Zarudlý pupíček u 7měsíčního mimča

3684
1.2.12 18:02

zarudlý pupíček u 7 měsíčního mimča

Ahoj maminky,potřebuji radu. Dcerka má už několik dní dost zarudlý pupíček,když jí ho namažu tak to zmizí,ale za chvilku se to zase objeví :nevim: Mazala jsem jí to imazolem a rybkou(střídavě) Může to být třeba alergická reakce na plínky? Nebo mam doktora požádat o výtěr pupíčku.
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1996
1.2.12 18:34

a proč jí ho nevytřeš sama, vytovým tamponek namočeným v lihu? Velmi jemně samozřejmě. Někdy se prostě dostane nečistota hlouběji a dělá neplechu. Pokud není kolem nějaký otok kolem pupíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
1.2.12 18:35

Nene,žádný otok tam nemá,jen je to zarudlé. Zkusím ten líh. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišelin
1.2.12 19:15

Malá měla problém s pupíkem po narození, trápili jsme se s ním 2 měsíce, pak byla na chirurgickém zákroku. Někdy prý může vzniknout nějáký problém. Prvních pár měsíců se chová jako že je vše ok, ale může být špatně zahojený a projeví se to časem.
Já bych raději zašla k doktorce. o nic nejde, ale budeš mít klid.

• Citovat
  • Upravit
3684
1.2.12 19:20
Mišelin píše:
Malá měla problém s pupíkem po narození, trápili jsme se s ním 2 měsíce, pak byla na chirurgickém zákroku. Někdy prý může vzniknout nějáký problém. Prvních pár měsíců se chová jako že je vše ok, ale může být špatně zahojený a projeví se to časem.
Já bych raději zašla k doktorce. o nic nejde, ale budeš mít klid.

Jo asi máš pravdu,zítra tam stejně jdu se starší dcerou,tak mu rovnou řeknu ať se podívá na maličkou. taky už jsem slyšela,že se špatně zahojil pupíček a pak se tam dostala nějaká infekce. Ikdyž nám se zahojil krásně a docela i rychle,ani nám nekrvácel,když odstraňovali pupeční šnůru,tak nevim :nevim: Myslela jsem že jí to dráždí plínka,tak jsem koupila jiné,které má nad pupík,takže uvidím ráno,i jsem jí ho vytřela lihem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
1.2.12 20:34

mladej to též měl, někdy okolo půl roku, a nakonec jsme skončili na kožním s mastičkou na předpis proti plísni (nikoli imazolem), ale už nevím, jak se jmenovala, neb hrozilo nebezpečí, že se může začít šířit dále. takže raději jak píšeš, ať se dr. koukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
1.2.12 20:50
jruz píše:
mladej to též měl, někdy okolo půl roku, a nakonec jsme skončili na kožním s mastičkou na předpis proti plísni (nikoli imazolem), ale už nevím, jak se jmenovala, neb hrozilo nebezpečí, že se může začít šířit dále. takže raději jak píšeš, ať se dr. koukne.

Raději jo.Jistota je jistota. Zítra to ukážem a uvidim co mi na to řekne doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí