Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Měli jsme jít dneska na očkování (jsme už pozdě, měli jsme nějaké komplikace). Měli jsme jít na 9.15, to jsem volala, že nemůžeme přijít, bylo tu -13 stupňů, tak nám řekla, že můžeme přijít po druhé hodině, teď je venku -7. Můžeme s dcerkou jít? Nebo to mám odložit na pondělí, prý má být -4, ale to taky není jistý. Někdo z vás tu psal, že šel ven když bylo hodně pod nulou a dcerka nebo synek dostal zápal plic, tak to nechci zanedbat. ![]()
Děkuji moc za rady.
Pokud bude malá zachumlaná a nebudete muset přes celé město, tak bych normálně šla
. My jsme s malou chodili a byla i menší, ale zase jsme tu dobu venku zbytečně nenatahovali.
Terrad píše:
Pokud bude malá zachumlaná a nebudete muset přes celé město, tak bych normálně šla. My jsme s malou chodili a byla i menší, ale zase jsme tu dobu venku zbytečně nenatahovali.
Je to asi 20 min cesty. ![]()
Tak pokud stále váháš, tak se s doktorkou domluv, holt se očkování posune a ty budeš klidná
.
Taky bych šla . Dala bych třeba na kočár pláštěnku nebo přehodila deku on se tam udělá teplejší vzduch .
malé bych přehodila přes pusinku plenku,ale je fakt,že do roku by neměly děti chodit ven jak je více než -5stupnˇů,ale snad by ti mohla říct mudra,jestli jí to neuškodí no 20min.není taková hrůza.
Šla bych, -7 st. na 20 minut byste měly zvládnout ![]()
Já s malým chodím, musíme pro starší do školy atd. tak to tolik neřeším. Ale samo nechodíme zbytečně na dlouho.
Na očkování bych šla. Tenhle týden říkali ve zprávách že až pří -20 nemají děti do pěti let vůbec chodit ven a že do -10 pouze pokud nebudou fyzicky aktivní. Největší problém podle nich je suchý vzduch, který s mrazy souvisí. Ale pokud bude malá jen ležet v kočárku, snad jí nic nehrozí. Asi bych ji přes boudičku dala dečku nebo něco, aby nedýchala čerstvě nafoukaný vzduch… ![]()
Urcite by som sla. Neviem, ake je tvoje mimi otuzile, ale nasa kvoli malemu bytu a tatinkovi, ktory pracoval z domu spala do 1,5 roka na balkone za kazdeho pocasia - az dodatocne som sa dozvedela, ze pri teplote pod -7, by pobyt vonku nemal byt prilis dlhy. V korbicke mala deku + fusak a ked snezilo alebo bolo prilis zima dala som jej aj plastenku - spala aj 3 hodiny a ani raz sa mi nestalo, ze by bola studena - ruzove tvaricky a nostek neratam - ten fusak a plastenka fakt pomaha. Zvykla si tak spavat a mali sme problem dostat ju do postielky - stale poobede spi pri pootvorenom okne.
pokád u vás tak strašně nefučí jak u nás tak běž, já šla 3 minuty, je tu mínus 10 a ledový vítr, takže jsem kočár tlačila jak do šíleného kopce a navíc jsem byla za ty 3 minuty zmrzlá jak .....
Když jí dáš přes obličejík plenku, nebo jak radili holky, tak si myslím, že se jí nic stát nemůže. Hlavně musí mít něco teplého i ze spoda. Ideálně teplý fusak.
U nás teda svítí krásně sluníčko a můj 2 měsíční synek spinká venku na sluníčku v kočáře.
Dala jsem mu šálku kolem krku a i na nosík a je vždycky krásně teploučký. Vždyt -5 nebo -7 to není takový rozdíl.
můžeš jít normálně, novorozenec do minus 5, já jdu do minus deseti, malému jsou necelé 3 měsíce a jak si venku chrupka, měl kombinézku fusak, čepici a přes pusinku flaušovou deku koukaly mu jen oči a nos, a po hodině jsem hoi vyndala teplého.. takže? zbytečně neplašit..
Já byla dnes s Dorotkou venku a to má 2 měsíce. Byla zachumlaná tak aby si dýchala do fusaku, měla dudlík, takže napřímo nedýchala studený vzduch. A spokojeně chrupkala ![]()