Poměr výšky a váhy u dítěte

2
7.3.23 20:51

Dobrý den chci se zeptat.Mame syna budou mu dva roky váží 17,5 kg a měří 92 cm.Jen jestli je to v pořádku. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31009
7.3.23 20:53

Vzadu v očkovacím průkaze máš tabulky výška/váze, uvidíš, na jakém perventilu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31009
7.3.23 20:57

A jo, je nad 97 percentilem, takže nevím, zda je třeba říkat, že je obézní, ale v průměru není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
7.3.23 21:01

17,5 kg a 115cm má můj šestiletej, ale je teda fakt hubeňour, i když krásně jí.
Asi bych jen řešila jak se stravuje, pokud nejí sladkosti apod, tak některé děti to tak mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19168
7.3.23 21:05
@Radek370 píše:
Dobrý den chci se zeptat.Mame syna budou mu dva roky váží 17,5 kg a měří 92 cm.Jen jestli je to v pořádku. Dekuji

Nějaká provokace nebo troleni? Klukovi bude 5 a váží taky 17,5 kg a měří 112 Cm. Normální hubený kluk, protože se nezastaví… za me teda tam určitě nějaká nadvaha bude a není nic jednoduššího než se zaměřit na stravu. Nabízet víc ovoce (dopoledne) a zeleniny místo nějakých brumiku a krupek. Na svacinu lepší rohlík s maslem a kvalitní šunkou než babovka. Jinak děti rostou skokove hlavně na jaře a na podzim, tak hlavně žádné diety a prohaneni dítěte na cvicaku. Je to prcek. Bude stačit chodit víc ven - motorka, odrazedlo a on se pomalu vytáhne. Taky je třeba vzít v potaz kdy začal chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10074
7.3.23 21:05

BMI má nad 99. percentilem. Co vám říká pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37128
7.3.23 21:06
@Blue2 píše:
17,5 kg a 115cm má můj šestiletej, ale je teda fakt hubeňour, i když krásně jí.
Asi bych jen řešila jak se stravuje, pokud nejí sladkosti apod, tak některé děti to tak mají.

Mám to stejný v holcicim vydání, já jsem v jejím věku měla dokonce 15 kg.
A tříletý syn má něco přes 13 kg a ten mi přijde úplně akorát, když si představím že by měl ještě o 5 kg víc tak to by byl asi trochu větší.
Záleží na stravě a pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
7.3.23 21:07
@Jahru píše:
BMI má nad 99. percentilem. Co vám říká pediatr?

Vždyť to je morbidní obezita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
7.3.23 21:09

Syn má 17kg a 110 cm. Postava závodního úhoře :mrgreen:
Co na váhu říká pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2742
7.3.23 21:09

Čím ho krmíš, jak vypadá skladba jeho jídelníčku? Obézní opravdu je a vůbec nejde ani tak o jeho váhu jako o fakt, že mu zaděláváš na obrovské zdravotní problémy v blízké budoucnosti včetně diabetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9276
7.3.23 21:11

V pořádku to určitě není. Osobně jako ostatní, mám šestiletého s 18 kg a 112 cm… na o 20 cm min je to opravdu hodně kg. Zaměřila bych se na jídelníček a pohyb. A neboj, v klidu z toho může vyrůst, děti jsou někdy puclici, ale toto už bych fakt řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37128
7.3.23 21:12
@hospodki píše:
Nějaká provokace nebo troleni? Klukovi bude 5 a váží taky 17,5 kg a měří 112 Cm. Normální hubený kluk, protože se nezastaví… za me teda tam určitě nějaká nadvaha bude a není nic jednoduššího než se zaměřit na stravu. Nabízet víc ovoce (dopoledne) a zeleniny místo nějakých brumiku a krupek. Na svacinu lepší rohlík s maslem a kvalitní šunkou než babovka. Jinak děti rostou skokove hlavně na jaře a na podzim, tak hlavně žádné diety a prohaneni dítěte na cvicaku. Je to prcek. Bude stačit chodit víc ven - motorka, odrazedlo a on se pomalu vytáhne. Taky je třeba vzít v potaz kdy začal chodit

Taky mám podezření jestli to není troll. Nedávno tady psal někdo o 13 letym klukovi co má 91 kg jestli ho mají krotit v jídle že chce tloustnout, mám pocit že to byl podobný Nick taky Radek a nějaký číslo.
Edit: jo tak to byl anonym a číslo ale jinak je to podobný https://www.emimino.cz/…vaze-491320/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
553
7.3.23 21:15

Záleží i na stavbě těla. Můj má 3 roky a 109cm na 18kg. Už při narození se jim nevešel do tabulek, celkově je takový robustní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
7.3.23 21:17
@JancaS84 píše:
Taky mám podezření jestli to není troll. Nedávno tady psal někdo o 13 letym klukovi co má 91 kg jestli ho mají krotit v jídle že chce tloustnout, mám pocit že to byl podobný Nick taky Radek a nějaký číslo.
Edit: jo tak to byl anonym a číslo ale jinak je to podobný https://www.emimino.cz/…vaze-491320/

dnes založený profil, to je troll na 100 %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
7.3.23 21:18

U malych deti… se neda soudit jen z cisel vaha a vyska… a uz vubc se nepocita BMI… pokud je vyskou nad 90 % percentilu bude tam i vaha:)…Ty musis vedet jak ji a jak se hybe… atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí