Je mi 15 a jsem (asi) v tom

2
15.12.10 20:31

Je mi 15 a jsem v tom

ahoj je mi 15 a mám přítele,jsme spolu už přes rok a spíme spolu.Beru už asi 4 měsíce antikoncepci(beru pravidelně,nezapomínám na to)jelikož tu antikoncepci beru,tak to pravidelně vždy dostanu(tak do 3tího dne po dobrání platíčka)ted už uplynul asi týden a furt nic…dělala sem si test ale vyšel negativní,jenže test není 100%,jenže mě často(častěji než normálně)ted bolí hlava a mám bolesti břicha,jsem protivná a furt musim myslet na to jsetli ve mě něco rostě…kdybych byla thotná s přítelem jsem na 100% rozhodnuti že si to chceme nechat.Nevím co mám dělat,hlavně se to bojím říct mámě,spíš teda nevím jak jí to mám říct…=( prosím poraďte mi někdo,chci to nějak vyřešit=( děkuji předem za všechny odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
15.12.10 20:35

Tak rozhodně to bude chtít zajít na gyndu… nevím, jaký máš vztahy s mámou, ale stoprocentně nejlepší bude, když si s ní o tom promluvíš. Jestli je jen trochu „normální“, tak nejhorší, co můžeš čekat, je pár chvilek vzteku nebo tak, a pak by ti to měla pomoct řešit.
Ono taky těhotná být nemusíš, může to být jiný problém a fakt to chce k doktorovi. Vlastně ani zatím nemusíš mámě říkat, že si myslíš, že jsi v tom, prostě jen že máš problémy a že potřebuješ na gyndu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
15.12.10 20:36

Lucy a co chceš slyšet? Chybí mi otázka?
Jestli jsi těhotná, to mi takhle nepoznáme. Musíš si zajít k Dr. a až to budeš mít potvrzené, tak můžeš přemýšlet co dál.
Já si ale myslím, že těhotná nebudeš. Někdy se může menstruace posunout i s HA. Taky se mi to párkrát stalo a taky jsem stresovala stejně jako ty :huban: Pokud chceš mít jistotu můžeš si zajít na krev (stojí to asi 200kč) a nebo si zajdi k Dr.
Jinak je moc hezké, že by jste si miminko nechali :hug:
Držím palce ať to dopadne tak jak si přeješ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
15.12.10 20:37

No protivna muzes byt ze stresu ze jsi v tom, ale test by ti mel rict jestli jsi tehotna uz vetsinou 14 dni po oplodneni…to znamena cca v en kdy se ma dostavit menstruace…pokud ti nic neukazal tyden po vynechani je dost mozny ze tehotna nejsi, zkus dalsi test a zajdi si k Dr..mamce to rekni spolu to neja kvyresite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691

asi bych nedělala hned závěry,že jsi těhotná..zkus si udělat test za týden a uvidíš.nebo zavolej na gyndu a tam tě naberou a z krve je to na 100 procent.až budeš vědět výsledek tak pak bych to řešila.mě se tak jednou stalo,že jsem to nedostala,prostě mi to vynechalo..těhotná jsem nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi

Lucko,ja kdyz mam nejaky problemy atd.tak me taky strasne boli hlava…mozna to mas vsugerovane a kazda vec ti pripada nenormalni......
Zkus za par dni zase test a nebo nej bude,kdyz pujdes k doktorce at mas jistotu.Ale ja bych par dni pockala,kdyz beres prasky pravidelne melo by to byt v poradku,sice se stava ,ze nekdo otehotni i pres ne,ale minimalne.

Dej vedet :-)

• Citovat
  • Upravit
31594
15.12.10 20:38

Udelej si jeste jeden test. Oznamovat tehotenstvi s negativnim testem je padle na hlavu :lol:
Pak, at uz je vysledek jakykoliv, jdi k dr, pokud to do te doby nedostanes. Nektere zeny pri brani moderni antikoncepce prestanou uplne menstruovat.
Konkretne treba u HA Jeanine se uvadelo nejakych 25%, to je docela dost.
Pokud bude test pozitivni, je to jasne. Pokud bude i nadale negativni, jdi k dr, rekni mu, co mas za problemy, je mozne, ze ti jen nesedne tenhle druh HA, muze se ti delat cysta, ktera brani spusteni ms nebo nejaky jiny problem.Ne kazde vynechani ms znamena tehotenstvi :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
15.12.10 20:39

Promiň nějak mi uniklo, že se vlastně ptáš, jak to říct mámě :oops: Nezlob se.
Dokud nemáš nic ptvrzené, tak jí nemusíš nic říkat :hug: Skoč si první na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
15.12.10 20:40

jj me se menstr.taky jednou zastavila a dostavila se az po injekci,co mi dala doktorka.....

• Citovat
  • Upravit
31594
15.12.10 20:40

Jo a protivnost a bolest hlavy… Tak to jsem mela ja po 3letech brani HA. A kdyz jsem ji vysadila, tak byl svet najednou krasny :lol: Mela jsem vedlejsi ucinky jak prase, malem se kvuli nim rozvedla, protoze jsem na muze furt jecela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.12.10 20:41
Lucynka píše:
ahoj je mi 15 a mám přítele,jsme spolu už přes rok a spíme spolu.Beru už asi 4 měsíce antikoncepci(beru pravidelně,nezapomínám na to)jelikož tu antikoncepci beru,tak to pravidelně vždy dostanu(tak do 3tího dne po dobrání platíčka)ted už uplynul asi týden a furt nic…dělala sem si test ale vyšel negativní,jenže test není 100%,jenže mě často(častěji než normálně)ted bolí hlava a mám bolesti břicha,jsem protivná a furt musim myslet na to jsetli ve mě něco rostě…kdybych byla thotná s přítelem jsem na 100% rozhodnuti že si to chceme nechat.Nevím co mám dělat,hlavně se to bojím říct mámě,spíš teda nevím jak jí to mám říct…=( prosím poraďte mi někdo,chci to nějak vyřešit=( děkuji předem za všechny odpovědi :srdce:

Chcete si dítě nechat a máte k tomu i potřebné zázemí?Přítel je plnoletej a pracuje?Jak to plánuješ se školou.Já bejt tvá máma tak tě přetrhnu.Antikoncepci bereš tak těhotná nejspíš ani nebudeš,ale at tě ani nenapadne to zkoušet opravdu :cert: :lol:
Musíš jít k doktoru a držim palce at těhotná nejsi a neblbni a užívej si.Mámě nic neříkej když nemáš těhu potvrzené,akorát dostaneš vynadáno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
15.12.10 20:43
Gladys píše:
Jo a protivnost a bolest hlavy… Tak to jsem mela ja po 3letech brani HA. A kdyz jsem ji vysadila, tak byl svet najednou krasny :lol: Mela jsem vedlejsi ucinky jak prase, malem se kvuli nim rozvedla, protoze jsem na muze furt jecela
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
56
15.12.10 20:49

Lucy mi se taky párkrát stalo, že se mi MS opozdila i při braní antikoncepce. Takže bych zbytečně nestresovala, i test ti vyšel negativně, takže vše nasvěčuje tomu, že nejsi…
Píšeš,že antikoncepici bereš pravidelně, takže se na tebe mamka nemá proč zlobit.. Já bych tě spíš pochválila, že jsi svědomitá a že to hned řešíš… :-) Takže pokud je to možné, tak to určitě mamce v klidu řekni a utíkej ke gynekologovi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
15.12.10 20:56

Ahojky slečno,

nejlepší je zajít na gyndu. dr ti řekne co a jak.
Tyto „příznaky“ může způsobut právě užívání aktikoncepce - jsou to nežádoucí účinky.

Moje rada zní:
1. gynda a až ti dr opravdu řekne, že těhotná jsi tak
2. oznámit mamince. Já to v 18 udělala takto. Stále jsme ta přítelem (dnes exmanželem), koukala mu přes rameno a řekla mamce: „Mami, budeš babičkou“ sice to byl pro ni šok, ale zvládla to.

Předpokládám, že by tvoje mamka mohla začít nejdřív nadávat, ale až to vstřebá, začne konstruktivně uvažovat a řešit…a s největší pravděpodobností bude vzhledem k věku nabízet interrupci. A asi by to bylo to nejlepší.....ALE AŽ BUDEŠ S JISTOTOU VĚDĚT, ŽE TĚHOTNÁ OPRAVDU JSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
15.12.10 21:28

-

Příspěvek upraven 28.12.10 v 18:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...