Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky, zdravím. Mám 2,5 měsíce starou holčičku narozenou o měsíc dřív. Byli jsme na nutrilonu ale dost blinkala, tak máme nutrilon AR, ale nikde není psané dávkování na kg. Je tam napsáno 2 měsíce 150ml 5× denně. No, malá mi jí 6× denně, a momentálně váží 4,5 kila. Tak nevím jestli ji dávat -ten 1 měsíc takže 120, nebo těch 150.. Ona tedy vypije těch 150 i 6× denně ale nechci aby mi nějak moc přibírala.. poraďte prosím
dávej jí, co vypije. Nebo ji chceš držet hlady?
Krmit dle chuti tak, aby nezvracela nebo nějak výrazněji neublinkávala. Určitě netrápit hlady, mimčo si to zvykle „řídí“ samo.
Mám stejně starého, není nedonošenec, ale měl nízkou porodní váhu. Aktuálně má 5 kg a kolik toho sní jsem přestala dávno řešit. Prostě dostane kdy a kolik chce. Máme tedy HiPP, na kterém je i vyloženě napsané, že se může dávat dávka stejně jako mateřské mléko. Většinou vypije před litr denně, dle tabulek by měl max 900 ml, pediatrička je s tím ok.
Maličká má na svuj věk pořád malou váhu. My jsme rádi za každé kilo navíc ![]()
Holky, zdravím. Mám 2,5 měsíce starou holčičku narozenou o měsíc dřív. Byli jsme na nutrilonu ale dost blinkala, tak máme nutrilon AR, ale nikde není psané dávkování na kg. Je tam napsáno 2 měsíce 150ml 5× denně. No, malá mi jí 6× denně, a momentálně váží 4,5 kila. Tak nevím jestli ji dávat -ten 1 měsíc takže 120, nebo těch 150.. Ona tedy vypije těch 150 i 6× denně ale nechci aby mi nějak moc přibírala.. poraďte prosím