Je špatné u miminka letadlo?

46867
2.2.12 15:34

Je sptane delat `letadlo`?

Dobry den zeny,
Chci se zeptat,proc je nevhodne pro mimino, aby delalo letadlo?
Ja si toho vsimla v par diskusi, ale netusim proc ( zatim nikdo neodpovedel) :nevim: ?
Dekuji za odpovedi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1031
2.2.12 15:37

hm..tak to slyším poprvé,že by to mělo být nějak špatné :think: spíš jsem četla,že to k vývoji patří,no nám to Matýsek teda děla ještě teď,ve skoro 11 měs..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
2.2.12 15:39

Taky slyším prvně :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.2.12 15:44

To jsem blazen :lol: . Ja to cetla ve dvou diskusich, ze to neni pry dobre a kdyz jsem se zeptala proc, tak mi nikdo neodpovedel :nevim: .
Dcera ma 3,5 mesice a taky to dela, tak nevim asi se zeptam pak MUDr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
2.2.12 15:45

Nám to taky někdy dělá, nohy nahoru a ručky :mrgreen: Ale spíš je rve do pusy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
2.2.12 15:49

Tuším, že to bude mít něco společného s přetěžováním páteře, či co. Nás za to na rehábku taky peskovali, že musím malou nutit mít ručičky pěkně opřené o předloktí, pravý úhel tady a tamhle a nevím, co ještě. Nesnášela být na bříšku a dávala to najevo právě letadlem.
Ale přiznám se, že jsem nakoukla do diskuze, páč jsem myslela, že jde o letadlo s většíma dětma - jak je chytíte za jednu ruku a jednu nohu a točit dokola. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.2.12 15:49

:mrgreen: :mrgreen: ,ja si toho predtim moc nevsimla,ale dala jsem ji na zem na chvilku, pac se porad snazi odrazet a otacet na prisku podle sve osy, no a koukam a letadluje :mrgreen: . My mame ted paleckove obdobi,dudel ven a palec dovnitr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
2.2.12 15:51

Myslí, že pokud dobře pase a přitom pak začne dělat blbiny ve smyslu letadla, je to OK. Problém je, pokud pást neumí a místoo aby se opíralo o ručičky, tak s nima mávalo do stran. Je to pak vadná technika pasení, projeví se to na dalším vývoji - miminko by mělo zvládnout právě ten první spor na loktech, pak druhý spor na dlaních, aby se později dostalo do kleku a mohlo lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
2.2.12 15:55

No, tak nás se letadlo týkalo ještě v 8mém měsíci. Někde jsem četla, že do určitého věku to je správně a od určitého věku už to nezvěstí nic dobrého(Bohužel si nepamatuju ty hranice) Ale byla jsem na gastru(fajn Mudra) tak jsem se ji v 8mém měsíci na letadlo ptala, ona se mne ptala, jestli malá pase,a má ručky v pěst nebo dlaň-u nás dlaň) no a taky jestli je schopná pást na narovnaných ručkách nebo je jen na loktíkách(holka ty ručky občas natáhla) tak mávla rukou a řekla, že to nic hroznýho nebude a že to nemám řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
2.2.12 16:04

Kdesi jsem četla krásný článek od jednoho fyzioterapeuta, co má dělat mimino ve kterém věku a co je špatně, když dělá či nedělá a proč. Ale nemůžu to zaboha najít! :zed: (resp. na té stránce to není, hlásí to erorr a jinde jsem to nedohledala).

Našla jsem jen toto:
http://www.avete-omne.cz/…oveho-vyvoje

Tak si to zkus prohlídnout. Určitě je to něco se zádama, svalama, vytvořením správných schémat pohybu a tak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
2.2.12 16:14
Alpaka píše:
Myslí, že pokud dobře pase a přitom pak začne dělat blbiny ve smyslu letadla, je to OK. Problém je, pokud pást neumí a místoo aby se opíralo o ručičky, tak s nima mávalo do stran. Je to pak vadná technika pasení, projeví se to na dalším vývoji - miminko by mělo zvládnout právě ten první spor na loktech, pak druhý spor na dlaních, aby se později dostalo do kleku a mohlo lézt.

Takto nám to bylo taky řečeno, když jsme kvůli nepřetáčení se chodili na vojtovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.2.12 16:24
Bersaba píše:
Tuším, že to bude mít něco společného s přetěžováním páteře, či co. Nás za to na rehábku taky peskovali, že musím malou nutit mít ručičky pěkně opřené o předloktí, pravý úhel tady a tamhle a nevím, co ještě. Nesnášela být na bříšku a dávala to najevo právě letadlem.
Ale přiznám se, že jsem nakoukla do diskuze, páč jsem myslela, že jde o letadlo s většíma dětma - jak je chytíte za jednu ruku a jednu nohu a točit dokola. :mrgreen:

Takze je to i z duvodu, ze neprocvicuje ruce dostatecne a zatezuje pater. Hmmm a ja myslela, ze je to prirozenej vyvoj. U prvni dcery jsem to nijak neresila. :think:
Haha, letadlo co jsi myslela bych v zivote nedelala :lol: . Kdyz mi mamka rikala historku, jak me segre pri tom vykloubil jeji otec ruku :roll: , mam z toho hruzu, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.2.12 16:26
Alpaka píše:
Myslí, že pokud dobře pase a přitom pak začne dělat blbiny ve smyslu letadla, je to OK. Problém je, pokud pást neumí a místoo aby se opíralo o ručičky, tak s nima mávalo do stran. Je to pak vadná technika pasení, projeví se to na dalším vývoji - miminko by mělo zvládnout právě ten první spor na loktech, pak druhý spor na dlaních, aby se později dostalo do kleku a mohlo lézt.

Aha, super. Dekuji za odpoved.
Takze, kdyz moje mala pase ukazkove od 3tydnu. Od 3 mesicu - pase, pak se snazi jako by lezt nebo sunout, nevim jak to popsat :mrgreen: a nakonec dela letadlo :mrgreen: , je to v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
2.2.12 16:27
Wiolla píše:
Kdesi jsem četla krásný článek od jednoho fyzioterapeuta, co má dělat mimino ve kterém věku a co je špatně, když dělá či nedělá a proč. Ale nemůžu to zaboha najít! :zed: (resp. na té stránce to není, hlásí to erorr a jinde jsem to nedohledala).

Našla jsem jen toto:
http://www.avete-omne.cz/…oveho-vyvoje

Tak si to zkus prohlídnout. Určitě je to něco se zádama, svalama, vytvořením správných schémat pohybu a tak… ;)

Dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
2.2.12 16:27

ve 3m by se děti měly naučit správně pást - chytrá knížka říká : že pokud dítě dělá letadlo ve 3m, je to důsledek špatného nošení v náručí - svislého nošení. Dítě rozhazuje rukama, neumí se opřít o horní končetiny a polohu zastabilizovat. Tím, že se neopírá o horní končetiny, těžiště se přesouvá na oblast bříška nebo dokonce na hrudníček, což ve finále vede k záklonu hlavičky a celého těla......a pak prý děti dělají letadlo kolem 5m - pokud umí dobře první a druhé vzpřímení (na lokty a pak na dlaně), tak je to v pořádku a předchází to dovednosti „pivotování“ kdy se dítě točí na břiše kolem svojí osy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí