Záleží na oboru, to uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.23 16:52

Raději VŠ. Nevím, jak to máš ty. Ale mi by vadilo, že za stejné 3 roky na VOŠ můžu mít Bc. Stejný čas. Ale jiný finální výstup. Když máš/ dáš bakaláře. Tak si řekneš. Ale jen dva roky a mám magistra. Dva roky se dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20974
7.7.23 18:30
@Anonymní píše:
Zdravím

Dik za rady.

Na VOŠku jdi pouze v případě, že si vybereš takový obvod, který pak půjdeš rovnou dělat. Jinak jsou to vyhozené roky a jdi rovnou na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
7.7.23 18:31
@Cenarius píše:
Na VOŠku jdi pouze v případě, že si vybereš takový obvod, který pak půjdeš rovnou dělat. Jinak jsou to vyhozené roky a jdi rovnou na VŠ.

tak on o tom uvažuje v případě, že mu výška nevyjde. Ale úplně nevím, co si představuje pod pojmem přestoupit, tak to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
7.7.23 18:41
@Anonymní píše:
Zdravím

Dik za rady.

Lepší je rozhodně VŠ, bez debat. Na VOŠ pouze dočasně, když se student po gymnáziu nedostane na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
8.7.23 03:05
@Anonymní píše:
Zdravím

Dik za rady.

VŠ je lepší. VOŠ není akademické vzdělání. Fakulta, kde jsem studovala, neuznávala lidem z těchto škol žádné zkoušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
8.7.23 07:24
@1Pears1 píše:
VŠ je lepší. VOŠ není akademické vzdělání. Fakulta, kde jsem studovala, neuznávala lidem z těchto škol žádné zkoušky.

Vzdyt pise, pokud by mi tonevyslo na VS. Nerozhoduje se mezi jednim nebo druhym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
8.7.23 14:33

Tak záleží, proč jdeš vůbec studovat, jestli kvůli titulu, tak to běž na VŠ, pokud máš zájem o obor a rozhoduješ se např. jestli na zdravotní sestru na VOŠ nebo VŠ, tak to je tak tošku jedno, budeš mít skoro stejnou výchozí pozici a bude víc rozhodovat zájem o práce, než titul. Pak je spousta firem, které posuzují uchazeče podle toho co umí a ne podle titulu. Mám vystudovanou VŠ a za svou karieru, jsem se skoro nikde nesetkala s tím, že by někdo striktně vyžadoval titul, spíš každého zajímalo co umím. Jsou ale obory, kde se bez VŠ neobejdeš. Hodně záleží, co chceš v životě dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze