Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
1. Záleží jestli budeš mít smlouvu na dobu určitou x neurčitou. Při určité ti tuhle částku nepůjčí. Rozpočítají ti splátky max.na dobu smlouvy.
2. Budou chtít tři poslední výplatní pásky, popřípadě si to najdou v historii účtu - takže bych žádala až budeš moc tyhle tři lepší výplaty doložit.
3. Největší problém vidím v dluhu na sociálce. Dokud tam budeš dlužit, tak ti nepůjčí nikde nic. Po zaplacení to už může jít přes individuální posouzení a tam je to banka od banky.
4. částka kterou ti půjčí, závisí na délce splátky. Zkus si namátkově hodit do nějaké bankovní kalkulačky na webu.
Jeste doplnim, ze u kdeditky, kdyz mas limit treva 200 tis. Kc, tak se to pro dalsi bankovni pujcky pocita, jako bys mela celych tech 200 tis. pujceno, i kdyz nemas.
Dobrý den,
Chtěla bych si zažádat někdy v říjnu (úroky se mají začít pomalu zvedat, tak ať to stihnu). Přítel by mohl jít semnou spolužádat - má cca 20tis čistého., ale má závazek ve výši 7000/měsíčně. + naše výdaje jsou internet 450/měs. telefony cca 800měs., momentálně bydlíme u jeho rodičů, kde přispíváme na elektř. 2000Kč, voda je ze studny. Jídlo a takové ty základní potřeby. Myslíte si, že bych měla šanci dostat úvěr cca na 600-700tis? Jinak vzdělání mám s maturitou a přítel je vyučen. (nevím, zda se to bere v potaz?) Děkuji všem za odpovědi a rady. 
chtěla bych se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost a mohl by mi poradit.
Doteď jsem pracovala jako OSVČ, příjmy byly někdy docela vysoké někdy to stálo za starou bačkoru. Proto jsem v květnu nastoupila do práce, kde mi dali jen 0,5 úvazku. Teď v polovině července dostanu celý úvazek se základní mzdou 21 000 hrubého (budu dělat na směny, svátky, víkendy, osobní příplatek). Zkušební doba mi bude končit v srpnu. Chtěla bych si brát úvěr na rekonstrukci domu - ne hypotéku (kvůli pár věcem hypo vzít na opravovaný dům nelze). Takže by to byl spotřebitelský úvěr. Momentálně mám dluh na kreditní kartě 30tis., který jsem si brala na opravu auta. Mám ho v plánu splatit dříve, než si budu žádat o půjčku. A asi 6tis na sociálním, díky neschopnosti úřadů a tvrzení, že nikde nic nedlužím