Je mi líto kamarádky

Anonymní
20.2.12 20:30

Je mi líto kamarádky

Mám nejlepší kamarádku,a chtěla bych jí pomoci, ale bohužel je to těžké. Má dvě dcery, 25 + 35 let. Ta mladší se vdala, čekají dítě a moje kamarádka se odstěhovala k té starší do státního bytu 2+kk. Ta starší partnera nemá a ani nechce, nechce rodinný život, nechce dítě. Až nedávno se jí přiznala, že je deset let na pervitinu a je to čím dál horší. Kamarádka je už z ní úplně vystresovaná, 10 krát denně se jí mění nálada, dokonce už jí i zmlátila. Na drogy si vydělává prostitucí. Byla se ptát v poradně pro závislé, jak jí může pomoci, ale řekli jí, že pokud nechce ona sama a je vlastně štastná, tak s tím neudělá nic. Chvilku jí objímá a za minutu jí dá pěstí. Kamarádka chodí z práce domů až večer a nikdy neví, co jí tam čeká. Je v částečném inv. důchodu a nemůže si dovolit platit drahý podnájem. Chce ale pryč co nejdřív. Jak tohle může skončit - až si její dcera nebude schopna vydělávat tělem ( už ted má asi 48 kg ) tak jí seberou byt, protože nebude mít na nájem a skončí obě na ulici. Nabídla jsem jí, že může jít bydlet k nám, ale to nechce, že nám nechce být na obtíž. Víc jí pomoci nedokážu. Chudák holka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
20.2.12 20:31

A proč přišla o své původní bydlení? Odkud se přestěhovala k dceři? Zpět nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
20.2.12 20:32

a co je to proboha za matku, že si nevšimla, že je dcera už deset let na drogách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.2.12 20:42
aajulinka píše:
a co je to proboha za matku, že si nevšimla, že je dcera už deset let na drogách…
Řekla bych, že zakladatelka si sem přišla pro trochu empatie. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
20.2.12 20:43
Nelisa píše:
aajulinka píše:
Řekla bych, že zakladatelka si sem přišla pro trochu empatie. ;)
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 20:48
Nelisa píše:
A proč přišla o své původní bydlení? Odkud se přestěhovala k dceři? Zpět nemůže?

Ona o něj nepřišla, odstěhovala se dobrovolně, aby tam mladí byli sami a také tam občas chodí její bývalý manžel ( byt je jeho ) se kterým se nechce vidět, jelikož tam byl incest právě s tou její starší dcerou…

• Citovat
  • Upravit
2717
20.2.12 20:49
aajulinka píše:

Pokud je na pervitinu, často se to hned nepozná, 10lez je sice dost, ale málokterý člověk si tuto možnost přizná. Ale to člověk moc nepochopi, dokud to nezazije.
Zakladatelko, lékaři mají pravdu, dokud nebude chtít dcera sama pomoc, nepomůže nic… A kamarádka by měla opravdu ci nejdříve pryc, jinak skonci u lékařů ona… Je to hooodne stresující… Přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
20.2.12 20:49

No já si myslim, že matka nechala svojí mladší dceru, která čeká dítě, bydlet ve svým bytě. Moje matka mi odmalička tvrdí, že se domů můžu vrátit kdykoli, ale rozhodně né s manželem a dítětem (chápej jako situaci, že si někoho nabrnknu, udělá mi dítě a nemáme kde bydlet)…

A jinak je mi kamarádky taky líto…ale musí pryč.

• Citovat
  • Upravit
5077
20.2.12 20:54

Ahoj,
je mi kamarádky moc líto, tohle vypadá jako dost bezvýchodná situace. Co takhle se poradit s mladší dcerou a zkusit vymyslet jak z toho ven. Pořídit větší byt, kde budou všichni spolu nebo ji pomáhat platit nájem v něčem malém. V každém případě musí od starší dcery pryč. Pokud se nechce léčit, tak ji nijak nepomůže a bohužel ji stáhne s sebou. V tomto případě je nejlepší pomoc starší závislé dceři žádná pomoc a nechat ji v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 20:57
aajulinka píše:

To jsem si také kladla tento dotaz, ale prostě nepoznala. Holka si nepíchá, " jen " šnupe, a nebydlela tam a když se viděly, tak se chovala normálně. Pak jí to řekla a ona to tajila i přede mnou, bylo jí to trapné, ale my to poznali sami, tak jsem na ní před rokem uhodila, jestli náhodou dcera nebere drogy, sama se totiž v zaměstnání v této sféře pohybuji, a až pak mi to přiznala. Od té doby se mi svěřuje, co se u nich doma děje. Nedávno jsme tam byli a je to dost hrozné. Ale člověk s tím nemůže nic udělat. Já jí přece nemohu nutit, aby šla bydlet k nám. Mám už dospělé děti, jejich partneři by jí také přijali, ale ona by se prostě cítila navíc. Nabízeli jí to i moje děti, můj manžel, že má u nás kdykoliv azyl. Já jí trochu i chápu, nechce už žádnou přestupní stanici, chce být ve svém.

• Citovat
  • Upravit
15319
20.2.12 20:59

Souhlas s Laajou. Je mi tvé kamarádky líto, ale musí od dcery pryč, jinak jí nepomůže. Nejprve musí být v klidu kamarádka, aby mohla pomoct.
Státní byt je psaný na koho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
20.2.12 21:01
aajulinka píše:
Nelisa píše:
aajulinka píše:

opravdu sranda .................:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
20.2.12 21:05
aajulinka píše:
Nelisa píše:
aajulinka píše:

aajulinko, ale ona opravdu ted potřebuje trochu té empatie. Zakladatelko a ty ji asi nemůžeš pomoci, že? Nemyslím tím, aby jsi si ji domů nastěhovala, ale třeba ji občas po práci pozvat na kafe nebo pod. Asi víc udělat nemůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.12 21:11
Nelisa píše:
Souhlas s Laajou. Je mi tvé kamarádky líto, ale musí od dcery pryč, jinak jí nepomůže. Nejprve musí být v klidu kamarádka, aby mohla pomoct.
Státní byt je psaný na koho?

Právě na tu dceru. Ale pokud nebude mít na nájem a hlavně na perník, tak si neumím představit, co se bude dít. Zatím si vydělá dost…ale jak dlouho.

• Citovat
  • Upravit
46867
20.2.12 21:17
Anonymní píše:
Nelisa píše:
Ona o něj nepřišla, odstěhovala se dobrovolně, aby tam mladí byli sami a také tam občas chodí její bývalý manžel ( byt je jeho ) se kterým se nechce vidět, jelikož tam byl incest právě s tou její starší dcerou…

Chudak holka :( .
Tezky radit, 10 let je 10 let, to asi nebude lehky ji primet k odnauceni, zda je to vubec mozne. Psychicka zavislost je podle me horsi nez fyzicka :nevim: .
Asi bych ji presvedcila, aby sla bydlet ke mne, i kdyby tvrdila, ze nechce byt na obtiz, presvedcila bych ji .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí