Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je fakt nebo zase nějaká anonymní provokace? Už tu to několikrát bylo. Já a pár dalších jsme naletěly, psaly názory jak divé a potom se z toho vyklubala uživatelka, která tu má 2 registrace. Jednou prostě naletěla do vlastní pasti a odpověděla z jiného nicku.
Omlouvám se, ale musela jsem to sem napsat ![]()
Taky že nejsem osobně finančně zabezpečená, ale když dívka otěhotní, vždy se to nějak vyřeší (rodiče??)…achjo
![]()
Rodice…ach jo … ![]()
Našla bych si nějakou zálibu. On člověk, když se doma nudí, vymýšlí často ptákoviny.
S přístupem - když dívka otěhotní, tak se to přece vždy nějak vyřeší - si plánuj dětí klidně i 10, ale garanuji ti, že už u toho prvního budeš pekelně nešťastná
Nick tu sice založený mám, ale jen jeden
myslím to smrtelně vážně..
tak z něj piš a ne jako anonym. Je to bláznovina myslet si, že v 16 je nejlepší si pořídit dítě. Mě je 26 a i teď mě někdy chytá strach jak všechno zvládnu a to mám manžela, kde bydlet, jsem zajištěná atd.
Zkus se zamyslet nad rozdílem, jaký bude mít dítě život v situaci, kdy ho porodíš jako nezletilá, nedostudovaná svobodná matka nebo jako dospělá žena, která ví, co v životě chce, má vzdělání a zázemí a úplnou rodinu. Jasně, hranice není ostrá, ale ve druhém případě je mnohem větší pravděpodobnost šťastného dětství bez existenčních problémů.. Nemysli jen na sebe a své touhy, ale hlavně na to dítě.. podle toho se pozná, že jsi na ně zralá..
Příspěvek upraven 14.12.10 v 20:56
A kdyz mas tak rada deti, nechtela bys je treba hlidat? Uzijes si a jeste si privydelas… Urcite znas nekoho v sousedstvi, kdo zna i tebe…deti jsou ted mraky.
já bych ti poradila,at si užíváš života.. Najdi si kluka a užívej si první lásku..taky jsem měla ráda miminka,ale když si neudělaáš aspoň střední co z tebe pak bude?
Miminka nejsou jen hodná a spinkací,ale take dokážou plakat, nenechají tě v noci vyspat a ty budeš unavená a nešťastná..
nech si to jako sen, kterej se ti jednou splní,až budeš mít vzdělání a nebou se o tebe a tvoje dítěmuset starat tví rodiče, určitě jsi chytrá holka, tak svou touhu na pár let ještě potlačíš… ![]()
Moje kamarádka chtěla taky mimi - má ho, tehdy jí bylo 17
Sice byla šťastnou maminkou, ale jen do té doby než si uvědomila, že všechny její kamarádky si slastně užívají večírků a diskoték a zábav a ona nemůže - neříkám, že je to tvůj případ, ale zaráží mně postoj, že když dívka otěhotní, tak se to vždycky nějak vyřeší - OMYL!!! I rodiče jsou jen lidi a nějteří prostě nemají finance a taky možná i nervy na to, aby se starali ještě o dítě a vnouče… Až budeš finančně zabezpečená a budeš mít chlapa, který bude stát za to a bude s tebou mimi chtít a bude se o něj chtít starat, tak už žádná přkážka nebude.
Spíš mi to přijde jako rozmar, ale rozmar, který dokáže pěkně zakroutit se životem - nejen tobě, ale hlavně tomu miminku ![]()
Pokud je tohle zase nějaká sranda, tak mně dneska odvezou, protože tohle už je fakt vrchol pubertálnosti ![]()
Né vážně, tohle není sranda. Sice to nemůžu nějak dokázat…ale co už
Ahoj, vím, jak ti je. Taky jsem toužila po miminku brzy, jenže jsem měla rozum. Žít z toho, co mi dají rodiče pro MOJE dítě, to by mě hanba fackovala, kdybych to měla dobrovolně plánovat. To nezní moc dospěle. Já tu chuť vyřešila hlídáním dětí a pak taky brigádama a šetřila jsem peníze. A to jsem měla i toho přítele, od 15-ti (jsme spolu 8let). Udělala jsem školu, rok jsem pracovala a pak miminko. Mezitím jsme se ale snažili. ALE měli jsme zabezpečené bydlení, já práci, on zatím dostudovával, ale nemusel, jednu školu už měl a mohl tedy pracovat taky. Je hezké, že se tak těšíš, ale mysli na finance, mysli na to, že TY budeš máma a to by bylo fajn, kdyby se podařilo se vším všudy. I z té finanční stránky. Pak taky bývají problémy s výchovou, když by tě rodiče tolik podporovali. Popřemýšlej ještě i o tomhle. Teď se zdá vše ideální, zkus udělat kompromis, s dětmi můžeš být i teď. A třeba si tím ještě vydělávat. ![]()
Držím Ti pěsti a třeba za dva roky už to bude vše jinak ![]()
jestli jsi z královéhradeckýho kraje,můžeš chodit vozit moje mimčo ![]()
Nebylo by lepší vystudovat třeba na dětskou zdravotní sestru, nebo učitelku ve školce? Ono přecijen ta miminka rostou a za chvilku to už miminka nejsou ![]()
Já myslím, že je to bezva nápad! Jdi do toho, ale nejdřív to prober s rodiči- evidentně s nimi počítáš, že se o tebe a to malé postarají. Minimálně že u nich budeš moct i s miminem bydlet, tak by bylo docela fér si to od nich nechat posvětit, když se jich to bude sakra týkat. Postavit je pak před hotovou věc není úplně fér…
Ahoj všechny maminky, budoucí maminky a snažilky
Je mi nejspíš jasné, jak budete reagovat na mé (dlouholeté) přání. Už ve třinácti jsem si uvědomila, že mám biologické hodiny nastavené jinak, než ostatní vrstevníci. Vyhledávala jsem prostředí miminek, abych je mohla chovat, starat se o ně…No a před pár měsíci jsem si řekla, že bych už dítě vážně chtěla. Já osobně se na to cítím, není to jen „chvilkové“ poblouznění, že si řeknu:„Dítě je hračka, když s ní chci skoncovat, odložím ji.“…Vím jaké to je, starat se dennodenně o dítě. Taky vím, že by to byl problém se školou, jsem na gymnáziu a otec usiluje o to, abych měla to nejlepší vzdělání. Jenže já jsem nejspíš jiná, připravená na ditě podle mého už jsem…Kdybych měla aspoň přítele..:( naši by mě nejspíš zabili, nevím, co by mi řekli. Že nedodělám školu? Zničím si mládí? Ale pro mě je tohle mládí utrpení. Žádné discotéky apod. mě nezajímají, nejraději bych byla pořád u miminek a starala se o ně. Taky že nejsem osobně finančně zabezpečená, ale když dívka otěhotní, vždy se to nějak vyřeší (rodiče??)…achjo
co si o tom myslíte? Usuzujete, že jsem cvok?