Zdvojený dutý systém ledviny

780
14.12.10 22:48

Zdvojeny duty system ledviny:-(

Maminky byla vam zjistena u nekterych z vas ve 32TT tato vada u miminka co to obnasi?Rekli ze se nam mam byt ze to ma spousta lidi a jen se to sleduje tak nevim jsem z toho v rozpacich:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1614
14.12.10 22:56

Mne dokor sdelil si pred tremi tydny ze ma malej cystu na ledvine a ze to nic neni, ze se to bude sledovat. Urcite by ti doktor rekl pokud by to bylo vazny, a tak se nestresuj. Miminku ted nemuzou stejne udelat sono, takze ho vysetri az po porodu. To mam informace od doktoru z jiny nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
14.12.10 22:58

No me prave taky rekl muj doktor ze malicka ma cystu na ledvince ale pro jistotu me poslal do Apolinare v Praze a tam cystu vyloucily rekli mi tuto diagnozu tak se tak vseho nejak moc bojim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
14.12.10 23:02

No a co blizsiho ti rekli k ty diagnoze ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
14.12.10 23:05

No prave ze nic moc cekala jsem nejakou kapacitu kdyz me poslaly tak daleko a po prichodu jsem byla v soku ze pani Mudr,je ruska a bylo ji prdlajs rozumet :-(pak tedy dorazil pan doktor bez slov na malou koukl rekl tu diagnozu a me ze se mam z malou prijet ukazat po porodu k nefrologovi do Motola a ze to není tak zly ale vysvetleni co nas ceka a co to obnasi jsem se nedozvedela zmizel nez jsem rekla A :-( tak prave hledam zkusenosti jinych maminek! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.12.10 23:08

Bohužel nevím…
zkus napsat Mudr. Kouckýmu do www.porodnice.cz
jinak přístup lékařů k tobě fakt delikátní… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
14.12.10 23:10

Dekuji taky jsem byla zklamana :-( pan Koucky ma stale plnou diskuzi neni mozne tam napsat dotaz uz tyden :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
14.12.10 23:12

Ale ono se opravdu ted neda presne urcit jak to je, az po tom porodu. Necekej ze ti toho ted moc reknou. Nikdo nechce delat nejaky zavery kdyz se na mimco nemuzou podivat jak oni potrebuji. Ja jsem taky okamzite shanela informace kde se da, ale na netu jsem toho moc neobjevila, porad jen samy cysty vajecniku a tak jsem vzdala hledani a pres znamy jsem se dozvedela co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
14.12.10 23:15

Já vím ze neda ale kdyz uz urci diagnozu mohl mi to nejak blize popsat byl to sok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
14.12.10 23:16

zkus napsat KOuckymu na www.prozeny.cz tam jsou poradny - deti a rodina tusim se to jmenuje. Ja tam pisu honzikovi a vzdy je volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
14.12.10 23:24

Dekuji za info o diskuzi uz jsem vlozila prispevek tak uvidim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
14.12.10 23:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
14.12.10 23:44

Dekuji za odkaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
15.12.10 00:15

Ahoj našla jsem něco tady: http://www.nadaceledviny.cz/listarna.html?…
Dotaz:

Dobrý den, mám 4 měsíční dcerku, má zdvojený DS pravé ledviny. prosím o vysvětlení této diagnozy. Děkuji.

Odpověď:

Dne 10.2.2010 jsem odpovídal na obdobný dotaz, takže si dovoluji ponechat odpověď beze změn…

Zdvojení dutého systému ledviny znamená duplikaturu vývodného systému ledviny. Obvykle se jedná o dvojitý močovod. Tato vrozená vývojová vada je nejčastější asymptomatická (bez příznaků) a prognosticky příznivá. V některých případech může být spojená s některými příznaky či komplikacemi. Týká se to především častějšího výskytu močových infekcí, pro které vytváří zdvojený systém příznivý terén a proto tyto močové infekce mohou recidivovat a lze je obtížně natrvalo odstranit. Další možnou komplikací může být reflux (zpětný tok) moči (z měchýře do ledviny), což se může stát při abnormálním vyústění močovodu do měchýře. Léčba zdvojeného systému je obvykle symptomatická (konzervativní), čímž se myslí medikamentozní léčba močových infekcí (antibiotiky), potlačení ev. bolesti apod. Jen výjimečně se přistupuje k operativní korekci této vrozené vývojové vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.12.10 07:57

Hm,tak mi měli taky nález na ledvinách,nebylo jasné,zda je to cysta,nebo střívko,nebo nádor.Každopádně tam viděli něco co neměli,tak jsem jezdila každý měsíc až do porodu na ultrazvuk,kdyby se to zvědčovalo.Nakonec to nic nebylo,akorád já byla vystresovaná :roll: .Po narození pak dělali malému rentgen,což je super zážitek,a sono,ale potvrdili,že je v pořádku,což bylo nejdůležitější.Neboj se,třeba to bude taky dobrý :hug: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky