Chudé rodiny a víc dětí

243
2.2.12 13:51

Chudé rodiny a víc dětí

Najdou se tady rodiny,které mají více dětí,protože je chtěly,i přesto že nemají vysoké příjmy,ale své děti uživí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1192
2.2.12 14:02

Mě se to netýká,mám dvě,chtěla jsem tři,ale nedá my napsat,že si myslím,že i chudší rodina uživí více dětí…jen ji zřejmě nemůže dopřát tolika různých kroužků,školky nebo školy v přírodě,lyžáky atd atd......a to je jeden z důvodů proč jsme zůstali při dvou dětech,aby to měli nebo mohli mít…

Zajimavý dotaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
2.2.12 14:06

jaký je smysl této diskuze? Nechápu pojem chudý-bohatý a více dětí . to je víc než jedno,dvě ,tři? a chudý to je od jakého příjmu?

• Citovat
  • Upravit
243
2.2.12 14:11

Třeba ti,co nemají ani průměrnou mzdu.Víc než dvě děti.

Příspěvek upraven 02.02.12 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
2.2.12 14:11

Zakladatelka možná mněla na mysli chdí, ti co žijí z dávek? Ale co, asi každého volba i když já bych byla proti. Pokud oným měřítkem je opravdu sociálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
2.2.12 14:13
saxa píše:
Třeba ti,co nemají ani průměrnou mzdu.

a kolik je více dětí? dovedu si představit,že mám 10 tisíc, manžel třeba 12 tisíc, náklady na bydlení cca 10 tisíc a mít 4 děti . To si dovedu představit aniž by jakkoliv strádali a nepovažovala bych je za chudou rodinu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
2.2.12 14:14
sicilka píše:
Zakladatelka možná mněla na mysli chdí, ti co žijí z dávek? Ale co, asi každého volba i když já bych byla proti. Pokud oným měřítkem je opravdu sociálka.

o volbě žít delší dobu ze sociálních dávek si myslím svoje a asi tady není žádným tajemstvím,že to není nic pěkného :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
243
2.2.12 14:16
sicilka píše:
Nemyslela jsem,ze sociálních dávek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
2.2.12 14:20

Ono záleží na tom, co si dotyční představuýjí pod pojmem „uživit“ Pro mě je to třeba i o tom dopřát dětem kroužky, výlety, dovolenou, lyžáky, školy v přírodě, později kvalitní střední popř, vysokou školu a v neposlední řadě, až se budou chystat na samostatný život, dát jim něco do začátku. Doba je těžká, ale pro mě je rozhodující, zda budeme schopni se o děti postarat i v tomto směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
2.2.12 14:22
Liciáš píše:
Ono záleží na tom, co si dotyční představuýjí pod pojmem „uživit“ Pro mě je to třeba i o tom dopřát dětem kroužky, výlety, dovolenou, lyžáky, školy v přírodě, později kvalitní střední popř, vysokou školu a v neposlední řadě, až se budou chystat na samostatný život, dát jim něco do začátku. Doba je těžká, ale pro mě je rozhodující, zda budeme schopni se o děti postarat i v tomto směru.

pro mě to rozhodující do toho vzdělání nic do začátku jim neplánuji a spoříme jen na studia. Pak jsou už dospělí ,se vzděláním a musí se dospěle i chovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
446
2.2.12 14:24
sophinka píše:
saxa píše:
Třeba ti,co nemají ani průměrnou mzdu.
a kolik je více dětí? dovedu si představit,že mám 10 tisíc, manžel třeba 12 tisíc, náklady na bydlení cca 10 tisíc a mít 4 děti . To si dovedu představit aniž by jakkoliv strádali a nepovažovala bych je za chudou rodinu. :nevim:

To je mi jasné,

sophinka píše:
sicilka píše:
o volbě žít delší dobu ze sociálních dávek si myslím svoje a asi tady není žádným tajemstvím,že to není nic pěkného :cert: :mrgreen:

To je jasné, já taky tohle nerada, někdo to zneužívá a děti využívá jen ke své vlastní pohodlnost nemuset ze sebe dělat blbce a každé ráno chodit do práce, jak to dělám třeba já :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
2.2.12 14:26

no chudí nejsme, ale uživit se dá z lecčeho, oblečení se dá najít velmi levné, jen dodám, že já bych neměla další děti, pokud bych jim nemohla dopřát kvalitní jídlo-to je základem pro celý život. jinak na místě, počtu aut, hraček atd si myslím nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
2.2.12 14:28

Jako že do ní chodím, aby jste si o mně nemysleli bůh víí co :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Protože vím, že co si nevydělám vlastníma ručičkama, tak prostě mít nebudu. Ale asi by mi bylo nepříjemné oznamovat dětem při každé příležitosti, že nemůže jet na výlet, nebo na lyžák, páč na to nemáme. Tohle by asi děti pociťovat neměly. Tohle je fakt těžké a asi každý na to má jiný názor. ale asi je to dost sobecké, neřeknu, když chci děti a fakt nemám finance, tak je to zničujicí nejen pro tu rodinu, ale i pro to dítě a nedejbože když je jich fakt potom i více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
2.2.12 14:33
sicilka píše:
Jako že do ní chodím, aby jste si o mně nemysleli bůh víí co :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Protože vím, že co si nevydělám vlastníma ručičkama, tak prostě mít nebudu. Ale asi by mi bylo nepříjemné oznamovat dětem při každé příležitosti, že nemůže jet na výlet, nebo na lyžák, páč na to nemáme. Tohle by asi děti pociťovat neměly. Tohle je fakt těžké a asi každý na to má jiný názor. ale asi je to dost sobecké, neřeknu, když chci děti a fakt nemám finance, tak je to zničujicí nejen pro tu rodinu, ale i pro to dítě a nedejbože když je jich fakt potom i více.

ale to je zase asi na typu výchovy. výlet může být i pěšky s batohem a zabalenou svačinou . nebo na delší vlakem. lyžařský -kdo si ho dnes může dovolit ? i mnoho průměrných rodin děti nepošlou
:mrgreen: (moje děti jsou naštěstí jako já a nesnáší zimu včetně zimních sportů :lol: ) raději využíváme bazén . Stačí sledovat akce teď třeba aqupark za 1 kč za dítě. prostě to není jenom o chudobě ,děti v zásadě ani chudobou trpět nemusí . Teda chci tím říct,že záleží o tom jak rodiče vychovávají ,dětem vůbec nemusí nějaký lyžařský výcvik chybět -má lásku,třeba knihy ,výlety společná odpoledne se svojí rodinou

Příspěvek upraven 02.02.12 v 14:36

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.12 14:33

Ahoj, ja pochazim z chude rodiny-ze 7 deti..zili jsme na vesnici, meli celkem velke hospodarstvi,aby nas nasi uzivili..ale slo to..Sice jsme nejezdili se skolou na vylety(lyzarsky vycvik apod), nemely pocitace, mobily apod(coz mi ani nevadilo)..detstvi jsme stravily na poli a mezi dobytkem…pomahat se muselo..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure