Boule na krku u malé

Jamuna
2.2.12 09:02

boule na krku jsem vyděšená !

Holky jsem vyplašená, malá má bouli na krku asi 3 cm nepohybuje se a je tvrdá, zlobí mi s jídlem už přes měsíc, teploty nemá…včera jsem nahmátla bouli, a je i vidět na pohled když zvedne hlavu, je pod čelistí na krku…poradte mi nebo mě uklidněte já mám strašný strach.Máme jet k pediatrovi nebo na chirurgii do nemocnice raději ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.2.12 09:04

Asi to bude zvětšená podčelistní uzlina, šla bych k doktorce. Nemáte za sebou nějaké očkování? Nebo nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
2.2.12 09:05

Jela bych za její dětskou dr. Ta ti řekne co dál, může to být jen uzlina, tuková bulka atd. těch věcí co by to mohlo být jsou tuny, neplaš… Každopádně bych ale neodkládala a jela hned jak to půjde. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
2.2.12 09:12
Gladys píše:
Asi to bude zvětšená podčelistní uzlina, šla bych k doktorce. Nemáte za sebou nějaké očkování? Nebo nemoc?
očkování jsme měly naposled v 10 měsících ted nám je 13,5 měs…s tím to asi souvislost nebude. :(
  • Citovat
  • Upravit
31594
2.2.12 09:14

Uzliny se zvětšují taky při nemoci, to je přeci klasika, když dr kouká do krku, tak sáhne oběma rukama taky po stranách pod tu čelist, aby zjistil, zda nejsou zvětšené. Opravdu to nemusí být žádné drama. Dětská dr by měla poznat, o co jde, na nějaké specializované pracoviště by vás případně odeslala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
2.2.12 09:16

Určitě to bude uzlina a jela bych k dr.

• Citovat
  • Upravit
1863
2.2.12 09:52

já mám celkem zajímavý příběh.
před x lety se mi stalo to samé, ale já měla k tomu i teploty a bolela mě, ne moc, ale tak tupě. dlouho jsme otravovali doktory co s tím…nikdo si s tím nevěděl moc rady. nakonec mě pod tlakem hospitalizovali s tím, že to prozkoumají, byla jsem několikrát na UTZ a pokaždé ukázal něco jiného. nakonec že mi teda vezmou vzorek, ale pak se rozhodli prostě operovat a juknout se, co to je.
potom mi to bylo vysvětleno následovně:
na boku na krku nám prý po žábrech vývojově zůstaly nějaké duté trubičky a mně se ta trubička naplnila hnisem. tak to odstarnili a vyčistili. doatávala jsem pak ATB do žíly a byl klid. prý se to ale stává vyjímečně. doktoři se s tím prý setkali poprvé…
asi to nebude Tvůj případ, já jen, že i takové věci se dějí…

jo a ležela jsem v karanténě, nikdo za mnou radši moc nechodil, fakt supr pocit :zed:

tak šup k doktorovi a nenechat se odbýt! jo a já šla na ORL do nemocnice. a pak jsme i na ORL ležela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
2.2.12 10:07

Mě se udělala boule na krku, když mi bylo tak 13 let - pod čelistí uprostřed, velikostně ty 3 cm, vystouplá tak 1 cm. Žádné bolesti (jen když se zatlačilo na ní, ale je to citlivé místo i tak), bez teplot (jak lokálních, tak celkové). Lítala jsem po doktorech snad 14 dní - uzliny vyloučili a nikdo nevěděl, až u zubaře na pohotovosti tipnul lékař, že to vypadá na EB virozu, přechodila jsem mononukleozu (teda spíš se neléčila, protože mě léčili na něco jiného). EB viroza se potvrdila a pak to fakt stálo za to :?
Přeji ti, ať je to něco neškodného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
2.2.12 10:07

Může to být samozřejmě cokoli, návštěvu doktorky neodkládej.

Ale nepanikař zbytečně předem, s největší pravděpodobností to bude něco úplně obyčejného - třeba moje děti, obě dvě, mají boule pod čelistí při každé nemoci, i jen běžné virózce (+ 2-3 dny předem). Asi jak tělíčko začíná bojovat s infekcí, tak se jim zvětší uzliny, nevím, po odeznění nemoci to pak pokaždé zmizí - doktorka říká, že se to běžně stává. Takže klid, určitě to bude v pohodě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
27.11.14 00:19

Mám stejný problém s dcerou. Sama si nahmatala bouli na krku. U dr. jsme u byly cca před měsícem a půl a dr. řekla, že to je fyziologické, tak jsem to nesledovala. Dnes jsem si všimla, že jí boule vystupuje při pláči a zjistila, že se jí nejspíš zvětšila. Myslím si, že tohle nemůže být fyziologické. K dr. samozřejmě zajdu znovu, ale má některé vaše pětileté dítě toto na krku?

Navíc má poslední dobou dost kruhy pod očima, fakt se bojím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
27.11.14 02:43

@kedri cokoli od zvetsene uzliny po horsi veci, muze to byt i lipom (benigni tukovy utvar) to mel muj otec. Ma je zvetsene jeste nekde jinde na tele? V trislech, podpazi? Je to mekke na omak? Nevahejte a jdete s tim i na chirurgii, kdyby nad tim obvodni mavla rukou, chce to urcite biopsii.

• Citovat
  • Upravit
483
27.11.14 02:57

Pokud jiné problémy nemá, může to být jen ucpaná slinná žláza. Celkem častý problém, jen se o tom málo mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
27.11.14 08:20

Kamarádky malá to ma taky a uz 3 tydny běhají po doktorech aby zjistili co to je. Jen ví ze by to neměl byt nádor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
27.11.14 21:57

Měkké to není, tvrdé a nehybné. Ráno jdeme na odběry a předpokládám, že nás dr. někam pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.16 15:38

Můžu se ze zeptat jak to dopadlo s bouličkou? řeším něco podobného se synem a mám opravdu strach. děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure