Je meditace nebezpečná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.10.15 17:26

Je meditace nebezpečná?

Prosím vás je možné že meditace je nebezpečná? Od té doby co moje maminka medituje tak se mi zdají noční můry a cítim se doma tak divně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4140
24.10.15 17:36

Jak nebezpečná myslíš? Jako že se tím můžou přivolávat zlí duchové, nebo jak? Tvoje máma medituje a tobě se zdají noční můry? To je nějaké divné, ne? Já bych řekla, že meditace je úplně neškodná, spíš dokonce prospěšná, pro toho, kdo medituje a nic zlého se tím určitě přivolat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.15 17:57

Pri meditaci je dulezite se zakotvit, zustat pevne nohama na zemi, tzv. „neuletet“. Je dulezite, aby se tva maminka umela udrzet i v tomto blazenem stavu dal od spatnych energiich a ruznych spatnych sil. Ty se totiz v techto chvilich mohou na cloveka nalepit, laka je to. Mam zkusenost, ze me pri meditaci „lakalo jit vys“ (zajimave, ze v te dobe jsme meli v dome umrti, duse v dome zustala, nyni je uz propustena, odesla za dalsim, snad lepsim zivotem), nastesti jsem se branila, dlouho mi neslo se uplne probrat, a toto jsem si pak precetla v jedne knizce. Proto uz nemedituji, jelikoz nezvladam to prilnuti ke svemu telu, radeji medituji tak, ze promlouvam ke sve dusi, Vesmiru, Bohu… Dle meho nazoru toto mozne je, ale nejsem zadny odbornik, take bych rada slysela nazor nekoho jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.15 18:00

A neni take mozne, ze mas spis z mamincineho meditovani strach a toto sis jen namluvila? :palec: Psychika je mocna, strach je darebak, umi veci… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.10.15 18:21
@Anonymní píše:
Prosím vás je možné že meditace je nebezpečná? Od té doby co moje maminka medituje tak se mi zdají noční můry a cítim se doma tak divně.

Ano, meditace může být nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
24.10.15 18:23

V Psychologii dnes o rizicích meditace byl docela dobrý „seriál“, já osobně si myslím, že meditace nebezpečná je, pokud člověk není opravdu znalý věci a neví do čeho se pouští. Nicméně s Tvymi nočními murami bude mít meditace Tvé matky těžko něco společného..

• Citovat
  • Upravit
25123
24.10.15 19:09

Ano může být nebezpečná, může se totiž stát, že uletíš a nebudeš se chtít vrátit na tu naši pozemskou pláň…i proto v Asii, kde má meditace tradici každého meditujucího mnicha hlídá další mnich, který po určitém čase dotyčného upozorní, že by měl již s meditací přestat a vrátit se na zem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.15 19:33

Já někdy spin vedle mamky v ložnici takže si třeba pustí meditaci před spanim takže u toho usínám a vždy se mi zdála noční můra tak sem si myslela zda nemůže být nebezpečná. Jinak to mluví nějaka Blanka Chakospur nebo nějak tak se ta dáma jmenuje a volá tam archanděly atd. taky jsem si myslela že se mi potom spíš mají zdat hezký sny :lol:

• Citovat
  • Upravit
13331
24.10.15 19:49
@Anonymní píše:
Prosím vás je možné že meditace je nebezpečná? Od té doby co moje maminka medituje tak se mi zdají noční můry a cítim se doma tak divně.

Na tuhle otázku bych odpověděla tak, že záleží na tom, jak je kdo duševně vyzrálí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Frantiskaaa
24.10.15 20:28

Bych se toho bála

• Citovat
  • Upravit
10726
24.10.15 20:44

Vím, že nebezpečné je holotropní dýchání, což přímo tedy meditace není, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
24.10.15 20:48
@tasa píše:
Vím, že nebezpečné je holotropní dýchání, což přímo tedy meditace není, ale…

To je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.15 20:51

Taky mám z toho ted strach 8o

• Citovat
  • Upravit
4754
24.10.15 21:29

Takže je to řízená meditace tedy spíš soustředění se na něco, na co/koho konkrétně je napojena autorka, netuším.

Samotná meditace je stav mysli v ideálním případě nulový čirý stav :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.15 22:05

Mamka leží zavře oči a jen poslouchá co jí ta dáma řiká a nic víc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie