Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeste doplnuji, ze nase rodina a mi rodice nikdy dluhy nemeli, financne jsme na tom byli vzdy dobre, manzel pred svatbou vedel, do jakych pomeru se prizeni.Od zacatku vztahu vedel, ze dluhy jsou pro me ta nejhorsi vec na svete, neveru bych odpustila, ale dluhy jsou pro me neco neodpustitelneho. Jeho rodina takove financni moznosti nikdy nemela a mit nebude, tuto situaci pry neunesl.
Manzel ted slibuje, ze navstivi jakehokoliv psychologa, ktery mu potvrdi, ze zavisly gambler neni a nebude, je ochotny udelat cokoliv, odstavit se od penez, pristupu k internetu atd., ale da se takovemu cloveku jeste verit?
Moje kamarádka se ze stejného důvodu rozvedla před pár měsíci, jen její manžel stihl prosázet 2,5 mega, dluží kam se podívá, vykradl bytový fond, prostě peklo, ve finále už přišel exekutor do jejího zaměsnání, aby zjistil jaké příjmy má ona. Podle mě je jediné řešení jít se léčit, normálně natvrdo do léčebny, pokud bude manžel s tím souhlasit a opravdu to bude chtít, mohla by být šance. Manžel mojí kamarádky nešel a jede v tom dál…Přeju hodně sil a trpělivosti ![]()
Zkušenosti mám, ale je těžké radit. V mém případě jsem u ex nic netušila 3 roky, ptz sázel menší částky. Provalilo se to až když šlo o částky desetitisícové a výš.
900.000,–
, to je nehorázná suma, osobně si myslím, že pokud už jednou dokázal takhle těžce uklouznout, tak určitě k tomu sklony má.
Tak za prvé si myslím, že svůj zkrat, dluh, vlastně krádež povýšil a odůvodnil jako záslužný. Vždyť chtěl jen peníze pro svoji rodinu. Tak tohle bych mu nesežrala. Je to prostě zloděj, který ještě aby mohl hrát, ukradl peníze jinému. Omluva na to není žádná. A hlavně se jedná o dost peněz, a ještě ho musí vytáhnout ze sraček rodiče. Asi přišli o byt, když před tím byli tak chudí. Já bych už asi s tímto člověkem nechtěla být.
Ja bych se mozna jeste pred rozvodem zamyslela, jestli ty a tvoje rodina nedavate manzelovi tak trochu vic najevo, ze penize nema( nebo nedokaze vydelat v dostatecnem mnozstvi). Dovedu si predstavit, ze manzelovi jako ziviteli rodiny je nejspis dost trapne, ze vam na domek prispiva vase rodina. Neni nejake jine reseni?
Urcite bych chtela, aby se lecil na psychiatrii, ale mozna neni uplne dobre, aby vas sponzorovala tvoje rodina. Ja byt na jeho miste, asi bych taky nebyla zrovna nadsena.
Osobne mi prijde i trochu zvlastni nazor, ze neveru bys odpustila, ale dluh ne. Ja to mam teda obracene. Ale to jen muj osobni nazor…
Ale samozrejme to neschvaluju, ani ho neomlouvam… ani tebe nechci osocit… jen bych se nad tim trochu zamyslela… treba je na tom i trochu pravdy…
Příspěvek upraven 17.12.12 v 12:14
@Bella29 píše:
Podle mě je jediné řešení jít se léčit, normálně natvrdo do léčebny, pokud bude manžel s tím souhlasit a opravdu to bude chtít, mohla by být šance. Manžel mojí kamarádky nešel a jede v tom dál…Přeju hodně sil a trpělivosti
Souhlasím, podle toho, co zakladatelko píšeš, tak závislý je a pokud to chcete zkusit dát, tak určitě léčebna a pak se uvidí.
Ad rozvod neporadím, my svoji nejsme…
A mozna bych zacala pred rozvodem rozdelenim spolecneho jmeni manzelu…nejspis to bude i rychlejsi…
@Barca12345 píše:
ROZVEST!!!Potom se uvidi co dal.
presne tak, protoze pokud mate SJM a nemate predmanzelskou smlouvu, tak i dluhy jsou v manzelstvi spolecne… ![]()
Ja nevim no, udelal to jednou, treba se poucil a uz to nikdy neudela. nejhorsi je ta duvera mezi vama a i rodici, preci jen pomohli obrovsky.muj tatka kdysi uklouznul taky, ani ne tak svoji chybou (i kyz ja bych to tak nazvala)ale s mamcinou pomoci a velikou nasetrenou castkou to zvladli.je to bajecny clovek, dobry tata a dobry dedecek. zasadovy, uspesny chlap, ale stalo se.sice se prislo o prachy, ale jelo se dal, duvera se vratila i kdyz mamka ma o vsech jeho penezich prehled(i dokladech, proste vse),mozna pro chlapa ponizujici, ale zvyknul si a chape to-musi..maji se radi, jsou spokojeni…podle me se vase situace da resit…
Kamarádka si tímto způsobem vydělává a nemyslím si, že je gembler.
Ale zase je rozdíl mezitím zda pravidelně vyděláváš a nebo pravidelně proděláváš ![]()
Okamžitě převod majetku mně napadlo jako první. Rozvod až v tom nejhorším případě. Prootže „zatím“ s epřišlo jen na těch 900 000 Kč. Já netvrdím, že má ještě rozpůjčováno jinde - já jen tvrdím, jetsli jo, tak se o tom zatím neví. A´t je pak jasné, čí ty dluhy jsou a kdo je má splácet. Páč podle mně tou splátkou pomohli příbuzní hlavně tobě, ne jemu.
Pochopitelně konzultace psychiatra - ikdyby to byl jen zkrat… no 900 000 korun není zkrat, to už je výbuch… tam to prostě nějaké temné pozadí má… netvrdím, že je zrovna gambler, ale něco tam visí, to fakt není normální…
S rozvodem jako takovým bych taky počkala, páč já to mám taky naopak - asi byc horko těžko rozdýchávala nevěu, dluhy, zvláště takhle okecané bych přijala spíš ![]()
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o pomoc v následující situaci. Nikdy jsem se s ničím takovým nesetkala a nevím, jak situaci vyřešit. Před měsícem jsem zjistila, že manžel sázel online na Fortune na za 3 mesice prosazel skoro 900 000 kc, tuto castku postupne kradl zamestnavateli. Krome toho si vzal uver na 80 000 kc. Nemela jsem zadne podezreni, jako manzel a otec rocni dcerky se choval velice pekne a nemeli jsme zadne problemy. Na jare jsme chteli stavet rodinny domek. Jako duvod, proc manzel zacal sazet uvedl, ze mu jako muzi bylo trapne, ze nam na domek financne velice prispeji moji rodice a jeho rodice nam nemohou dat ani korunu a toto on psychicky neunesl, proto chtel sazenim „vydelat“ penize. Sazel vecer doma, kdyz ja jsem se divala na serialy. Vzdycky mi penize daval, nikdy si nestehoval, ze by mu nejake penize chybely. proste jednou spadla klec, kdyz si k nam domu dosli jeho sefove. Okamzite jsem se s dcerou odstehovala k rodicum. Dluh zamestnavateli se tento tyden splati diky pomoci tchana a babicky, kteri prodavaji byt. Manzel je na tom psychicky velice spatne, pravdepodobne si uvedomuje, co způsobil cele rodine a okoli. Ja jsem podala zadost o rozvod. A ptam se, co mam delat? Rozvest se nebo s manzelem zustat? Rada bych mu verila, ze to gambler neni, ze mel kratkodoby zkrat a ze tim, ze prisel uplne o vse, rodinu, praci, duveru, se napravi a bude sekat dobrotu? Nebo byste takovemu cloveku uz nikdy neverili? Setkal se nekdo s takovym pripadem? Dekuji moc za jakoukoliv reakci. Pripadne situaci jeste do detailu rozepisu.